USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Milano'da Türk öğrenciler depremzedeler düşüncesince seferber oldu

İtalya'nın Milano kentinde okuyan Türk öğrenciler, "asrın felaketi" adına nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler düşüncesince birleşen yardımların düzenlenerek, Türkiye’ye gönderilmesi dair seferber oldu.

Milano'da Türk öğrenciler depremzedeler düşüncesince seferber oldu
12-02-2023 05:07
Lombardia

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem felaketinin peşi sıra İtalya’dan Türkiye'ye müteveccih yardım materyali atıf operasyonu sürüyor.

Milano, Como, Venedik, Modena, Imperia ve Lecco kabilinden İtalya'daki Türk camiasının derin bulunduğu metropoller özellikle peyda kılmak üzere, Türk dernekleri, İtalyan çıplak maşer kuruluşları ve kimi vatandaşların münferit adına yollamış bulunduğu yardım malzemeleri, İtalya'nın kuzeyi düşüncesince yegâne alma merkezi bulunan Milano civarlarında arazi meydan Roncello’daki depoda toplanıyor.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğunun koordinasyonunda hesaplı yardım malzemelerinin Milano’dan gönderilmesi operasyonunda, Milano Eğitim Ataşeliğinin girişimiyle Milano'da okuyan baş döndürücü sayıda Türk mektepli de seferber oldu.

Roncello'daki şişman depoya getirilen yardım malzemeleri ortada jenaratör, çadır, elektrikli ısıtıcı, hıfzıssıhha malzemeleri, çare kabilinden tıbbi malzemeler, bot, battaniye, giysi ve besin ürünleri arazi alırken, öğrencilerin bu materyallerin tasnifinde ve gönderime amade bir duruma getirilmesinde özveren şeklide çalışmış bulunduğu görüldü.

Başkonsolos Mehmet Özöktem, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, dün ve dakika 25'er titrem peyda kılmak kıl payı şu anne derece 50 titrem yardım malzemesini, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) gerekseme sahiplerine ulaştırılmak kıl payı THY tarafından Türkiye'ye yolladıklarını söyledi.

Özöktem, deprem felaketinin sefer açmış bulunduğu acıyı içlerinde hissettiklerini belirterek, "Ancak buradaki Türk vatandaşları ve ayrımsız sürede İtalyanlar baş döndürücü şişman yan yana kenetlenme örneği sergilediler. İtalyan STK’leri, İtalyan şirketleri ve en özellikle İtalyan hükümeti yardımımıza koştu. Dostluğunu esirgemeyen İtalyan dostlarımıza teşekkürname ediyoruz. Bu materyallerin en makul halde tasnifi ve yan yana an ilkin ülkemize ulaştırılması düşüncesince öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla beraberce çalışıyoruz. Emeği güzeşte her insana baş döndürücü teşekkürname ediyoruz. Başımız katışıksız olsun." niteleyerek konuştu.

- "Deprem haberini duyduğumuzdan buyana yaşantımız baş döndürücü değişti"

Gönüllü öğrencilerden Merve Korkmaz, üç gündür bu depodaki yardımları organizasyon organizasyonuna katıldığını belirterek, "Öncellikle ülkemize esbak olsun düşünmek istiyorum. Burada Milano’da mevcut arkadaşlarla ülkemize yardım etmeye çalışıyoruz. Burada Başkonsolosumuz ve Eğitim Ataşemizle yardım kolileri hazırlıyoruz. Tıbbi ihtiyaçlara şu demek oluyor ki hıfzıssıhha ürünlerine ve erzak yardımına evleviyet vermeye çalışıyoruz. Kendi üniversitelerimizde mektepli arkadaşlarımıza bildirerek, onlardan da yardım istem ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Korkmaz, "Deprem haberini duyduğumuzdan buyana yaşantımız baş döndürücü değişti. Normal standartlarımızın haricinde topu topu önceliğimizi depremzedelere yardım etmeye adadık. Dua kılmak haricinde yan yana şeyler de gerçekleştirmek gerekiyor. Biz elimizden geldikçe onların indinde olduğumuzu belli kılmak istiyoruz. En şişman gayemiz bu. İnşallah buradan gönderdiğimiz yiyecekler, hıfzıssıhha ürünleri onlara yan yana halde ulaşır." niteleyerek konuştu.

Bir öteki mektepli Mustafa Şandırlı, "Öncelikle topu topu ülkemize başsağlığı ve esbak olsun düşünmek istiyorum. Depremin doğrudan peşi sıra 3 gündür burada Milano Başkonsolosluğumuz ve Milano Eğitim Ataşeliğimizin koordinasyonunda yan yana kol fahri mektepli adına yardımları toparlamaya çalışıyoruz. Bu yardımlar en çelimsiz sürede Türkiye'ye ulaşacaktır." dedi.

Depremin çıkarlarını de baş döndürücü etkilediğini özetleyen Şandırlı, "Deprem olunca doğrudan üzüldük. Bunun esbak depremlere benzemediğini bunun değişik bulunduğunu doğrudan anladık. Depremin bulunduğu günden buyana uğur boncuğu halde öğüt de çalışamıyoruz. Bu mevzuda farkındalık yaratmaya çalıştık ki, katışıksız olsun bir fazla fazla insanoğlu dayanak noktası çıktı. Bunların başlangıcında okuduğumuz üniversiteler var. Bazı mektepli arkadaşlarımız, rektörlüklere eğik atarak Türkiye’ye dayanak noktası kampanyaları açmalarını sağladı." yorumunu yaptı.

Öğrencilerden Lidya Sever, deprem haberiyle hayret olduklarını ve Türkiye’ye yan yana halde yardım ederek dobra şeylere punt peyda kılmak istediklerini anlattı.

Sever, "Erzak, hıfzıssıhha malzemesi, kıyafet, herhangi yan yana şeyi topluyoruz, koliliyoruz ve en aceleci halde Türkiye'ye yollamaya çalışıyoruz." dedi.

Yardım malzemelerinin toplanmasında yardımı bulunan ve Milano'da bunların bölümleme edilmiş bulunduğu noktalardan bir tanesi bulunan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) İtalya cemiyeti görevlisi Abdülkadir Yıldırım da Türk öğrencilerle bu arada öz merkezlerinde ellerinden geldiğince canla başla çalıştıklarını ve Türkiye düşüncesince yan yana şeyler gerçekleştirmek düşüncesince uğraştıklarını söyledi.

- Milano'daki Türk öğrenciler, depremde yaşamını kaybedenleri Duomo uğrunda andı

Milano'da yan yana kol öğrenci, şehrin değişik noktalarındaki yardım faaliyetlerinde fariza alırken, baş döndürücü sayıda mektepli ise site merkezindeki adlı sanlı Duomo Katedrali’nin uğrunda Türkiye'ye dayanak noktası ve el birliği düşüncesince nısfınnehar saatlerinde yan yana araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla katedralin uğrunda buluşan öğrenciler, yüzyılın felaketinde yaşamını kaybeden yurttaşlar anısına 1 dakikalık hürmet duruşunda bulundu. İstiklal Marşı'nın daima beraberce okunmasının peşi sıra öğrenciler, Türkiye’deki depremzedelere müteveccih yardım kampanyalarına ilgi tefriş kılmak düşüncesince Türkçe, İtalyanca ve İngilizce adına yardım bildirileri dağıttı.



SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler