USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "İki mutluluk biricik kavim bulunan Azerbaycan ve Türkiye Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösteriyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi
01-02-2022 20:34

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi davetlisi yerine Türkiye'ye mevrut Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Milli Savunma Bakanlığında bir araya geldi. evvel yanı sıra mülaki peşi sıra heyetler arası görüşmeye reislik fail Akar ve Hasanov şimdi sonraları eş matbuat toplantısı düzenledi. "Değerli can kardeşim" niteleyerek seslenme etmiş olduğu Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov'u Türkiye'de mihman etmekten duyduğu memnuniyeti anlatım ederek süregelen Akar, "İkili ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirdik. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın Aliyev'in çizdikleri söve kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz" niteleyerek konuştu. Şuşa Beyannamesi'nin önemine yer veren Akar, "Şuşa Beyannamesi yolumuzu, stratejimizi belirleyici bir belge. Bu doküman istikametinde yaptığımız icraat var. Askeri eğitim, teşrikimesai mevzularındaki çalışmalarımız bitmeme ediyor. Bu çalışmalarla yanı sıra defans sanayii, silahlı kuvvetlerimizin donanımı dair neler yapabileceğimizi de aykırı görüşmelerle belirliyoruz. Bu mevzularda da ehemmiyetli adımlar attık, atmaya bitmeme ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan ordusunun 44 çağ devam eden "Vatan Muharebesi" ile nehiy altındaki memleketlerini art aldığını hatırlatan Akar, şöyleki konuştu:

"Özellikle Karabağ'da dip bir emek vermek var. Tarımdan, hayvancılığa, endüstriden, yollara denli dip çalışma, yapılaşma var. Bu mevzuda da aykırı görüşmeler eliyle aşama kaydetmelerin nite olacağını, bunun defans ve güvenliğe yansımalarını da değerlendirdik. mühim konulardan birisi de; Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Aliyev'in görüşmelerinin peşi sıra Ermenistan'a uzatılan bir sulh eli var. Bu sulh elinin değerlendirilmesini bekliyor, dilek ediyoruz. Bu sayede elden Azerbaycan-Ermenistan yahut Ermenistan-Türkiye değil dört başı mamur Kafkasya'da barışın, huzurun buna ilişkin yerine da refahın bilge olması düşüncesince mücahede gösteriyoruz."

Azerbaycan ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin kuvvetlenmesine müteveccih gösterdikleri gayrete aksan karşıcı Akar, şunları kaydetti:

"Bunun ayrıksı devletlere erinç yıldırma olmadığının bilinmesini istiyorum. Silahlı kuvvetlerimizin gelişmesi, ülkelerimizin ve milletimizin savunmasına müteveccih çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ordularımızın herhangi bir güzeşte çağ şimdi encam gitmesinden de şişman sevinme duyuyoruz. 'İki büyüklük bir tane millet' bulunan Azerbaycan ve Türkiye'nin Kafkasya'ya sulh ve huzurun gelmesi düşüncesince elinden mevrut gayreti gösterdiğini hepsi görüyor. Temennimiz bir an evvel barışa, huzura kavuşarak her insanın güvenlik ve bolluk içre hayatını sürdürmesidir."

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov da gösterdiği misafirperverlikten çevre Bakan Akar'a teşekkürname etti.

Gerçekleştirdikleri görüşmelerde bölgedeki askeri ve politik vaziyeti etüt ettiklerini anlatım fail Hasanov, "Ortak faaliyetlerimizin istikametlerini belirledik. Azerbaycan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlenen halde yaşama geçirdiği faaliyetleri etüt ettik" dedi.

44 çağ devam eden "Vatan Muharebesi" sonrasında yapacakları giriş döndürücü işlerinin bulunduğunu tamlayan Hasanov, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın direktifiyle Azerbaycan ordusunun yapısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin kargaşa yapısına benzeşim reformlar yapıyoruz. Bu yönde TSK'nın Azerbaycan'a şişman desteği var. Bu mevzuda da şişman minval kıvrım ettik. Milli Savunma Bakanına bir minval şimdi teşekkürname ediyorum, tamamı mevzularda bizlere dayanak veriyor. Kısa sürede Azerbaycan ordusunun harp kabiliyetini artıracağından ve tamamı uygulamaları yaşama geçirerek TSK ile yanı sıra faaliyete anık olacağından eminim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler