USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

MSC Grubu'nun yardım gemisi İskenderun'a yanaştı

İtalya'nın Napoli şehrinden cereyan eden, ortamında depremzedeler düşüncesince esas gereksinimler ve geçmiş yardım malzemeleri haiz MSC AURELIA gemisi, İskenderun Limanı'na yanaştı.

MSC Grubu'nun yardım gemisi İskenderun'a yanaştı
21-02-2023 12:10
İstanbul

MSC Grubu açıklamasına göre, Grup, Türkiye'de yaşanmış bulunan facia sonrası kadro şirketleri MSC, MEDLOG ve ASYAPORT'un desteği ile yardım seferberliğini sürdürüyor.

16 Şubat'ta İtalya'nın Napoli şehrinden akıntı eden, ortamında depremzedeler düşüncesince asliye gereksinimler ve geçmiş yardım malzemeleri haiz MSC AURELIA gemisi, geçmiş İskenderun Limanı'na yanaştı.

Gemi, birlikte süreliğine korunma ihtiyacını da karşılayacak

Depremde konutlarını kaybedenlerin birlikte süreliğine korunma ihtiyacını karşılayacak bulunan MSC AURELIA gemisi, İskenderun'da kalacağı 2 maaş müddet süresince evcil dalavere ve AFAD koordinasyonuyla 1.000'den birlikte tomar döşek kapasitesi sağlayacak.

Gemide, MSC Grubu, MSC Vakfı ve Rava Vakfı kabilinden birleşen tıbbi malzeme, pediyatrik ilaçlar ve besin takviyeleri, sağlıklı malzemeler, oyuncaklar, boya kalemleri, derinliğine ömürlü kayıt ve içecekler, elbise ve battaniyeler bulunuyor.

Gemiden indirilecek yardım malzemeleri, AFAD'ın belirlediği finiş noktalarına ve ordan da gerekseme sahiplerine ulaştırılmak kadar gine MSC Grubu şirketlerinden Medlog Lojistik çekicileri ile taşınacak.

Verilen bilgiye göre, MSC Türkiye, deprem felaketinden etkilenen 300'e andıran MSC Grubu personeli ve aileleri düşüncesince İskenderun Limanı'nda taşımalık yerleşkesi kurarak rastgele gündüz barınma, yiyecek, meşrubat ve asliye gerekseme malzemelerinin teminini gerçekleştiriyor. Aynı zamanda, İçişleri Bakanlığı, Tekirdağ Valiliği ve AFAD ile teşrikimesai içerisinde Türkiye'nin depremden en baş döndürücü etkilenen 4 ili bulunan Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'taki depremzedelerin şita soğuğunda korunma gereksinimlerini istikbal etmek kadar binlerce yersiz taşımalık tahsisinin beraberinde 50'ye andıran konteyner, tır ve vagon ile yardım malzemelerinin gerekseme sahiplerine ulaştırılmasında geri hizmet dayanak sağladı.

MSC Grubu, MSC Vakfı iş birliğiyle sabık hafta grubun kâffesi personelleri ortada toptan birlikte armağan alma kampanyası başlattı. Bağış kampanyası kapsamında, kadro şirketlerinden yapılacak rastgele bağış, MSC Grubu kabilinden ikiye katlanarak Türkiye'deki yardım projeleri düşüncesince etkin evcil resmi kuruluşlara aktarılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler