USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır” dedi.

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır'
18-12-2021 17:49

Fiyatların yükselmesinin, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih hesaplı suikastla irtibatlı bulunduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye'nin bu vaziyetteki sarp duruşunu bozmaya kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın meclisteki hitabı esnasında yaşananlara da yer veren Bahçeli, sergilenen davranışları nezaketsiz ve disiplinsiz müdahaleler kendisine değerlendirdi.

“Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır”

Ekonomide yaşanmış bulunan artışlara ve bu durumun asliye nedenlerini ele meydan Bahçeli, stokçuların, karaborsacıların, fırsatçıların ve hesaplı ByLock'çuların devreye girdiğine ayraç ederek, “Kalbi pırıl pırıl, bire bir dalgasız kükremek kabil bulunan milletimin dobra insanlarına içtenlikle ve inançla fariza kılmak varken; kaba, haşin ve yaralayıcı siyasa üslubunu ısınmak yanlıştır, soysuzlaşma alametidir. Bugün CHP Genel Başkanı Kayseri'de gene su kaynatmış, gene kayış koparmış, 2022 yılı bütçesinin yoksuldan alıp zengine pınar aktaran bir bütçe bulunduğunu edepsizcesine zırvalamıştır. İzan, irade, onur ve insaftan yoksun bir siyasetçinin düşebileceği en biçimsiz hallere bu kişi düşmüştür. Türkiye ekonomisi şu anda sert bir kuşatma altındadır. Karşımızdaki tablonun uğur boncuğu hesaplı temeli yoktur. Rasyonel mülahazalarla akan gelişmelerin izahı yapılamayacaktır. Ama köksüz ve riyakârlık siyasetinin orkestra şefi Kılıçdaroğlu'na uyarınca kasa gelirse döviz de inecektir. Kaldı ki fiyatların tırmanışı ekonominin nazari kalıplarına aykırıdır. Döviz yükselirken borsanın düşmesi, güçlü piyasalarda düzgün olmayan oynaklıkların steril fasit daire zarfında artım sergilemesi Türk milletinin ve Türkiye'nin düşmancasına bir senaryoya sunulan kaldığına açık işarettir. Geçmişte benzerlerine tanık olduğumuz operasyonların bir yenisi hâlâ sahnelenmektedir. Stokçular, karaborsacılar, fırsatçılar, hesaplı bylokçular, iç ve aut ihanetin korkunç failleri devreye girmişler, millete ve devlete atak hesabına atak planlayarak harekete geçmişlerdir” sanarak konuştu.
Fiyatların yükselmesini ürem ve döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil vatana millete müteveccih hesaplı suikastla irtibatlı bulunduğunu kail Bahçeli, “Oyun büyük, düzen vahşi, düzen düşmancadır. Türkiye düşüntülü atakların hedefindedir. Fiyat artışlarının zarfında ki varsa, yurttaşlarımızın ekmeğine, sofrasına, cüzdanındaki paraya kimler direkt yahut endirekt musallat olmuşlarsa analarından doğduğuna nadim edilmelidir. Anlık eder değişimleri, devir zarfında defaatle eder etiketlerinde meydana getirilen tadilatlar en uslu detayına derece ele alınmalı ve bu tehlikeli probleminin üzerinde gidilmelidir. Fiyatların yükselmesi, faiz-döviz döşenmemiş arasındaki ilişkiyle değil, vatana ve millete müteveccih hesaplı suikastla bağlantılıdır. Türkiye'nin döviz piyasasıyla oynayan kimlerdir? Vurguncular kimlerdir? Yağmacıların merkezi ve milliyeti neresidir? Bunların FETÖ'yle ve yayılımcı komployla bağı araştırılmakla baş başa eder ve yığılım bylokçuları da çabucak açıklanmış edilmelidir. Çünkü maslahat ulusal düzenlilik meselesi durumuna dönüşmüştür. Ederi bir dolar bulunan alçakların dolar üstündeki oyunlarına tasdik olacak bir Türkiye katiyen yoktur. Dik duruşumuzu bozmaya on paralık kimsenin gücü yetmeyecektir” açıklamasında bulundu.

“CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun laflarını hatırlatan Bahçeli, “TÜSİAD ve işbirlikçi siyasetçiler için çıksa da toy ekonomi programı kalburüstü olacaktır. TÜSİAD'ın düğümlü açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun TÜSİAD'la paslaşması, er seçme dayatması, eder ve döviz döşenmemiş artışının siyasileştirilip sömürme hattının kurulması kararlılıkla savaşım edilmesi müstelzim ve kelimesiz kalınmasının fahiş neticelere hastalık olabileceği iğrenç bir durumdur. Ayrıca hayatları süresince baştan sona eleştiren, kişmiri çalmaktan apayrı bir obje bilmeyen, ancak mevcud sorunlara için da sadra felah biricik bir hal getiremeyen batkın sol ve Marxsist iktisatçılar ahlaksızcasına sıkıntı tamtamları çalmaktadır. Eşzamanlı kendisine CHP Genel Başkanı ellerini ovuşturmaktadır, dili zehirli, siyaseti de zillettir. ‘Bir yandan kendilerine, ‘biz milliyetçiyiz diyorlar, bir yandan da Türk Lirası'nın kıymetini pula döndürdüler' diyen Kılıçdaroğlu ilkin bilmelidir ki, zihniyetinin bizim nezdimizde gavur puluyla ilkokul kuruş kıymeti yoktur” ifadelerini kullandı.

“Türk lirası ulusal itibarımız, hesaplı istiklalimizin anne direğidir”

Devlete ve hükümete güveninin mükemmel bulunduğunun altını çizen Bahçeli, “Kayseri'de ulusçuluk nutukları atan Kılıçdaroğlu'nun biricik ümidi hesaplı tetikçiler, yıldırı örgütleri, zalimlerin kumpası, hainlerin eylemleri, Türkiye düşmanlarının projeleridir. Ondan milliyetsever olamaz, nihayet emperyalizmin muhbiri, zulmün muhibbi olacaktır. Türk milleti bu badireyi atlatacaktır. Devletimize, hükümetimize güvenimiz tamdır. Ekonomide meri manken ve programın değme muhtelif iç ve aut provokasyonu kuvvetsiz duruma getirerek Türkiye'yi hâlâ güçlenmiş, hâlâ kalkınmış bir zenginlik seviyesine balans ve disiplinle kavuşturacağına sonuna derece inandığımızı hassaten paylaşıyorum” biçiminde konuştu.

Engin Yağcı
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler