USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı kapılarını açtı

Yurt içi ve ülke dışından uygulayım bilimi firmalarının katılmış olduğu Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarda 5G birikim alanı, metaverse birikim alanı, AR birikim alanı, elektrikli scooter birikim endüstrisi

Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı kapılarını açtı
11-11-2021 16:49

Bu sene ikinci defa planlı Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. Teknoloji ekosisteminin ortak araya geldiği fuarda Çin, Almanya, Singapur ve Güney Kore'den muhtelif uygulayım bilimi firmalarının katılımıyla 5G Deneyim Alanı, Metaverse Deneyim Alanı, AR Deneyim Alanı, Elektrikli Scooter Deneyim Alanı denli özen çeken etkinliklerle baş başa fütürizm, zeki şehirler, girişimcilik ekosistemi, fintech, metaverse denli sağlam baş döndürücü mevzunun işleneceği 2 günce konuşma programı olacak. 13 Kasım 2021 evveliyatına genişliğinde ziyaretçilerini ağırlayacak Mobilefest, fiziki ve online şekilde görüşme edilebiliyor.

Fuarın açma töreninde Çin'in Türkiye Büyükelçisi Shaobin Liu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır, Çin Sanayi ve İşadamları Derneği (ÇİNSİAD) Başkanı Yanquan Zhou, ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao ve ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak konuşmalar yaptı.

‘'Türkiye Unicorn'lar çıkaran ortak ekosisteme sahip''
Fuarda mütekellim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, ''Dijital teknolojilerin, ferdî yaşamımızı, amme politikalarını ve gayrı dört başı mamur sektörleri dönüştürdüğü değiştirdiği ortak zamanın içindeyiz. Bakanlık şekilde tamamı paydaşlarımızla baş başa sayısal dönüşüme hoppadak fut uyduran değil istikamet sağlayan abuhava olmaya çalışıyoruz. Son 16 ayda unicorn'lar çıkarmış ortak ekosisteme sahibiz. Pandemide dijitalleşmenin getirmiş olduğu çabucak baş başa 5 şirketimiz unicorn oldu. Bütün bunlar 4'üncü uran devrimi teknolojilerinin dört başı mamur sektörleri çabucak dönüştürmesinin ortak sonucu. Veriyi güzel kullanmak, güzel ika etmek ve anlamlandırmak, sentetik zeka teknolojilerini encam seviyede geliştirmeleri ile beklenir oldu. Bütün devletler ehven iş gücü alegori dijitalleşmeyle üretimi baştan kişi topraklarına çekmeye çalışıyorlar. Biz de kişi ibdai stratejimizi, çelimli yanlarımızı, fırsatlarımızı ve tehditleri dikkate alarak ulusal uygulayım bilimi hamlesi ile yapılandırdık. Milli gelirden Ar-GE'ye iri ortak hisse ayırmaya başladık. Özellikle insansız iklim araçları üzerine dünyanın en değerli üç ülkesi arasındayız. Bununla baş başa 5G de sağlam baş döndürücü alanı ve hayatımızı çabucak değiştirecek. Bu bölgeye 5 bilyon dolara benzeyen ortak envestisman yapılacak. Bu yatırımın vatanımızda kalması düşüncesince çalışıyoruz. Çin ve Türkiye ortada diplomatik ilişkilerin 50'inci yıldönümünde Çinli firmaların yatırımlarından enikonu bahtiyar olduğumu ifşa etmek isterim. Bu şirketlere dayanak vermeye rastgele devir bitmeme edeceğiz'' niteleyerek konuştu.

''Türkiye, Çinli yatırımcıların beklentilerini karşılayan çelimli ortak ülke''
Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karakaya ise ''Güçlü ve aceleci büyüyen ekonomisi ile Türkiye, sürdürülebilir arsıulusal direkt yatırımlar tefriş etmek düşüncesince yatırımcı dostu politikalar ve degaje kalifiye insanoğlu kaynağına erbap olmakla baş başa Avrupa, Asya ve Afrika'nın kesiştiği noktada arsıulusal yatırımcılara ve toptan pazarlara muvasala üzerine ehemmiyetli ortak konumdadır. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi şekilde hedefimiz, yatırımların niteliğini ve çeşitliliğini artırarak Türkiye'yi toptan hazırlık zincirinde fevk seviyeye taşıyacak sürdürülebilir yatırımcıları ülkemize çekmektir. Bu sene Çin ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 50'inci yılı. Umarım gelecekte de lazım diplomatik lazım ticari ilgiler artarak bitmeme edecektir. Türkiye, Kuşak ve Yol projesinin ehemmiyetli noktalarından birisi ve bu plan kapsamında Türkiye'nin, Çin merkezli şirketlerden lojistik, finans, istihsal ve erke denli sektörlerde henüz ortak tomar envestisman almış olduğu görüyoruz. Alibaba, ZTE ve Huawei denli nice Çinli işbirliği değerli yatırımlar yaptı. Son şekilde da Xiaomi, OPPO denli firmalar acemi yatırımları düşüncesince Türkiye'yi yeğleme ettiklerini duyurdular. Kuşak ve minval girişimlerinin esasen buyana dü abuhava cumhurbaşkanları, çoğunlukla ortak araya gelmiş şekilde dü abuhava arasındaki iş birliklerinin hızlanmasını sağladılar. Türkiye, Çinli yatırımcıların beklentilerini karşılayan çelimli ortak ülke. Her dü abuhava akıbet 10 yılda ehemmiyetli ilerlemeler kaydetti. Ofis şekilde dü abuhava arasındaki şahısların iletişimi kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz'' dedi.

''İstanbul'u uygulayım bilimi üssü biçimine getireceğiz”
Mobilefest'in açılışında mütekellim ExpoHIS Genel Müdürü Kenan Onak da ''2019 senesinde İstanbul'u Avrasya bölgesinin uygulayım bilimi üssü biçimine bildirmek düşüncesince ortak yola çıktık. Bu yolculuğun dayanıklı olacağını kestirim edebiliyorduk ancak pandemi dolayısıyla 2 sene mecburi ortak boşluk vereceğimizi ve kullanmakta olanları ortak araya getirmenin bu genişliğinde manzara olacağını imgeleme bile edemezdik. Nihayet bugün Mobilefest'in ikincisini gerçekleştiriyoruz. MobileFest ile İstanbul'u bölgenin uygulayım bilimi üssü biçimine getirme yolculuğuna çıktık. Tüm fuar organizatörleri fuarcılıkta kaslı devletlere envestisman yaparken kılıç ExpoHIS şekilde vatanımızda gerçekleşen teknolojik atılımlara araştırma görevlisi olması ve güre nüfusa bulunan inancımız ile bu fuarı vatanımızda gerçekleştirmeye değişmeyen verdik'' ifadelerinde kullandı.

''Amacımız sayısal ortak harir yolu oluşturmak''
Fuarda mütekellim Çin'in Türkiye Büyükelçisi Shaobin Liu ise ''Günümüz dünyasında internet, iri veri, sentetik zeka, blok zinciri denli teknolojiler ve buna ilişkin inovasyon girişimleri hızlanarak bitmeme ederken rastgele güzeşte çağ devletlerin iktisadi ve maşeri gelişimlerine bütünleşmiş oluyorlar. Çin'de sayısal ekonominin mecmu kütlesi 39 trilyon dolara ulaşmıştır ve bunun Çin'in gayri duru ulusal hasıladaki oranı yüzdelik 30,6'dır. Bu yönüyle sayısal teknolojiler, Çin ekonomisinin gelişmesinde motosiklet kuvvet olmuştur. Devlet başkanımızın bu seneki G20 zirvesinde belirttiği denli G20 ülkeleri, sayısal son zamanların sorumluluklarını baş başa paylaşmalı, sayısal madun çatı tesislerini geliştirmeli, bu teknolojilerin evren ekonomisine bütünleşmiş edilmesini hızlandırmalı ve sayısal uçurumları ortadan kaldırmalıdır. 50 senedir nice ehemmiyetli iş ortaklıkları kuran Çin ve Türkiye, Kuşak ve Yol projesinin ehemmiyetli dü ülkesidir. Amacımız sayısal harir şeklini oluşturmaktır. Çin ve Türkiye arasındaki iş birliğini derinleştirmek düşüncesince Çinli şirketler, Türkiye pazarına girerek Türkiye'nin sayısal ekonomisini geliştirmede iri gösteriş oynamıştır. Bu sene Çin ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 50'inci yılı. Çin ve Türkiye, aralarındaki siyasal itimatı pekiştirmeli, son zamanların trendlerine uymalı ve sayısal son zamanların fırsatlarını baş başa değerlendirmelidir. Birlikte sayısal ekonominin potansiyelini kullanmalıyız. İki abuhava arasındaki ilişkilerin bu biçimde henüz da gelişeceğine inanıyoruz'' laflarını anlatım etti.

‘'Çinli şirketlerle bu fuarda olmaktan öz saygı duyuyoruz''
Organizasyonun açılışında mütekellim Çin Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Yanquan Zhou, “2019'dan bu vakte fiziki fuarlar ile ortak araya gelmiyorduk. Huawei, Xiaomi, OPPO ve ZTE denli Çin şirketleri ile organizasyonda arazi almaktan öz saygı duyuyoruz. Dijital teknolojiler hayatımızı, kültürümüzü ve hayat biçimlerimizi ehemmiyetli seviyede değiştiriyor. Çin ve Türkiye arasındaki iş birliğinden enikonu mutluyuz. Xiaomi, Oppo, Vivo, Tecno ortak paydaşlık kurarak İstanbul'da ortak istihsal tesisi kurdu ve bunun denli nice yenilikçi ve dü tarafa da kâr sağlayıcı yatırımlar ve ortaklıklar gelecekte henüz ortak tomar gerçekleştirilecek” açıklamasında bulundu.

''İki abuhava arasındaki iş birliği, işletmelere kâr sağlamaya bitmeme ediyor''
ICBC Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Xiangyang Gao ise ''2021 yılı, Çin ve Türkiye ortada diplomatik ilişkilerin temelinin atılmasının 50. yıldönümüne karşılama etmektedir. Daha önce, dü ülkenin mutluluk başkanları, bu dü ülkenin ekonomi, tecim ve mal sahalarında birbirlerini desteklemeleri ve aykırı iş birliğini güçlendirmeleri gerektiğine ilişkin ortak mutabakata varmışlardı. Bu bağlamda; altyapı, enerji, düzenlilik ve afiyet denli bölgelerde aykırı iş donanmasına yaslanan ve iri ağırlık oluşturacak özellikte ilerlemeler gerçekleşti. Bu teşrikimesai rastgele dü ülkedeki işletmelere de kâr sağlamaya bitmeme ediyor. İlk günden buyana önceliğimiz; Çin-Türkiye tutum ve tecim teşrikimesai ile Türkiye'nin maşeri ve iktisadi gelişiminden doğan fırsatları yakalamaktı. Türkiye'deki evvel Çin bankası bulunan ICBC Turkey, yerli kalkınmaya odaklanma, yandaki yerlere teferrüç ve Avrupa ile Asya'yı birbirine putrel konumunu özen odağında tutmaktadır. Kuşak ve Yol girişiminde yeğleme edilen ortak vezneci olma hedefiyle, Türkiye'nin ‘Orta Koridor' inisiyatifine yardım ısmarlamak alegori Çin'in “Kuşak ve Yol” girişimini enerjik ortak biçimde destekliyoruz'' biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler