USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir an ilk ateşkesin ilanından yanayız

Bakan Akar, "(Ukrayna'dan tahliyeler) Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an evvel ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an evvel ateşkesin ilanından yanayız." dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar: Bir an ilk ateşkesin ilanından yanayız
06-03-2022 14:34
Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın saldırısı zımnında Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliği ve onların müşterek an ilk Türkiye'ye tahliyelerinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu belirterek, "Bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an ilk ateşkesin ilanından yanayız." dedi.

Akar, birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile SAT ve SAS hususi İhtisas Kursları Diploma Töreni'ne katıldı.

SAT Komutanlığında, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış bulunan törende mütekellim Bakan Akar, kursu başarıyla mütemmim çalışanı kutlama etti.

Tüm TSK çalışanının bulunduğu kabil SAT ve SAS çalışanının de şişman başarılarla gerçekleştirdikleri görevlerden duydukları gururu tabir fail Akar, "İster hususi Kuvvetler, komandolar lüzumlu SAT, SAS kabarma kursları olsun bu kurslar, Türk Silahlı Kuvvetlerinde er meydanıdır." diyerek konuştu.

Bakan Akar, kursların çabucak fiziksel yetenekleri değil, fikri, zihni ayrıca kabarma kontrolü de içerdiğini aktararak, "Deniz Kuvvetlerimizin birtakımı unsurlarının SAT'ların, SAS'ların, derya piyadelerinin harekat alanları çabucak derya değil. İç düzenlilik harekatında Kara Kuvvetleri'ndeki tabanca arkadaşları ile çiğin omuza, yegâne yumruk, yegâne canevi namına Irak'ın kuzeyinde, Suriye'nin kuzeyinde şişman müşterek muvaffakiyet ile görevlerini ödeme etmektedirler." dedi.

SAT'ların hesabına getirmiş bulunduğu kalburüstü görevlerden örnekler verici Akar, "Ülkemiz, milletimiz için, denizdeki hak, bağ ve menfaatlerimizin korunmasına müteveccih görevlerini şişman müşterek başarıyla hesabına getirdiler. Bundan sonradan da gerektiğinde yapacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

Bölge namına akıbet adım kırılan müşterek dönemden geçildiğini, ağır müşterek ekip belirsizliklerin, riziko ve tehditlerin yaşandığını aktaran Hulusi Akar, şunları söyledi:

"Bunlara kendisince rastgele açıdan mücehhez olmamız lazım. Ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu destek iktisap etmek düşüncesince sınırlarımızın, vatanımızın, semalarımızın ve denizlerimizin güvenliği düşüncesince rastgele devir göreve müheyya olma mecburiyetimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri namına egemenliğimiz, bağımsızlığımız ve bekamız düşüncesince ne yapmamız gerekiyorsa bugüne genişliğinde yaptık, bundan böyle da 'Ölürsek, şehit, kalırsak gazi' anlayışıyla hazırlamaya bitmeme edeceğiz."

"Temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya-Ukrayna savaşını da şu şekilde değerlendirdi:

"Atatürk'ün söylediği kabil 'Yurtta sulh, cihanda sulh' diyoruz. Biz sulh istiyoruz. Biz problemlerin diyalog, güzel komşuluk ilişkileri çerçevesinde barışçıl sefer ve yöntemlerle çözülmesinden yanayız. Buna mücahede gösteriyoruz.

Bu bağlamda Ukrayna'daki gelişimleri sıkıntı ve fikir ile izleme ediyoruz. Burada ortaya çıkan adamlık krizi, yaşanmış bulunan ölümler hakkıyla onama edilemez. Bizim Rusya ile de Ukrayna ile de ilişkimiz var. Bu ilişkilerimizi de bitmeme etmek şekli ile oldukça er sürede müşterek ateşkesin, istikrarın, sulh ve dirlik ortamının ortaya çıkması, dü diyar arasındaki problemlerin görüşmeler kanalıyla çözülmesi düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlayıp dört başı mamur kademelerde Türkiye Cumhuriyeti namına temaslarımızı geceli gündüzlü sürdürüyoruz."

"Karşılıklı diyaloğun müşterek an ilk gelişmesinden yanayız"

Türkiye'nin dört başı mamur devletlerin hudutlarına, buyuru haklarına okkalı bulunduğunu vurgulayan Akar, "Bu manada Ukrayna'nın da yer bütünlüğüne, egemenliğine, haklarına okkalı olduğumuzu söyledik, anlatmaya bitmeme ediyoruz. Bir an ilk alana huzurun, istikrarın gelmesi düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise bunların bütünü yapılmaya bitmeme ediyor. Sağduyunun bilge olmasından, aykırı diyaloğun müşterek an ilk gelişmesinden yanayız. Başta kollar iktisap etmek az daha oradaki masum, çırçıplak şahısların hayatlarını kaybetmeleri bizim düşüncesince hakkıyla dip müşterek sıkıntı deposu olmaktadır." diyerek konuştu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna'daki Türk vatandaşlarının güvenliğine de aksan yaparak, şu şekilde bitmeme etti:

"Oradaki yurttaşlarımızın güvenliği ve onların müşterek an ilk ülkemize tahliyeleri aşırı önemli. Bütün bunların yapılabilmesi düşüncesince müşterek an ilk ateşkesin ilanından yanayız. Belli müşterek müddet bile olsa, acele gereksinimlerin karşılanması düşüncesince ateşkese çabucak gereksinimi bulunduğunu rastgele kesimle görüşmelerimizde vurguluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun meydana getirmiş bulunduğu icraat çerçevesinde hem diplomatik bununla birlikte siyasal girişimlerde mevcut iktisap etmek şekli ile müşterek an ilk ateşkesin ve ateşkesin peşi sıra da istikrarın sağlanması düşüncesince çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"Savaşır kabil eğitildiler"

Törende mütekellim Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de hususi kabarma kurslarını başarıyla mütemmim çalışanı kutladı.

Brövelerini takmaya adalet ele geçiren SAT ve SAS personelinden çıkarlarını temelli geliştirerek vatana bakım sınırlarını hâlâ ileriye taşımalarını ve diyar savunması düşüncesince anbean göreve müheyya olmalarını talip Güler, "Yeni görevleriniz düşüncesince sizleri kutlama boy bos önünüzde gözleyen cümle hayatınızda ufuklarınızın mavilikler genişliğinde açık derya ve başarılarınızın daima olmasını dilerim." dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da Deniz Kuvvetleri düşüncesince aşırı kıymetli bulunan hususi ihtisaslı SAT ve SAS çalışanının yetiştirilmesine akıbet çağda çabukluk verdiklerini belirtti.

Kursu başarıyla mütemmim personelin dayanıklı müşterek edep bilimi bilimi periyodunu başarıyla tamamladığını tabir fail Özbal, "Fiziki yetenekler ve dirimlik bilgilerle donanarak su altının cesur komandoları olmaya adalet kazandılar. Bir savaş yahut asıl harekat ortamının şartlarını fazlasıyla yaşayarak savaşır kabil eğitildiler." ifadesini kullandı. Personele de seslenme fail Özbal, şunları söyledi:

"Gerektiğinde aşırı ayrımlı coğrafyalarda ve aşırı dayanıklı şartlar altında sizden beklentilerin akıbet adım erdemli olabileceği senelerde fariza yapacaksınız. Bir harekatın kaderi ellerinizde, sarsılmaz iradenizde olacak. 'Girilmez' denilen bölgelere sızacak, en aşırı mahfazalı hedefleri imha edecek, cesurluk ve soğukkanlılığınızla patlayıcıya engelleme edecek, her insanın olanaksız söylediğini başaracaksınız."

SAT Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe de izinli bulunan kursiyerlerin sert babayiğit birer er namına SAT ve SAS kabarma kurslarına geldiklerini söyledi. Tuğamiral Kireçtepe, "Başta elit öğretmenlerimiz iktisap etmek az daha biz onları ateşe soktuk, şekillendirdik ve su verdik. Onlar kırılmadılar, yılmadılar, polat oldular, polat yürekli, polat bilekli arkadaşlarımız namına aramıza katıldılar." diyerek konuştu.

TSK'nın lüzumlu gayrimenkul içi gerekse gayrimenkul haricinde vatanının bütünlüğüne ve milletine müteveccih tehditlere kendisince mücadelesini sürdürdüğünü vurgulayan Kireçtepe, "TSK içerisinde yürütme ettiğimiz görevlerde rastgele devir atılmış okun palamut ucu, yaralanan kılıcın acı yüzü olduk, olmaya bitmeme edeceğiz." dedi.

Konuşmaların peşi sıra dereceye giren kursiyerlerin diplomaları ve bröveleri Bakan Akar, Orgeneral Güler ve Oramiral Özbal kabilinden verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler