USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye barış yolunda çok başarılı bir adım atmıştır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Her yıl bundan sonra Antalya'da Diplomasi Oturumu yapılmaktadır. Böyle bir toplantının 9 Mart'ta yapılacağı çağda Türkiye çok henüz başarılı bir adım atmıştır. Barış yolunda atık bulunan bir adımdır”

MHP Lideri Bahçeli: 'Türkiye barış yolunda çok başarılı bir adım atmıştır'
12-03-2022 20:13
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin "Siyaset ve Liderlik Okulu 17. Dönem Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Töreni"ne katıldı. Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu katılımcıları ve partililerle beraberce bir müddet geveze ettikten sonraları matbuat açıklaması düzenleyerek gazetecilerden mevrut soruları yanıtladı.

“Cumhurbaşkanımız bugünkü dü iklim ortada gibi bulunduğu derece kırılan ve tetik davranmıştır”

Türkiye'nin Antalya'da düzenlemiş bulunduğu Diplomasi Forumu kendince mütekellim MHP Lideri Bahçeli, Türkiye'nin Ukrayna ve Rusya'yı bire bir masada birleştirmesini başarılı bir adım şekilde nitelendirerek, “Cumhurbaşkanımız bugünkü dü iklim ortada gibi bulunduğu derece kırılan ve tetik davranmıştır. İki ülkeden bir an ilk savaşın sonlandırmasını istemiştir. Bu sonlandırmanın indinde dü ülkenin arasındaki barışın temininde Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir adım atmış olmasını arzulamıştır. Bu çerçevede telefon diplomasisi, benzeyen mülakat çerçevesi içinde faaliyetlerini sürdürmüştür. Her yıl bundan hakeza Antalya'da diplomatlık oturumu yapılmaktadır. Buraya da oldukça çok bakan, cumhur reisi yahut başbakan, dışişlerinde memur şahsiyetler katılmaktadır. Böyle bir toplantının 9 Mart'ta yapılacağı çağda Türkiye çok henüz başarılı bir adım atmıştır.

Barış yolunda atılan bulunan bir adımdır. Bu adım dü ülkenin yetkililerini bir araya getirerek barışı sağlayabilecek müzakerenin başlangıcını gerçekleştirmek istemişlerdir. Bunda da başarılı olmuşlardır. Burada ehemmiyetli bulunan bir bap dü ülkenin Dışişleri Bakanlarının Antalya'da bir araya gelmelerinin kabulü indinde Türkiye Dışişleri Bakanı'nın da masada olması arzusuyla az henüz Türkiye'ye bir yargıcılık olanağı ve fırsatı tanıdıkları bulunan bir diplomatik üslubu yaşama geçirmişlerdir. O bakımdan bu derinti önemli, başarılı olmuştur” laflarını kaydetti.

“Türkiye'nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik başarısını da ölçüm buyurmak lazımdır”

Bahçeli, konuşmasına şu halde bitmeme etti:

“15 günden bu yana bitmeme fail bu çatışmanın oradaki bir görüşmede neticelenmesi gibi değildir lakin bir başlangıçtır. Sonucun elde edilebilmesi düşüncesince de hayır bir adımdır. O bakımdan kimi iç ve aut değerlendirmelerde görüyorum ki Türkiye'de kimi kesimler bu adımları hazmedememektedir. Bu adımların semere vermemesini istememektedirler. Bazı basınımızın manşetleri ‘barış gerçekleşmedi, barış yaşama geçmedi, barış şu halde hakeza oldu' biçiminde negatif ifadelerle toplumda gelişebilecek bulunan bir arzusu şimdiden söndürmeye mücahede göstermişlerdir. Bu havadan bir iş değildir, hakeza bir ülkenin bunu yapabilmesi de önemlidir. Türkiye'nin bu pozisyona gelmesindeki diplomatik başarısını da ölçüm buyurmak lazımdır. Bu memleketin evladıyız, harp çok yakınımızda.”

“Yağdan düş edenler Türkiye'nin yarınını karartmıştır”

Türkiye'de semere senelerde yaşanmış bulunan ayçiçek antagonist ile ilgilendiren problemlere yer veren Bahçeli, “Hepimiz gördük, Türkiye'de nelerin yaşandığına tanık oluyoruz. 23 adet sefine Türkiye'ye ayçiçek antagonist getirecek, harp haysiyetiyle az buçuk ertelenmiştir. ‘Türkiye'de yağ yoktur' niteleyerek etraflı marketlere hamle edilmiştir, matbuat eliyle kımıldatma edilmiştir, yağ kavgası çıkarmaya çalışmışlardır. Yağdan düş edenler Türkiye'nin yarınını karartmıştır. Bu yüzden çevre bu çeşit hayır adımları budun şekilde ne politik partide olursak olalım kalben desteklemekte kazanım vardır. Çünkü bölgenin, Türkiye'nin, evren barışının yararınadır” sanarak konuştu.

“MHP'nin umumi başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, iyesiz laflara aldırış etmez”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu kendince çıkan imzasız yazı ile ilgilendiren suali cevaplayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “MHP'nin Genel Başkanı imzasız bildirilere, imzasız makalelere, iyesiz laflara aldırış etmez. Gerçekçidir, geleceği bu anlamda değerlendirir. Artık imza attı mı atmadı mı onu 6 ortağına yoklamak lazımdır” cümlelerine arazi verdi.

“Ben de Twitter'da 5 adet istifham sordum. Bunların yanıtını ilk 6'lı masaya anlatsın”

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretini şu halde yorumladı:

“Yanlış bir zamanlama olmuştur. Konuşmalarda barış dillendirilmemiştir ve orada çok çok vaatlerde bulunulmuştur. O vaatler karşısında CHP Genel Başkanı başta erdemli sesle azimli bir halde ‘bana gelişigüzel muhtelif suali sorabilirsiniz, burada gelişigüzel şeyi sizinle konuşabilirim açıklayabilirim. Genel reis bey buradaydı, lakin benim kafamda da istifham vardı soramadım demeyiniz. Ne biliyorsanız sorunuz' demiştir. Ben de Twitter'da 5 adet istifham sordum. Bunların yanıtını ilk 6'lı masaya anlatsın, sonraları Türk milletine anlatsın, ondan sonraları da saat bulabiliyorsa evren barışının kesinlikle gerçekleşeceğine değinmiş olsun.”

“Bu mevzuda Amerika namına düzen vermelidir”

Bir gazetecinin, Türkiye'nin Rusya'ya huzur yaptırıma alınması anlamında talepleri kesinlikle karşıladığıyla ilgilendiren sorusuna rağmen MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Doğru bir yaklaşım değil. Savaşan devletler ortada cemaat reşit olduğunuz konuşu imkanlarla harbe girmeden savaşın öncülüğüne isteyen olmak, müeyyide eliyle mücadelesi kımıldatma etmek, büyüme göstermesine ve çatışmasına okazyon verici yaklaşımlara nazarıitibar etmemek lazımdır. Bu mevzuda Amerika namına düzen vermelidir. Bu milletin ve dünyanın ABD'ye soracağı çok sorular vardır. Bunlardan birisi Irak, Afganistan, Suriye, birisi Türkiye'nin bölünmesi düşüncesince mücahede yayınlayan yıldırıcı faaliyetlerinin arkasındaki silahlandırmadır. Bütün bunları yaparken dünyadan Amerika'ya ‘bana konuşu müeyyide uygulayın, ego bu işten vazgeçeyim' dememiştir” yorumunu yaptı.

Huzeyfe Tarık Yaman - İbrahim Çakmak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler