USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: '(Ukrayna'da) Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki vatandaşların tahliyesine ilişkin, "Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an önce ülkemize tahliyeleri baş döndürücü önemli. Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an önce ateşkesin ilanından yanay

Milli Savunma Bakanı Akar: '(Ukrayna'da) Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız'
06-03-2022 15:23

Milli Savunma Bakanı Akar, yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı. SAT Komutanlığı'nda hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla bütünler çalışanı kutlama kartı etti.

Tüm TSK çalışanının bulunduğu kabilinden SAT ve SAS çalışanının de iri başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu tabir fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar, lüzumlu SAT, SAS duygulanım kursları olsun bu kurslar Türk Silahlı Kuvvetleri'nde er meydanıdır. Dolayısıyla ego arkadaşlarımın bu başarılarından çevre menfaatlerini ortak kat şimdi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu kursların hoppadak fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni, ayrıca kalp kontrolü de içerdiğini aktaran Akar, "Deniz Kuvvetlerimizin birtakımı unsurlarının, SAT'ların, SAS'ların, çokluk piyadelerinin harekat alanları hoppadak çokluk değil. İç asayiş harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile dal omuza, biricik yumruk, biricik canevi alegori Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde iri ortak muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler" dedi.

SAT'ların adına getirmiş bulunduğu kalburüstü görevlerden örnekler verici Akar, "Ülkemiz, milletimiz düşüncesince denizdeki hak, dikkat ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini iri ortak başarıyla adına getirdiler. Bundan sonraları da gerektiğinde yapacaklarına eminim" ifadelerini kullandı.

Bölge alegori akıbet adım alıngan ortak dönemden geçildiğini, ağırbaşlı ortak grup belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Bakan Akar, şunları söyledi:

"Bunlara alın rastgele manada tedarikli olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu destek peyda etmek düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince rastgele devir göreve müheyya olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri alegori egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, bundan böyle da 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

"Derin ortak sıkıntı kaynağı"

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırılarına bağlı de değerlendirmelerde mevcut Akar, şunları söyledi:

"Atatürk'ün söylediği kabilinden 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz problemlerin diyalog, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl tarz ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna mücahede gösteriyoruz. Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve düşünce ile izleme ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla bildirme edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede ortak ateşkesin, istikrarın, sulh ve geçim ortamının ortaya çıkması, dü diyar arasındaki problemlerin görüşmeler eliyle çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp halis muhlis kademelerde Türkiye Cumhuriyeti alegori temaslarımızı aralıksız sürdürüyoruz."
Türkiye'nin halis muhlis devletlerin hudutlarına, buyruk haklarına okkalı bulunduğunu tamlayan Akar, şu şekilde konuştu:
“Bu manada Ukrayna'nın da yer bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına okkalı olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an önce alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilgili olmasından, aykırı diyaloğun ortak an önce gelişmesinden yanayız. Başta dallar peyda etmek kıl payı oradaki masum, çırçıplak şahısların hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla dip ortak sıkıntı deposu olmaktadır."

“Bir an önce ateşkesin ilanından yanayız”

Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine aksan karşılayıcı Akar, şunları kaydetti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların ortak an önce ülkemize tahliyeleri baş döndürücü önemli. Tabii halis muhlis bunların yapılabilmesi düşüncesince ortak an önce ateşkesin ilanından yanayız. Belli ortak müddet bile olsa çabuk gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu rastgele kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun icra ettiği icraat çerçevesinde hem diplomatik bununla beraber siyasal girişimlerde mevcut peyda etmek şekli ile ortak an önce ateşkesin ve ateşkesin peşi sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Savaşır kabilinden eğitildiler"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi duygulanım kurslarını başarıyla bütünler çalışanı kutladı. Brövelerini takmaya adalet ele geçiren SAT ve SAS personelinden menfaatlerini temelli geliştirerek vatana fonksiyon sınırlarını şimdi ileriye taşımalarını ve el savunması düşüncesince anbean göreve müheyya olmalarını talip Güler, “Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama kartı eder, önünüzde gözleyen dizge hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık çokluk ve başarılarınızın sonsuz olmasını dilerim” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ise Deniz Kuvvetleri düşüncesince baş döndürücü giranbaha bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS çalışanının yetiştirilmesine akıbet çağda çabukluk verdiklerini belirtti. Kursu başarıyla bütünler personelin sıkıca ortak yetişek dönemini başarıyla tamamladığını aktaran Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimlik bilgilerle donanarak sualtının cesur komandoları olmaya adalet kazandılar. Bir savaş yahut asıl harekat ortamının şartlarını olağandan yaşayarak savaşır kabilinden eğitildiler" ifadesini kullandı.

Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde baş döndürücü ayrımlı coğrafyalarda ve baş döndürücü sıkıca şartlar altında sizden beklentilerin akıbet adım efdal olabileceği yıllarda fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en baş döndürücü masun hedefleri imha edecek, cesurluk ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya karışma edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de kursu başarıyla bütünler personele "Aramıza latifçe geldiniz" niteleyerek laflarına başladı. Mezun bulunan kursiyerlerin güçlü babayiğit birer er alegori SAT ve SAS duygulanım kurslarına geldiğini tamlayan Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz peyda etmek kıl payı biz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız alegori aramıza katıldılar" niteleyerek konuştu.

TSK'nın lüzum emlak içi, gerekse emlak haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere alın mücadelesini sürdürdüğünü tamlayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde rastgele devir atılmış okun palamut ucu, yaralanan kılıcın incitici yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz" dedi.

Konuşmaların peşi sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal çeşidinden verildi.

İLGİLİ HABER
Zelenskiy: Ukraynanın iklim endüstrisi kapatılmalı Zelenskiy: 'Ukrayna’nın iklim endüstrisi kapatılmalı'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler