USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Hudutların korunması milli birlikte meseledir

Milli Savunma Bakanı Akar, "Hudutların korunması milli ortak meseledir. Mehmetçik hudutlarda namına sağlanan olanakları en çalışan halde kullanıyor, yapılması gerekenleri güzel halde yapıyor." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Hudutların korunması milli birlikte meseledir
07-05-2022 10:28
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, baş başa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Akdeniz Bölge Komutanlığına geldi.

Komutanlığa gelişinde merasim birliğini selamlayan Akar, faaliyetlere bağlı almış olduğu brifingin peşi sıra liman alanına geçti.

Akdeniz Bölge Komutanlığı Yeni Rıhtım ve İskele Açılış Töreni'nde mütekellim Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Çaka Bey, Barbaros Hayrettin Paşa, Gazi Hasan Paşa, Kılıç Ali Paşa, Mezamorta Hüseyin Paşa, Oruç Reis, Piri Reis ve Turgut Reis'ten almış olduğu ilhamla gelişigüzel güzeşte güneş baş döndürücü hâlâ etkin, caydırıcı ve etkili ortak halde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

"Türk Deniz Kuvvetlerimiz, denizlerimizde hak, dikkat ve menfaatlerimizi arkalamak düşüncesince namına maruz görevleri şişman ortak başarıyla hesabına getirmeye bitmeme ediyor." diyen Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Türk bayrağını topu topu denizlerde dalgalandırarak Türk milletinin gücünü, kuvvetini özümleme vazifesini de şişman ortak onurla hesabına getirdiğini anlattı.

Akar, "Türk Deniz Görev Grubu'nda fariza karşılayıcı Gökçeada fırkateynimiz Libya'nın Misrata açıklarında, ortamında göçmenlerin bulunmuş olduğu ortak tekneyi belirleme etti. Yarı yığılmış durumdaki 17 kesintili göçmene doğrudan afiyet personelimiz kabilinden mukteza müdahaleler yapıldı. Kurtarılan kesintili göçmenler, kurulan eş güdüm kararında Libya makamlarına konfirmasyon edildi. Bu ve benzeşim ameliyat TSK'nın baş döndürücü muhtelif coğrafyalarda barışa, istikrara ve huzura icra ettiği insancasına katkıları göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Terörle uğraş operasyonlarına dikkati çekici Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesini küsurat ortak gidişatta bitmeme ettirdiğini dile getirdi.

Bakan Akar, konuşmasını şu halde sürdürdü:

"Pençe Kilit Operasyonumuz planlandığı halde başarıyla bitmeme ediyor. Bugüne genişliğinde gayri bölgelerde meydana getirilen icraat var. Bunların hepsinin tamamlanabilmesi düşüncesince bu kilidi bağlamamız, bunu kalburüstü ortak halde sonuçlandırmamız gerekli. Zorlu iklim ve tarla koşullarında Mehmetçik kabilinden teröristlerin inlerine giriliyor, buralar alçakların başlarına yıkılıyor. Şu anne genişliğinde 73 yıldırıcı nötr bir duruma getirildi. Teröristlere ilişik 102 mağara, melce tahrip, 524 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda 10 yiğit tabanca arkadaşımız martir oldu. Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarının ve onların değerli ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme ediyoruz. Mehmetçik'in nefesi teröristlerin ensesinde. Teröristlerde ağırbaşlı ortak korku, endişe, ürkü hakim. Terör örgütünde yıkılış alametleri var. Asil milletimizi 40 yıldan bu yana başına musallat bulunan bu yıldırı belasından kurtarmakta muvazeneli ve kararlıyız. Mücadelemiz en akıbet yıldırıcı nötr bir duruma getirilinceye genişliğinde kararlılıkla bitmeme edecek."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarındaki ortak tane hedefinin teröristler bulunduğunu vurgulayan Akar, "Teröristler haricinde ortak misyonumuz yoktur. Ayrıca ortak el hâlâ vurgulamak istiyorum ki binlerce senedir bu coğrafyayı, ekmeği, suyu beraberce paylaştığımız Kürtler bizim kardeşimizdir. Bunun en açıkça işareti ünlü bayrağımız ve sancağımız düşüncesince canlarını feda fail ve şehitliklerimizde ortak arada yatan kahramanlarımızdır. Faaliyetlerimizde dostumuz, komşumuz, kardeşimiz Irak'ın sınırlarına, ferman haklarına, bağımsızlığına, tarla bütünlüğüne akıbet aşama saygılıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"Gerçekleri görmüyorlar"

Sınır güvenliği dair tahsil edilen tedbirlere de yer veren Akar, "Mehmetçik, 'hudut namustur' iyilikle kesintisiz demeden mücadelesini şişman ortak fedakarlık ve kahramanlıkla sürdürüyor." diyerek konuştu.

Sınırların güvenliğini milli ortak iş şekilde nitelendiren Akar, şunları kaydetti:

"Yapılan topu topu açıklamalara, bilgilendirmelere karşın maatteessüf birileri gerçekleri anlamamakta, dinlememekte, görmemekte, duymamakta ısrar ediyorlar. Hudutların korunması milli ortak meseledir. Bunun hacısı hocası kabilinden anlaşılması lazım. Mehmetçik hudutlarda namına sağlanan olanakları en çalışan halde kullanıyor. Yapılması gerekenleri kalburüstü halde yapıyor. Mehmetçik'in ortak tane beklentisi hudutlarda yiğitçe ve fedakarca meydana getirilen faaliyetlere, alın terine hürmet gösterilmesidir. Tek isteğimiz bu. Yalan haberler, gerçek olmayan videolar, dezenformasyonla değişik ortak idrak oluşturulmaya çalışılıyor. Bunlara huzur aklıselim malikleri dikkatli, sak olmalı ve bunlara huzur gerçekleri görebilmeli."

"Yılbaşından bugüne genişliğinde hudutlarımızda 2 bin 65 ad yakalandı, 132 bin 473 ad engellendi." diyen Akar, hudutlarda bütünlük sayısı, altyapı, taşıt gereç, tesisat itibarıyla Cumhuriyet tarihinin en derin tedbirlerinin alındığını vurguladı.

Bazı matbuat neşriyat organlarında hudut güvenliği tedbirlerine müteveccih arsa düzlük yorumları da eleştiren Akar, "Bazıları gerçekleri bilmeden, 20-30 sene eskiden konulardan bahsediyor. Bu yanlıştır. Hudutlarımızda baş döndürücü ati teknolojiler kullanılıyor. Bu şişman ve kaslı imkanların sağlanmasından ekolojik ortam milletimize, devletimize şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

"Siyasi ağız dalaşı konusu yapılmamalı"

Akar, Mart 2011'den bu yana Suriye'de bitmeme fail iç harpte 1 milyondan ortak tomar Suriyelinin yaşamını kaybettiğini belirterek, 7 milyondan ortak tomar ferdin evlerini, ülkelerini bırakma ettiğini söyledi.

Bu şahısların mevki devletlere huruç buyurmak mecburiyetinde kaldığını anlatım fail Akar, şu açıklamalarda bulundu:

"Bunlardan ortak bölümü da hem rejimin aynı zamanda yıldırı örgütlerinin zulmünden kaçmak, canlarını örtbas yapmak düşüncesince Türkiye'ye geldi. Güvenliklerinden güvenli olduklarında bunlar dönecekler. Zaten dönmeye de başladılar. Suriye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri kabilinden terörden, teröristten arındırılmış alanında tahminî 5 milyon Suriyeli bulunmakta. Türkiye'de hâlâ evvel 4 milyon yöresinde Suriyeli vardı. Son zamanlardaki dönüşlerle beraberce 3 milyon 700 bin yöresinde Suriyeli, Türkiye'de bulunmaktadır. Sığınmacıların Birleşmiş Milletler kriterlerine uygun, güvenli, fahri ve etkili ortak halde dönüşleri düşüncesince mukteza şartların oluşmasına müteveccih gelişigüzel muhtelif efor da memleketimiz kabilinden gösterilmektedir. Bu, insancasına ortak durumdur. Bunun politik ağız dalaşı konusu yapılmaması lazım. Türkiye gün boyunca tamamıyla mazlumun, mağdurun yanında, onlarla beraberce olmuştur. Şu anda da Türkiye kendine yakışanı yapmaktadır. Milli ve içsel değerlerimiz çerçevesinde bu şahıslara huzur insani, vicdani ve türel görevlerimizi arsıulusal kasıntı ve kuruluşlarla bugüne genişliğinde koordineli şekilde hesabına getirdik, getirmeye bitmeme ediyoruz."

"Hiçbir oldubittiye müsaade vermeyiz"

Yunanistan ile Ege, Akdeniz ve Kıbrıs'ta yaşanmış bulunan sorunlara dikkati çekici Akar, "Biz topu topu faaliyetlerimizde arsıulusal hukuktan, diyalogdan yanayız. Bütün problemlerimizin barışçıl minval ve yöntemlerle çözümünü istiyoruz. Buna karşın maatteessüf Yunanistan provokatif aksiyon ve söylemleri ile yayılımcı ve agresif politikalarını sürdürüyor." diyerek konuştu.

Yunanistan'ın mültecilere müteveccih adamlık dışı davranışlarına da yer veren Akar, şu ifadeleri paylaştı:

"Yıllardır Yunanistan'ın tertemiz şahıslara huzur uyguladığı gadir ve adamlık dışı tavırlar ile gelişigüzel muhtelif maskaralık evren kabilinden maatteessüf görmezden gelinmiştir. Ancak Yunanistan, akıbet FRONTEX vakasıyla meşhut suç uğramış ve binnetice Avrupa Birliği vakaları sınırlanmış da olsa görmeye başlamıştır. Suçüstü yakalanan Yunanistan dikkatleri apayrı yöne döşemek ve FRONTEX vakasını esmerleştirmek düşüncesince takma gündemler üretmektedir. Yunanistan Tiger Meet'in de arsa almış olduğu birtakımı arsıulusal tatbikatları da bu amaçla kullanmaktadır. Tiger Meet Tatbikatı esnasında FIR, Gayri Askeri Statüdeki Adalar ve personel istirdat sahalarındaki birtakımı mevzuları bencilcesine sömürme etmeye emek vermesi ve tatbikatı Türkiye'nin hak, dikkat ve menfaatlerine huzur istimal gayreti zımnında Hava Kuvvetlerimize tatbikattan incizap emri verdik. Hava Kuvvetlerimiz tatbikattan çekildi. Biz barıştan, güzel komşuluk ilişkilerinden arsıulusal hukuktan yanayız. Bütün hastalıkların görüşmeler kanalıyla çözümünden yanayız. Ancak uğur boncuğu oldubittiye müsaade vermeyeceğimizi, hakkımızı hukukumuzu çiğnetmeyeceğimizi her insanın bilmesi lazım. Hakkımızı, hukukumuzu korumakta azimli, muvazeneli ve buna muktediriz."

Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da 1963'te mensur edilen emektar iskelelerin 57 sene boyunca bölgedeki gereksinimi karşıladığını bildirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının deniz güvenliğinin sağlanması ve deniz mezuniyet alanlarının korunmasına müteveccih meydana getirilen faaliyetlere dikkati çekici Özbal, "Doğu Akdeniz kıyılarımızda gemilerimiz düşüncesince gerekseme mahsus bakım, tamir ve geri ihtimam dayanak noktası imkanlarının artırılması da mecburi bir duruma gelmektedir. Bu manada bakılınca Aksaz Deniz Üssü'ne arttırma şekilde Mersin Limanı alanda en ehemmiyetli üs imkanını sağlayacaktır. Sahip olunan toy olanaklar sebebiyle önümüzdeki devirde sürekli şekilde Mersin'e konuşlandırılacak gemilerle Doğu Akdeniz'deki sürekli varlığımızın hâlâ da güçlendirilmesi planlamaktadır." diyerek konuştu.

Önemli ortak geri ihtimam üs

Akdeniz Bölge Komutanlığının toy rıhtım ve iskelelerin yapımı 546 günde milli imkanlarla tamamlandı. Proje kapsamında Doğu Akdeniz'de yoğunlaşan faaliyetlerin paralelinde yüzer birliklere ihtimam düşüncesince rıhtım ve pus iskeleler baştan mensur edildi.

Tüm yüzer unsurların kullanımına makul bir duruma getirilen toy rıhtım ve iskelelerin altyapısı gemilere ve denizaltılara ihtimam özgülemek neredeyse yenilendi. Açılışı meydana getirilen toy rıhtım ve iskelelerin Doğu Akdeniz'de ehemmiyetli ortak geri ihtimam üssü olması bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler