USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mikro krediyle hayvancılığa başlamış olan müteşebbis kadın, çağdaş ortak kom ihdas etmek istiyor

Kahramanmaraş'ta canlı 4 bebek anası Cennet Bozdağ, dar güven yardımı ile 3 inatçı alarak başladığı hayvancılıkta çelimsiz müddette muvaffakiyet hikayesine imza attı.

Mikro krediyle hayvancılığa başlamış olan müteşebbis kadın, çağdaş ortak kom ihdas etmek istiyor
15-11-2021 12:06
Kahramanmaraş

Mikro kredi yardımıyla almış bulunduğu 3 keçiyle hayvancılığa başlamış bulunan ve sabık 7 yılda önemsiz birlikte çiftliğe ehil bulunan Kahramanmaraşlı 40 yaşındaki Cennet Bozdağ, işini elan çağdaş birlikte tesise geçirmek düşüncesince azimle çalışıyor.

Türkoğlu ilçesi Kılılı Mahallesi'nde canlı 4 bebek anası ev kadını Bozdağ, 2014 senesinde vatandaşlara dağıtılan el broşürü ilanından hızlı cesaret imkanlarından bilgili oldu. Bir fabrikada etkin eşinin de desteği ile hayvancılık hazırlamaya değişmeyen sağlayan Bozdağ, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı kabilinden açılan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'yla iş dünyasına hamle attı.

İlk şekilde 800 teklik hızlı krediyle 3 inatçı meydan ve evinin ahır kısmında hayvanlarının bakımını önleyen Bozdağ, endamsız müddette inatçı sayısını 24'e çıkardı.

Eşinin ve evlatlarının desteği ile işlerini herhangi birlikte sabık şems geliştiren Bozdağ, günce ürettiği 150 litre sütü dondurma fabrikasına satarak ev ekonomisine ulama sağladı.

Kurban Bayramı'nda beslediği hayvanları satan ve elde etmiş bulunduğu gelirle 4 ibne ve 15 kucak meydan müteşebbis kadın, hayvancılıkta kendini yükseltmek ve tesisleşme önünde gelişmek düşüncesince savaş ediyor.

"Daha şişman hayallerim var"

Cennet Bozdağ, AA muhabirine, hızlı krediyi el broşürü yardımıyla öğrendiğini ve almış bulunduğu finansla üç keçiyle hayvancılığa başladığını söyledi.

Mikro krediyle topu topu ailesinin yaşamının değiştiğini tamlayan Bozdağ, önceki şekilde almış bulunduğu 3 keçinin arkası sıra işlerini geliştirdiğini, şu an 4 ibne ve 15 koyunla hayvancılığı sürdürdüğünü anlatım etti.

Eşine korumak üzere tüketicilere hamle attığını bildiren Bozdağ, şu şekilde bitmeme etti:

"İlk aldığım keçilerin sütlerini dondurma fabrikasına satarak işimi ilerlettim. Sonra büyükbaşa döndüm ama küçükbaş hayvancılığını da bırakmadım. Mücadelemi sürdürüyorum. Mikro krediyle hayatım değişti. Hayvancılık benim düşüncesince hobiydi. Eşime de korumak üzere hayvancılığı ilerlettim. Şu an eşim de bana işlerde asistan oluyor. Hem familya maddi durumuna ulama sunuyorum bununla beraber hayvanların sütünden, yağından çocuklarım faydalanıyor. Fazlasını da satarak hızlı kredimi ödüyorum ama elan şişman hayallerim var, organizasyon ihdas etmek istiyorum."

Bozdağ, hayvancılığa başladıktan biraz sene sonradan ziyaretine gelenlerin namına "işlerini baş döndürücü ilerletmişsin, baş döndürücü azimlisin" dediklerini anlatarak, çevresindeki bayanların başarısını gördükten sonradan hayvancılığa başladıklarını söyledi.

Şu anda önemsiz ve kocabaş kurbanlık beslediğini özetleyen Bozdağ, "İnşallah artık motorin sağma makinelerinin ve çalışanlarımın bulunduğu şişman birlikte organizasyon ihdas etmek hayalim. Gece şems demeden çalışacağım." niteleyerek konuştu.

Sermaye bulmada zorluk çeken hanımları bekliyoruz"

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan da hızlı krediyle sıfırdan başlayıp muvaffakiyet hikayeleri yazan nice girişimcinin olduğunu söyledi.

Bozdağ'ın da muvaffakiyet hikayelerinden oluşan zincirin birlikte halkası olduğuna ayraç fail Pehlivan, iş gerçekleştirmek talip fakat kapital bulmada zorluk çeken topu topu hanımları Türkiye genelindeki hızlı cesaret ofislerine beklediklerini anlatım etti.

Özellikle elverişsiz gelirli hanımlara iş yapmaları üzere sunulan kredilerin birlikte tane seferlik olmadığına ayraç fail Pehlivan, şu şekilde konuştu:

"Kredi meydan girişimcilerimize en önce yetişek veriliyor. Bunlar ortada kalburüstü olanlara kapital desteği şekilde kredilerini doğrulama ediyoruz. Saha ekiplerimiz kredilerini meydan girişimcilerimizle haftada birlikte şems görüşerek, gerekseme olması biçiminde istihsal ve marketing kadar nice bölgede dayanak noktası sağlıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler