USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Milli Savunma Bakanı Akar: 2015'ten itibaren mecmu 33 bin 889 yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirilmiş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 24 Temmuz 2015'ten itibaren ülke içi ve son ötesinde yürütme edilen harekatlarda bugüne denli hep 33 bin 889 teröristin ruhsuz bir duruma getirildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanı Akar: 2015'ten itibaren mecmu 33 bin 889 yıldırıcı kuvvetsiz bir vaziyete getirilmiş
17-03-2022 19:22
Ankara

Milli Savunma Bakanlığı Mustafa Kemal Atatürk Kültür Sitesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci yılı zımnında martir ailelerinin de katılmış yer aldığı "Şehitleri Anma Günü Programı" düzenlendi.

Bakan Akar, burada icra ettiği konuşmada, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının, Kovid-19 testleri zait çıkmış yer aldığı düşüncesince programa katılamadıklarını söyledi.

Şehitleri yağmur ve gönül borcuyla anan, gazilere şükranlarını sunan Akar, martir ve gazilerin aileleri ile tamamı milletin Berat Kandili'ni kutladı.

Akar, Mehmetçiğin yedi düvel karşısında yazdığı alplık destanı bulunan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107'nci sene dönümü kutlama kartı ederek "Her ne derece birlikte bahir zaferi namına adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915'ten 9 Ocak 1916'ya derece 8 kocaoğlan birlikte tomar müddet bitmeme fail karaca savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk'ün buyruk ve komutasındaki Anafartalar'ı da unutmamak gerekir. Bu zafer, Osmanlı coğrafyasının gelişigüzel birlikte köşesinden mevrut kahramanlarımızın fedakarlıklarıyla kalaba ve milletin çiğin omuza, topyekûn mücadelesiyle ve milli bütünlük ruhuyla elde edilmiştir." dedi.

Bu mücadelede "yenilmez" denilen armada ve orduların yenildiğine ve Dünya Savaşı'nın seyrinin değiştiğine ayraç fail Akar, "Vatanımızı sömürgeleştirmek, milletimizi esarete mahkum buyurmak ve gün sahnesinden kaldırmak isteyenlere kendisince onların ortaya koyduğu bu uğraş ruhu, esbak yer aldığı kıl payı bugün de mevcudiyet şartımızdır. Bu tatlılıkla hepimiz de vatanımıza, milletimize ve değerlerimize yönelen gelişigüzel muhtelif gözdağı ve tehlikeye kendisince ciddiyetle, samimiyetle, inançla, imanla, azim ve kararlılıkla mücadelemize bitmeme etmekteyiz." sanarak konuştu.

"33 bin 889 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi"

Akar, FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ ilkin peyda buyurmak kıl payı tamamı yıldırı örgütlerine kendisince gayrimenkul içi ve uç ötesinde mücadelelerini küsurat birlikte hüküm ve ritmde sürdürdüklerini vurgulayarak "Bu kapsamda 24 Temmuz 2015'ten itibaren gayrimenkul içi ve uç ötesinde yürütme edilen harekatlarda bugüne derece toplanmış 33 bin 889 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilmiştir." ifadesini kullandı. Bakan Akar, PKK/PYD-YPG yıldırı örgütüne kendisince sürdürülen azimli uğraş sonucunda yıldırı örgütünde çöküşün hızlandığını, örgütün ele başları çeşidinden da kokuşma ve çöküşün gizlemeden belirgin tabir edildiğini dile getirdi.

Yarın Zeytin Dalı Harekatı'nın da sene dönümü bulunduğunu hatırlatan Akar, başarıyla sonuçlanan bu harekatta martir olanları da dualarla andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Akar, terörle mücadelenin birlikte Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta Türkiye ve KKTC'nin doğruluk ve kendilerini arkalamak düşüncesince faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek bu çerçevede Yunanistan ile problemlerin arsıulusal hukuka akla yatkın namına barışçıl metodlar ve dobra komşuluk ilişkileri ortamında çözülebileceğine inandıklarını söyledi.

Dost ve karındaş devletlerin indinde toprak almaya da bitmeme ettiklerini aktaran Akar, "Bu kapsamda Azerbaycan ve Libya'da askeri eğitim, iane ve müşavirlik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Azerbaycan ve Libya'nın birlikte eş anlı namına NATO, Birlemiş Milletler, Avrupa Birliği ve AGİT görevleri ile düet ilgiler kapsamında Katar'da, Somali'de, Kosova'da, Bosna Hersek'te ve şimdi nice coğrafyada tarihimize, kültürümüze ve atalarımıza layık halde semt ve evren barışına da ehemmiyetli katkılar sağlamaya bitmeme ediyoruz." dedi.

"Her dü tarafla temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz"

Karadeniz'de de sulh ve istikrarın bilgili olmasını istediklerini ve bunun düşüncesince efor gösterdiklerini özetleyen Akar laflarını şöyleki sürdürdü:

"Ukrayna'daki gelişimleri de yakından izlem ederken gelişigüzel fırsatta şimdi birlikte tomar dirilik kaybı yaşanmaması, geçim ve muvazene düşüncesince çabucak birlikte mütareke duyuru edilmesinin ehemmiyetli bulunduğunu vurguluyoruz. Bu arada Ukrayna'daki yurttaşlarımızın ve tamamı sivillerin bölgeden hassaten Mariupol'den emin halde tahliyesi düşüncesince de gelişigüzel dü tarafla temaslarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Bölgemizde sulh ve istikrarın tesisi düşüncesince Montrö'nün ülkemize verdiği yetkilerin kullanılması da dahil, üzerimize sakıt gelişigüzel muhtelif gayreti bugüne derece gösterdik. Gayretlerimiz, bundan sonraları da bitmeme edecek. Temennimiz, alanda birlikte an ilk sağduyunun bilgili olması ve ateşkesin sağlanmasıdır."

"Savunma sanayimizdeki yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere ulaşmıştır"

Yaşananların etkin, caydırıcı ve hatırlı birlikte kalaba düşüncesince yerel ve milli savunma sanayisinin elzem bulunduğunu birlikte el şimdi gösterdiğini vurgulayan Akar şöyleki bitmeme etti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, dayanak ve teşvikleriyle savunma sanayimizdeki yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere ulaşmıştır. Ancak bundan ahir çalışmalarımızın şimdi ağır olacağının da bilincindeyiz. Geçmişte piyon tüfeğimizi bile gayrimenkul dışından tedbir ederken bundan sonraları milli piyon tüfeklerimizi, çokbilmiş kırılan mühimmatımızı, baş döndürücü namlulu füze atarlarımızı, sıkıntı obüslerimizi, İHA, SİHA, TİHA'larımızı, Atak helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve harp gemilerimizi tasarlayıp inşa, yapım ve ihraç seviyesine mevrut bulunuyoruz. Artık geçmişle karşılaştırma edilemeyecek birlikte noktaya mevrut Türk savunma sanayisi, elde etmiş yer aldığı birikimle milli savaşçı uçağımızı ve iklim savunma sistemimizi de çıkmak düşüncesince çalışmalarını kesintisiz sürdürmektedir."

"15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 isim ihraç edildi"

Bakan Akar, FETÖ ile mücadeleye de kesintisiz bitmeme edildiğini söyleyerek "15 Temmuz'dan itibaren 24 bin 373 isim ihraç edilmiş olup acemi bilgi, doküman ve veriler ışığında muktezi işlemler yapılmaktadır. FETÖ'den temizlendikçe güçlendiğimizin en gizlemeden işareti peş peşe gerçekleştirdiğimiz güzel operasyonlar ve sayısı tedricen küsurat iri tatbikatlardır." değerlendirmesinde bulundu.

Türk ordusunun bugüne derece elde etmiş yer aldığı tamamı başarılarda en iri payın, şüheda ve gazilere ilgilendiren bulunduğunun altını çizen Akar şunları kaydetti:

"Onların alplık ve fedakarlıkları katiyen unutulmayacak, nesiller boyu minnettarlık ve şükranla anılacaktır. Asil milletimiz şehitlerine, alp gazilerine ve siz kıymetli ailelerine tamamıyla minnettardır. Biz iri birlikte karı namına sizlerle kederde ve kıvançta birlikte ve beraberiz. Ancak ne yaparsak deneyelim fedakarlıklarınıza bulunan borcumuzu ödeyemeyeceğimizin de farkındayız. Biliniz ki eren şehitlerimizin ve alp gazilerimizin yegâne felç kanını bugüne derece yerde bırakmadık, bundan sonraları da bırakmayacağız, sevdiklerinin, siz kıymetli ziyaretçilerimizin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz. Sizlerin bize bulunan güveni, desteği ve duasıyla inşallah aşamayacağımız göz boncuğu sıkıntı yoktur."

"Milletimiz şehitlerin özverilerini göz boncuğu devir unutmayacaktır"

Şehit Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan'ın babası Mustafa Ertan da programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehitleri yağmur ve gönül borcuyla andı.

Türk milletinin canından eren bilmiş yer aldığı vatanı ve bayrağını arkalamak düşüncesince gösterdiği fedakarlığa tamamı dünyanın tanık bulunduğunu tabir fail Ertan şunları söyledi:

"Oğlum martir Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan işyar bulunmuş yer aldığı Hakkari Yüksekova'da iri Türk milletinin huzurunu darmadağın buyurmak talip hain, orospu çocuğu yarıcı yıldırı örgütünün 10 Kasım 2015'te gerçekleştirdiği silahlı saldırıda martir olmuştur. Şehitlerimizin yokluğuna göz boncuğu devir alışamasak da tamamı sevenlerin kalbi onların özlemi ve hasretiyle tutuşsa da oğlumun ve tamamı şehitlerimizin Allah katında ulaştıkları makamlarını düşündükçe içimizi şamil geçim ve alım çalım bizleri ayakta ve çelimli tutmaktadır. Milletimiz şehitlerin özverilerini göz boncuğu devir unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, el sevgimizin, istiklal ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri bulunan şehitlerimiz gelişigüzel devir gönlümüzde yaşayacaktır."

Ertan, martir aileleri namına Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğini gelişigüzel devir hissettiklerini dile getirerek Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk ve tabanca arkadaşları ile tamamı şehitleri hırslı ve gönül borcuyla andı, gazilere dirimsel ve keyif diledi.

Programa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler