USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: 'Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu herhangi bir muhtelif aut etkiye üzerine kilitliyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: 'Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var'
28-04-2022 00:32

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Düzce Valiliğinin düzenlemiş olduğu iftarda martir aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin nüfusu, vatanı, kültürü, zamanı ve ordusuyla çelimli bir talih bulunduğunu tamlayan Akar, “85 milyon olarak, bin yıldan bu yana yaşadığımız bu coğrafyada varlığımızı sürdüreceğiz. İbn-i Haldun'un söylediği denli ne ‘Coğrafya kaderse', Türkiye de asaletli milletimiz de bu coğrafyanın kaderidir” sanarak konuştu. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde arsıulusal ortamda karşıcı durumuna geldiğini dile getiren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin de bu kapsamda ülkesinin ve milletinin egemenliğini, bağımsızlığını, doğruluk bağ ve çıkarlarını arkalamak düşüncesince namına sunulan görevleri namına getirmeye azim ve kararlılıkla bitmeme ettiğini bildirdi. Hain çarpış girişimine karşın Türk Silahlı Kuvvetlerinin sağlıklı ayakta bulunduğunu vurgulayan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, icra ettiği operasyonlarla, tatbikatlarla bazılarının heveslerini kursağında bıraktı. ‘Türk Silahlı Kuvvetleri bundan böyle bunları başaramaz' sanarak meydana getirilen propagandanın göz boncuğu anlamı olmadığını bir kere hâlâ etraflı dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.

Terörle uğraş operasyonlarında gelinen güzel noktaya aksan karşıcı Akar, şunları söyledi:
“Asil milletimizi, 40 yıldan bu yana başına musallat bulunan yıldırı belasından kurtarmakta kararlıyız. Bu kapsamda ‘ölürsem martir kalırsam gazi' anlayışı ortamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yurt ortamında ve uç ötesinde mücadelemize en sonuç yıldırıcı kuvvetsiz duruma getirilinceye derece bitmeme edeceğiz. Terörist az hâlâ misyonumuz orası. Terör belasından kurtulduktan sonraları milletimizin aşırı hâlâ rahat, itimat ortamında yaşamını sürdürmesi beklenen olacak”

“Korku dağları bekliyor”

Pençe Kilit Operasyonu'na bağlı de değerlendirmelerde mevcut Akar, “Operasyona kilit ismini vermemizin bir anlamı var. Pençe Kilit Operasyonu ile hududumuzu gelişigüzel çeşitli aut etkiye gönül rahatlığı kilitliyoruz” sanarak konuştu. Mehmetçiğin nefesinin teröristlerin ensesinde bulunduğunu vurgulayan Akar, şunları kaydetti:

“Teröristler bunu hissediyor. Korku dağları bekliyor. Korktukları başlarına gelecek. Tüm konuşmalarında bittiklerini görüyorlar. Operasyon sahamızda nice in var. Bu mağaraları bir tane on paralık paklamak aracılığıyla operasyonumuz şişman bir başarıyla bitmeme ediyor. Alçakça döşenen el inşası patlayıcılardan ötürü şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyoruz. Şehit ailelerine lakırtı verdiğimiz denli şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacak. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınlarının gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz. Şu anne derece Mehmetçik 57 teröristi kuvvetsiz duruma getirdi. Önümüzdeki günlerde bu sayının aşırı hâlâ artacağını söyleyebiliriz”

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bir tane hedefinin teröristler bulunduğunu tamlayan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini hepsi komşularının komut haklarına ve yer bütünlüğüne okkalı şekilde gerçekleştirdiğini söyledi.

“Öcümüzü aldın”

Şehit aileleri ve gaziler düşüncesince ne yapılması gerekiyorsa yaptıklarını, hazırlamaya da bitmeme edeceklerini dile getiren Akar, “Milletimiz şehitlerine, gazilerine eş çıkmakta, onların ailelerine müstelzim hepsi saygıyı göstermektedir” dedi. İftar sonrası martir yakınları ve gazilerle bir tane on paralık lakırtı eden, çocuklarla yakından ilgilenen onların Ramazan Bayramı'nı kutlayan Bakan Akar'a martir yakınlarından biri, ‘Öcümüzü aldın Allah senden razı olsun, seninle gelişigüzel devir alım çalım duyuyoruz” niteleyerek seslendi. Öte taraftan Bakan Akar, Düzce'de Valilik ve Belediye Başkanlığının birlikte AK Parti ve MHP il başkanlıklarını da görüşme ederek yakın Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler