USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar’dan 'hudut' tepkisi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, hudut güvenliği dair köksüz haberler, gerçek olmayan videolar ve dezenformasyonla değişik müşterek idrak oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Yapılan kâffesi açıklamalara, bilgilendirmelere karşın maatteessüf birileri gerçekleri anla

Milli Savunma Bakanı Akar’dan 'hudut' tepkisi
07-05-2022 10:29
Akar yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Akdeniz Bölge Komutanlığı'na geldi. Komutanlığa gelişinde merasim birliğini selamlayan Bakan Akar, faaliyetlere bağlı almış olduğu brifingin arkası sıra beraberindeki Komutanlarla liman alanına geçti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele Açılış Töreni'nde mütekellim Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Paşa, Gazi Hasan Paşa, Kılıç Ali Paşa, Mezamorta Hüseyin Paşa , Oruç Reis, Piri Reis ve Turgut Reis'ten almış olduğu ilhamla herhangi borda bordaya güzeşte çağ baş döndürücü elan etkin, caydırıcı ve etkili borda bordaya halde çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

“Türk Deniz Kuvvetlerimiz denizlerimizde doğruluk ilişik ve menfaatlerimizi arkalamak düşüncesince namına sunulan görevleri iri borda bordaya başarıyla hesabına getirmeye bitmeme ediyor” diyen Bakan Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Türk bayrağını kâffesi denizlerde dalgalandırarak asilzade milletinin gücünü, kuvvetini özümleme vazifesini de iri borda bordaya onurla hesabına getirdiğini aktardı.

Akar, “Türk Deniz Görev Grubunda fariza karşılayıcı Gökçeada fırkateynimiz Libya'nın Misrata açıklarında, ortamında göçmenlerin bulunmuş olduğu borda bordaya tekneyi belirleme etti. Yarı yığılmış durumdaki 17 kesintili göçmene doğrudan keyif personelimiz kabilinden lazım müdahaleler yapıldı. Kurtarılan kesintili göçmenler, kurulan eş güdüm kararında Libya makamlarına teyit edildi. Bu ve benzer ameliyat TSK'nın baş döndürücü çeşit coğrafyalarda barışa, istikrara ve huzura meydana getirdiği insanca katkıları göstermektedir” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Terörle savaş operasyonlarına da yer veren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini kalan borda bordaya gidişatta bitmeme ettirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Pençe Kilit Operasyonu'muz planlandığı halde başarıyla bitmeme ediyor. Bugüne genişliğinde öteki bölgelerde meydana getirilen icraat var. Bunların hepsinin tamamlanabilmesi düşüncesince bu kilidi bağlamalı, bunu değerli borda bordaya halde sonuçlandırmamız gerekli. Zorlu iklim ve arsa koşullarında Mehmetçik kabilinden teröristlerin inlerine giriliyor, buralar alçakların başlarına yıkılıyor. Şu anne genişliğinde 73 yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirildi. Teröristlere ilgili 102 mağara, melce tahrip, 524 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda 10 yiğit tabanca arkadaşımız martir oldu. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının ve onların altın ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme ediyoruz. Mehmetçiğin nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerde ağırbaşlı borda bordaya korku, endişe, ürkü hakim. Terör örgütünde yıkılış alametleri var. Asil milletimizi 40 yıldan bu yana başına musallat bulunan bu yıldırı belasından kurtarmakta dengeli ve kararlıyız. Mücadelemiz en akıbet yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirilinceye genişliğinde kararlılıkla bitmeme edecek.”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarındaki yegâne hedefinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, “Teröristler haricinde borda bordaya gayemiz yoktur. Ayrıca borda bordaya kat elan vurgulamak istiyorum ki binlerce senedir bu coğrafyayı, ekmeği, suyu baş başa paylaştığımız Kürtler bizim kardeşimizdir. Bunun en belirgin işareti ünlü bayrağımız ve sancağımız düşüncesince canlarını feda fail ve şehitliklerimizde borda bordaya arada yatan kahramanlarımızdır. Faaliyetlerimizde dostumuz, komşumuz, kardeşimiz Irak'ın sınırlarına, komut haklarına, bağımsızlığına, tarla bütünlüğüne akıbet adım saygılıyız” ifadesini kullandı.

“Gerçekleri görmüyorlar”

Hudut güvenliği dair tahsil edilen tedbirlere de yer veren Akar, “Mehmetçik, ‘hudut namustur' tatlılıkla gece-gündüz demeden mücadelesini iri borda bordaya fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürüyor” diyerek konuştu.

Hudutların güvenliğini ulusal borda bordaya maslahat şekilde nitelendiren Akar, şöyleki konuştu:

“Yapılan kâffesi açıklamalara, bilgilendirmelere karşın maatteessüf birileri gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Hudutların korunması ulusal borda bordaya meseledir. Bunun hacısı hocası kabilinden anlaşılması lazım. Mehmetçik hudutlarda namına sağlanan olanakları en çalışan halde kullanıyor. Yapılması gerekenleri değerli halde yapıyor. Mehmetçiğin yegâne beklentisi hudutlarda kahramancasına ve fedakarca meydana getirilen faaliyetlere, alın terine hürmet gösterilmesidir. Tek isteğimiz bu. Yalan haberler, gerçek olmayan videolar, dezenformasyonla ayrımlı borda bordaya idrak oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara dirlik aklıselim malikleri dikkatli, sak olmalı ve bunlara dirlik gerçekleri görebilmeli.”

“Yıl aslında bugüne genişliğinde hudutlarımızda 2 bin 65 isim yakalandı, 132 bin 473 isim engellendi” diyen Akar, hudutlarda bütünlük sayısı, altyapı, anahtar gereç, tesisat itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en derin tedbirlerinin alındığını vurguladı.

Bazı matbuat neşriyat organlarında hudut tedbirlerine müteveccih arsa düzlük yorumları da eleştiren Akar, “Bazıları gerçekleri bilmeden, 20-30 sene evveli konulardan bahsediyorlar. Bu yanlıştır. Hudutlarımızda baş döndürücü ati teknolojiler kullanılıyor. Bu iri ve kaslı imkanların sağlanmasından ekolojik ortam milletimize, devletimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Siyasi ağız dalaşı konusu yapılmamalı”

Akar, Mart 2011'den bu yana Suriye'de bitmeme fail iç harpte 1 milyondan borda bordaya tomar Suriyeli'nin yaşamını kaybettiğini belirterek, 7 milyondan borda bordaya tomar ferdin evlerini, ülkelerini bırakma ettiğini söyledi.

Söz konusu kişilerin mekân devletlere huruç buyurmak durumunda kaldığını aktaran Akar, şu açıklamalarda bulundu:

“Bunlardan borda bordaya bölümü da hem rejimin bununla beraber yıldırı örgütlerinin zulmünden kaçmak, canlarını yetirmek düşüncesince Türkiye'ye geldi. Güvenliklerinden güvenli olduklarında bunlar dönecekler. Zaten dönmeye de başladılar. Suriye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri kabilinden terörden, teröristten arındırılmış sahasında tahminî 5 milyon Suriyeli bulunmakta.

Türkiye'de elan evvel 4 milyon yöresinde Suriyeli vardı. Son zamanlardaki dönüşlerle baş başa 3 milyon 700 bin yöresinde Suriyeli, Türkiye'de bulunmaktadır. Sığınmacıların BM kriterlerine akla yatkın güvenli, fahri ve etkili borda bordaya halde dönüşleri düşüncesince lazım şartların oluşmasına müteveccih herhangi borda bordaya çeşit efor da memleketimiz kabilinden gösterilmektedir. Bu insanca borda bordaya durumdur. Bunun siyasal ağız dalaşı konusu yapılmaması lazım. Türkiye gün boyunca tamamen mazlumun mağdurun yanında, onlarla baş başa olmuştur. Şu anda da Türkiye kendine yakışanı yapmaktadır. Milli ve içsel değerlerimiz çerçevesinde bu şahıslara dirlik insani, vicdani ve türel görevlerimizi arsıulusal büyüklenme ve kuruluşlarla bugüne genişliğinde koordineli şekilde hesabına getirdik, getirmeye bitmeme ediyoruz.”

“Hiçbir oldubittiye müsaade vermeyiz”

Yunanistan ile Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta yaşanmış bulunan sorunlara dikkati çekici Akar, “Biz kâffesi faaliyetlerimizde arsıulusal hukuktan, diyalogdan yanayız. Bütün problemlerimizin barışçıl minval ve yöntemlerle çözümünü istiyoruz. Buna karşın maatteessüf Yunanistan provokatif hareket ve söylemleri ile yayılımcı ve agresif politikalarını sürdürüyor” diyerek konuştu.

Yunanistan'ın mültecilere müteveccih adamlık dışı davranışlarına da dikkati çekici Akar, şunları kaydetti:

“Yıllardır Yunanistan'ın bigünah şahıslara dirlik uyguladıkları haksızlık ve adamlık dışı tavırlar ile herhangi borda bordaya çeşit maskaralık evren kabilinden maatteessüf görmezlikten gelinmiştir. Ancak Yunanistan, akıbet FRONTEX vakası ile meşhut suç uğramış ve payan Avrupa Birliği vakaları sınırlanmış da olsa görmeye başlamıştır. Suçüstü yakalanan Yunanistan dikkatleri ayrıksı yöne tefriş buyurmak ve FRONTEX vakasını esmerleştirmek düşüncesince eğreti gündemler üretmektedir.
Yunanistan Tiger Meet'in de arsa almış olduğu birtakımı arsıulusal tatbikatları da bu amaçla kullanmaktadır. Tiger Meet Tatbikatı esnasında FIR, Gayri Askeri Statüdeki Adalar ve personel istirdat sahalarındaki birtakımı mevzuları bencilcesine sömürme etmeye emek harcaması ve tatbikatı Türkiye'nin hak, ilişik ve menfaatlerine dirlik istimal gayreti zımnında Hava Kuvvetlerimize tatbikattan incizap emri verdik. Hava Kuvvetlerimiz tatbikattan çekildi. Biz barıştan, dobra komşuluk ilişkilerinden arsıulusal hukuktan yanayız. Bütün hastalıkların görüşmeler kanalıyla çözümünden yanayız. Ancak göz boncuğu oldubittiye müsaade vermeyeceğimizi hakkımızı hukukumuzu çiğnetmeyeceğimizi her insanın bilmesi lazım. Hakkımızı, hukukumuzu korumakta azimli, dengeli ve buna muktediriz.”

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da törendeki konuşmasında, 1963 senesinde düz yazı edilen emektar iskelelerin 57 sene boyunca bölgedeki gereksinimi karşıladığını belirtti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının derya güvenliğinin sağlanması ve derya mezuniyet alanlarının korunmasına müteveccih meydana getirilen faaliyetlere dikkati çekici Özbal, “Doğu Akdeniz kıyılarımızda gemilerimiz düşüncesince gerekseme mahsus bakım, tamirat ve geri iş dayanaklık buyurmak imkanlarının artırılması da mecburi duruma gelmektedir. Bu anlamda bakılınca Aksaz Deniz Üssüne arttırma şekilde Mersin limanı alanda en ehemmiyetli üs imkanını sağlayacaktır. Sahip olunan acemi olanaklar yardımıyla önümüzdeki çağda sürekli şekilde Mersin'e konuşlandırılacak gemilerle Doğu Akdeniz'deki sürekli varlığımızın elan da güçlendirilmesi planlamaktadır” diyerek konuştu.

Önemli borda bordaya geri iş üs

Akdeniz Bölge Komutanlığının acemi rıhtım ve iskelelerin yapımı 546 günde ulusal imkanlarla tamamlandı. Proje kapsamında Doğu Akdeniz'de yoğunlaşan faaliyetlerin paralelinde yüzer birliklere iş düşüncesince rıhtım ve inç iskeleler baştan düz yazı edildi.

Tüm yüzer unsurların kullanımına akla yatkın duruma getirilen acemi rıhtım ve iskelelerin madun yapısı gemilere ve denizaltılara iş hasretmek az daha yenilendi. Açılışı meydana getirilen acemi rıhtım ve iskelelerin Doğu Akdeniz'de ehemmiyetli borda bordaya geri iş üssü olması bekleniyor.

Ali Nargüner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler