USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize okkalı kalkmak boynumuzun borcudur

Milli Savunma Bakanı Akar, "Şehit ailelerimize ve gazilerimize okkalı kalkmak boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Şehit ailelerimize ve gazilerimize okkalı kalkmak boynumuzun borcudur
07-11-2021 20:38
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yanı esna Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Van 6. Hudut Tugay Komutanlığındaki "Sancak Tevdi Töreni"ne katıldı.

Törende borda bordaya mülakat karşıcı Akar, Mehmetçiğin 84 milyonun rahatını, huzurunu sağlamak, asayiş gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince karada, denizde, havada namına sunulan görevleri en dobra biçimde adına getirdiğini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Cumhuriyet tarihinin en derin ve en şümullü operasyonlarını, tatbikatlarını yürütme ettiğini vurgulayan Akar, "Terörle mücadelemiz bitmeme ediyor. Komandolarımız teröristlerin peşinde. Bu faaliyetlerin yanı esna ayrımsız sürede arkadaş ve ahi devletlerin de DOĞRU davalarında onların indinde olmaya bitmeme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Terörle mücadelenin, kalan seyir ve taarruzi borda bordaya tatlılıkla bitmeme ettiğini tamlayan Akar, şunları söyledi:

"24 Temmuz 2015'ten itibaren başlatılan operasyonun devamında, bugüne derece Mehmetçiğin nötr duruma getirmiş olduğu yıldırıcı sayısı 32 bin 859 oldu. 1 Ocak'tan itibaren ise meydana getirilen operasyonlarda mecmu 2 bin 384 yıldırıcı nötr duruma getirildi. Teröristler 2 akşam ayrımsız yerde yatamıyor, tamamen Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissediyor. Artık kaçacak yerlerinin olmadığını teröristlerin ele başları da anlatım etmeye başladı. Biz terörü bitirmekte kararlıyız. 40 seneden bu yana ülkemizin ve milletimizin başına musallat bulunan bu beladan asaletli milletimizi kurtarmakta azimliyiz, kararlıyız."

Bakan Akar, operasyonların yandaki devletlerin sınırlarına ve yer bütünlüğüne saygılı, arsıulusal hukuka uygun, yasal savunma hakkı kapsamında yapıldığını belirterek, "Bizim biricik amacımız teröristlerdir. Terörist az şimdi bizim amacımız orasıdır." dedi.

"Hudutlarda aldığımız tedbirleri kuvvetlendirme ettik"

Hudut güvenliği çerçevesinde kaçakçılıkla, teröristlerle ve yasadışı göçle mücadelede yapılması gerekenlerin yapıldığını aktaran Milli Savunma Bakanı Akar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tedbirler, hoppadak İran değil, ayrımsız sürede Irak ve Suriye hududunda da baş döndürücü derin biçimde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla benzeyen eş güdüm süresince hudutlarımızın güvenliğinin mükemmel şekilde sağlanması düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin peşi esna İran sınırında bazısı teşebbüsler kabil düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi borda bordaya el şimdi gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri kuvvetlendirme ettik. Jandarma ve kolluk alanında mukteza eş güdüm ile dört başı mamur tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda ferah ferah söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü sürecini yaşıyor. Bundan çevre emeği geçenleri kutluyorum."

Bakan Hulusi Akar, hudutlardaki mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü anlatım ederek, "Beton duvarlar, kuleler, lif örgüler, hendekler, yollar, pusu faaliyetleri ve sezinleme faaliyetlerinin beraberce kullanılmasıyla hudutlarımız hakkıyla bizlere alım çalım verici borda bordaya noktaya gelmiştir." niteleyerek konuştu.

"Şehitlerimiz düşüncesince nasıl yapsak azdır"

Asil milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, binlerce salname şöhretli tarihinden süzülüp gelen, milli, tinsel ve mesleksel değerleriyle, aklın ve bilimin ışığında, kanun çerçevesinde, hükümler doğrultusunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, sıralanmış yönerge ile komutanların buyuru komutasında, milletin emrinde ve görevinin başlangıcında bulunduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle Sultan Alparslan'dan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatanımız, milletimiz ve yurdumuz düşüncesince himmet verici kâffesi mutluluk adamlarımızı, kâffesi komutanlarımızı hürmet ve gönül borcuyla anıyorum.

Bu noktaya gelmemizde, bu başarıları elde etmemizde elbette ki arslan oranı hepinizin bilmiş olduğu üzere şehitlerimize ve gazilerimize ait. Bu sebeple şehitlerimiz ve gazilerimizin üstünde önemle ara vermek lazım. Burada borda bordaya hususun altını önemle resmetmek istiyorum, yurt için, kavim düşüncesince gözünü kırpmadan gelişigüzel muhtelif fedakarlığa katlanıp canını seve seve feda fail şehitlerimiz, yaşamını seve seve ortaya koyan gazilerimiz ve onların aileleri bizim düşüncesince hakkıyla baş döndürücü ancak baş döndürücü önemli. Dolayısıyla martir ailelerimiz, gazilerimiz düşüncesince nasıl yapsak azdır. Onları nazar boncuğu devir rencide etmemek esastır. Onlara gelişigüzel durumda, gelişigüzel biçimde hürmetli girişmek bizim boynumuzun borcudur. Bunun dışındaki hareketlerin muhatabı hukuktur, milletimizin vicdanıdır. Hukuk ve milletimiz bunların sınırını bildirecektir. Biz de gelişigüzel muhtelif işlemin takip edeni olacağız."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler