USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milli Deniz Topu’nun test atışı başarıyla tamamlandı

Milli Deniz Topu'nun test atışı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın “ateş serbest” emirinin arkası sıra Konya'da Karapınar Atış Alanında başarıyla gerçekleştirildi.

Milli Deniz Topu’nun test atışı başarıyla tamamlandı
02-12-2021 16:15

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar birlikte Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile 76/62 mm Milli Deniz Topu'nun test atışı düşüncesince Karapınar Atış Alanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da videoteyp ileti gönderilmiş olduğu törende mütekellim Milli Savunma Bakanı Akar, Milli Deniz Topu'nun Türk Silahlı Kuvvetlerine faydalı olması temennisinde bulundu. Yeni tabanca sisteminin imalinde emeği geçenleri kutlayan Bakan Akar, “Bu meydana getirilen çalışmaların hiçbiri sonuç değil. Bunların rastgele birlikte birisi birlikte ahir evrenin başlangıcıdır. Çalışmalarımızı küsurat birlikte çabucak sürdürerek Silahlı Kuvvetlerimizin gereksinimlerini karşılayacağız” diyerek konuştu.

"Yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere dayandı"

Bir yandan personel temini, eğitimi öbür yandan da araç, gereç, silah, mühimmatın da yerel ve ulusal imkanlarla yapılmasına müteveccih çalışmalarına bitmeme ettiklerini tabir fail Bakan Akar, “Cumhurbaşkanımızın liderliği, teşviki, desteği ve sağlamış olduğu fırsatlarla yerlilik ve millilik payı yüzdelik 80'lere dayandı. Hiçbir şeyden yılmadan ülkemizin, egemenliği, bağımsızlığı, 84 milyon vatandaşımızın güvenliği için, hak, ilgi ve menfaatlerimizi arkalamak ve esirgemek düşüncesince yapılması müstelzim ne var ise yapacağız” ifadelerini kullandı.

Geçmişte parası verildiği biçimde alınamayan tabanca sistemlerinin bulunduğunu hatırlatan Akar, şunları söyledi: “Bunun düşüncesince yerel ve ulusal istihsal bizim düşüncesince birlikte yeğleme değil, birlikte zorunluluktur. Şu anda bile arkadaş ve müttefiklerimizden maatteessüf temin, hazırlık etmeye çalıştığımız nice gereç ile ait açıkça birlikte biçimde olmasa bile gizli birlikte biçimde kimi ihtiyaçlarımızın karşılanması geciktirilmekte, onlara karşılık verilmemekte, icraat yavaşlatılmakta. Dolayısıyla ağırbaşlı birlikte sınırlama ile erinç karşıyayız. Onun düşüncesince arazide silahlı kuvvetler çalışanı canı, inanç ile ölürsem martir kalırsam gazi anlayışı ile şişman alplık ve fedakarlıklar yaparken defans sanayiinde çalışanlarımızın da onlara benzeri biçimde fedakarlık ve kahramanlıkla üretim, planlama ve dizayn faaliyetlerine gece gündüz bitmeme etmeleri birlikte mecburiyettir. Daha düne derece piyon tüfeklerimiz bile özlük üretimimiz değildi ancak demin geniş silahlarımızın tamamı, zırhlı araçlarımız, helikopterlerimiz, İHA, SİHA, gemilerimiz, Fırtına toplarımız, bunların hâlâ da ötesine devredilmek kıl payı çalışmalarımız koyu biçimde bitmeme ediyor. Bu mevzuda kararlıyız, azimliyiz ve bugüne derece başardıklarımız, bundan böyle başaracaklarımızın ehemmiyetli birlikte göstergesidir” gibi konuştu.

“Türkiye çelimli birlikte ülke”

Dost, bağlaşık ve ahi devletlerin de Türkiye'den şişman beklentilerinin bulunduğunu aktaran Akar, “Önümüzdeki engelleri aşarak inşallah silahlı kuvvetlerimizin gereksinimleri her neyse bunu rastgele birlikte tahdide alan vermeksizin karşılayacak noktaya geleceğiz” dedi.

MKE'nin meydana getirilen çalışmalarda ehemmiyetli görevi bulunduğunu vurgulayan Akar, “Yeni kimliği ile MKE baş döndürücü hâlâ süratli, bunun örneklerinden birisi şu anda karşımızda, rekabetçi, güçlü, çalışan biçimde çalışmalarını sürdürecek ve faaliyetlerini baş döndürücü hâlâ erdemli boyutlara taşıyacaktır. Çeşitli yorumlar yapılmakta MKE'nin sermayesinin topu Hazine'ye ait. Bunun haricinde buradaki halis muhlis denetim, arama bütünü de bakanlığımıza ait. Burada rastgele birlikte biçimde kimi yorumlar gerçekleştirmek anlamsız, yersizdir. Burada yapılması gereken, geç üstelik kalındığını her insanın görmesidir. Bu şekliyle MKE baş döndürücü hâlâ kalburüstü olacak, baş döndürücü hâlâ şişman hizmetleri yapacak. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın” diyerek konuştu.

"Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmemekte kararlıyız"

Yerli ve ulusal defans sektörünün önemine birlikte defa hâlâ aksan önleyen Akar, “Türkiye tarihi, değerleri, coğrafyası ve silahlı güçleriyle birlikte halis muhlis biçiminde çelimli birlikte ülkedir. Bunun bilinmesi, görülmesi lazım. Bugüne derece iklim kendisine azimli duruşumuzla, azim ve kararlılıkla doğruluk ve menfaatlerimizi rastgele birlikte bölgede koruduk, korumaya bitmeme ediyoruz. Haklarımızı çiğnetmedik, çiğnetmemekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal da, Milli Deniz Topu'nun önemine değinerek, “Denizdeki gücümüze çelim katacak ehemmiyetli birlikte başarı hikayesinin gerçekleşmesine şehadet ediyoruz. Milli Deniz Topu, yerel ve ulusal defans sanayimizin geldiği seviyeyi göstermesi açısından şişman başarıdır” diyerek konuştu.
Üretimin endamsız müddette tamamlanmasını ehemmiyetli kendisine nitelendiren Özbal, Milli Deniz Topu'nun buradaki testlerin arkası sıra liman, tempo testlerinin yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın videoteyp mesajının yayımlanması daha sonra Bakan Akar çeşidinden maruz “ateş serbest” buyruğu ile Milli Deniz Topu'nun test atışı gerçekleştirildi. Başarıyla meydana getirilen atışın arkası sıra Akar ve TSK kumanda kademesi hatırat fotoğrafı çekildi, MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, Milli Deniz Topu ile meydana getirilen önce atışın gereksiz kovanını Bakan Akar'a bağış etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler