USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar Milli Günü resepsiyonuna katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu ile Katar Milli Günü vesilesiyle Ankara'da planlı resepsiyona katıldı.

Milli Savunma Bakanı Akar, Katar Milli Günü resepsiyonuna katıldı
18-12-2021 10:49

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şeyh Muhammed bin Nasır bin Jassim Al Sani kabilinden karşılanan Bakan Akar, Katar'ın bu ehemmiyetli ve manalı gününde bulunmaktan talih duyduğunun altını çizdi. Bakan Akar, Katar ile Türkiye'nin tarihi, kültürel ve eş değerler çerçevesinde icra ettikleri ayrışık ameliyat bulunduğunu hatırlatarak, askeri, siyasi, ekonomik, kültürel ve toplumsal çalışmalarla dü dünya arasındaki kardeşliği hâlâ da pekiştirdiklerini dile getirdi.

İki dünya ilişkilerinin ne genişliğinde çelimli bulunduğunun ayrışık vakalardan sonraları aşırı hâlâ açıkça biçimde ortaya konulduğunu ve rastgele daim bu arada görüldüğünü vurgulayan Bakan Akar, "Çeşitli şekillerde kederde, kıvançta müşterek ve bu arada iktisap etmek aracılığıyla yegâne canevi adına bu güçlüklere baş başa erinç koyduk. Çok şükür o zorlukları değerli biçimde aştık. Şu anda da bilhassa askeri konularda, defans ve asayiş hikayelerinde iktisap etmek neredeyse samimi, dostça ve dostça ilişkilerimiz derin biçimde bitmeme etmekte" dedi.

"Askeri iş birliğimiz ve savunmasanayisi mevzusundaki çelimli beraberliğimiz de değerli müşterek biçimde bitmeme etmekte"

Katar'da ve Türkiye'de icra ettikleri çalışmalarla bu ilişkileri rastgele güzeşte güneş pekiştirdiklerine dikkati çekici Bakan Akar, "Bu çalışmalarımız hakkıyla dü tarafın da zat hevesi ve ümidi çerçevesinde müspet adına bitmeme etmekte. Bunun hoppadak Katar ve Türkiye düşüncesince değil, bire müşterek sürede ortamında bulunduğumuz yerlerin güvenliği itibarıyla aşırı ehemmiyetli katkılar sağladığını rastgele daim bu arada görüyoruz" niteleyerek konuştu.

İki dünya arasındaki iş birliğinin bölgedeki ve dünyanın ayrışık coğrafyalarındaki devletlere rastgele muhtelif insancasına katkısı içerecek biçimde bitmeme ettiğine yer veren Bakan Akar, "Bizim 2015'ten itibaren yapmakta olduğumuz askeri iş birliğimiz ve defans sanayisi mevzusundaki çelimli beraberliğimiz de değerli müşterek biçimde bitmeme etmekte. Bunun da meyvelerini aldık ve almaya bitmeme ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akar, bilhassa 6-7 Aralık'ta Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesinin sonuç aşama yapıcı, sonuç aşama çapraz anlayışa ilgili müspet neticeleri bulunan müşterek derinti yaptığını belirterek, toplantının böylece da 15 ayrışık mevzuda geçim imzalanmasının ilişkilerin pekiştiğini gösterdiğini söyledi.

Türkiye ve Katar'ın bugüne genişliğinde aşırı müspet işler yaptıklarını vurgulayan Bakan Akar, "Köklü zamanı geçmişimiz ve eş değerlerimiz çerçevesinde önümüzdeki devirde de hem ülkelerimiz düşüncesince hem silahlı kuvvetlerimiz düşüncesince ehemmiyetli işler yapacağımızı görüyoruz, biliyoruz. Bu yaptığımız icraat hoppadak bizim için, Türkiye ve Katar düşüncesince değil, bire müşterek sürede topu topu semt düşüncesince de adamlık düşüncesince de sonuç aşama ulama sağlayacaktır. Bundan da eminim" dedi.

“İkinci memleketimiz Türkiye”

Resepsiyonda müşterek mülakat işleyen Katar'ın Ankara Büyükelçisi Al Sani de şunları söyledi:

"Bu iyi haset ikinci memleketimiz adına sevdiğimiz ve rastgele kurda en çelimli ve en berk bağlarla dair bulunduğumuz Türkiye'de ailemiz ve kardeşlerimizle kutluyoruz. Katar-Türkiye düet ilişkilerinin değişik bulunduğu ve bunun dü dünya arasındaki topu topu sektörlere ve alanlara yansıması müşterek peçe değildir. Bu gestalt lüzum Katar devletinde lüzum Türkiye Cumhuriyeti'nde ferah ferah görülebilmektedir. İlişkilerin bu farklılığı siyasete de yansımış, bu da şişman müşterek konsensüs ve eş iş donanmasına kez açmış ve nice siyasi, lehçe ve arsıulusal mevzuya dair görüşte konsensüs sağlamıştır."

Konuşmaların ardından, Bakan Akar ve davetlilerin de katılımıyla gato kesildi.

Oğuzhan Halil Özbek - Ali Nargüner

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler