USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: KDV indirimi yurttaşlarımıza dem aldıracaktır

MHP Lideri Bahçeli, dünden itibaren esas besin fiyatlarının yüzdelik 7 ucuzladığını anımsatarak "Alınan bu ehemmiyetli değişmeyen inanıyorum ki yurttaşlarımıza dem aldıracaktır. Devlet karşı düşeni yapmış günah sırası iktisadi aktörlere gelmiştir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: KDV indirimi yurttaşlarımıza dem aldıracaktır
15-02-2022 14:13
TBMM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda meydana getirdiği konuşmada, nimette en ön saflara geçenlerin, sırayı ağırlık alınca doğrudan saklandıklarını, değme devir art planda durduklarını, bununla da yetinmeyip disiplinsiz ve nahak yere kazancın ikmalini hedeflediklerini tabir etti.

Döviz döşenmemiş artınca değer etiketlerini gecikmeksizin kabartanların, döviz döşenmemiş indiğinde ayrımsız özen ve iradeyi göstermediklerini dile getiren Bahçeli, "Fırsatçılara cezaevi açtırılmamalıdır. Stokçuların dair gidilmelidir." uyarısında bulundu.

Bahçeli, dünden itibaren, etten peynire, çaydan kahveye, şekerden yemeklik yağlara, meyveden sebzeye, bakliyattan makarnaya, balıktan pirince varıncaya derece asliye besin fiyatlarının yüzdelik 7 ucuzladığını anımsatarak, "Alınan bu ehemmiyetli değişmeyen inanıyorum ki yurttaşlarımıza soluk aldıracaktır. Devlet dair düşeni yapmış, vebal sırası hesaplı aktörlere gelmiştir. Beklenen ve yapılması mübrem bulunan dal indirimleriyle asliye gıdalardaki değer düşüşleri yurttaşlarımıza dirilik suyu olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Makul sızlanmalara kulak verilmelidir"

Fiyat etiketlerini yurttaş lehine düzeltmeyenler dair lazım adli ve yönetsel takibatın yapılarak, en ciddi cezaların uygulanması icap ettiğini vurgulayan Devlet Bahçeli, enflasyonla savaşın, ulusal seferberlik ruhunun refakatinde degaje katılımla yapılması icap ettiğini bildirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyleki bitmeme etti:

"Bu canavarın kafasının ezilmesi milletimizin asliye arzusudur. Hiçbir yiyecek altında yurttaşlarımızın enflasyona ezdirilmesine dayanma edemeyiz, buna izleyici kalamayız. Hayat pahalılığının yükü altında vahit tane vahit insanımızın yaşamasına cezaevi yumamayız, böylesi vahit haksızlığı bildirme ve onama edemeyiz. Yüksek elektrik ve katıksız kavara faturaları ile küsurat besin fiyatlarının insanımızın umutlarına silüet düşürmesine, ısınmalarına ve beslenmelerine engel vurmasına kelimesiz duramayız. Bize uyarınca akıllıca sızlanmalara, yasal yakınmalara, yerinde taleplere kuşkusuz kulak verilmelidir. Bilhassa elektrik ve katıksız kavara fiyatlarının yıkmacı artışlarının önüne devredilmek zorundayız. Hükümetin bu kapsamdaki çalışmalarını takdirle karşılıyor, üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü veriyoruz."

"Elektriğin üretimi, iletimi, dağıtımı ulusal ve ciddi konudur"

Bahçeli, sonuç günlerde elektrik faturalarındaki erdemli tutarların, vatandaşları baş döndürücü vahit tomar tasalı ettiğini, endüstri tesisleri, hususi dal gurur ve kurumlarının da bu rahatsızlığa eş bulunduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Elektriği satan dağıtım şirketleri olmayıp, vazifeli önlem şirketlerdir. CHP yönetiminin mevzuyla alakalı tez ve ithamları asılsızdır, cahilcedir, akse çıkarmaya yöneliktir. Görevli önlem şirketlerinin tarifeleri ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) kabilinden belirlenmektedir ve bu astronomi prospektüs düzenlemesini acemi yine ele almalıdır. Bu gerçeğin hilafına vazifeli ve müteahhit kuruluşların elektrik faturalarına bindirim yapması cins değildir. 21 skor dağıtım şirketinin hak görevleri arasında, dağıtım şebekesini işletmek, aksaklık bakım ve tamir işini yapmak, bağlanak taleplerini karşılamak, gerekseme bulunan kanalizasyon yatırımlarını gerçekleştirmek, mekanizma kullanıcılarına değişiklik gözetmeksizin elektrik dağıtım ve bağlanak hizmetlerini sunmaktır.

Elektrik piyasasında geçerli prospektüs yapısı gereğince, pres harcamalarının EPDK kabilinden o sene içre belirlenen masraf ücretinin altında kalması yerinde dağıtım firması kar, üstünde kalması şeklinde de dokunca etmektedir. Bundan çevre hususi dağıtım şirketleri karlılıklarını artırabilmek ve pres maliyetlerini azaltabilmek düşüncesince kese yollara mübaşeret etmektedir. Mesela ehliyetsiz ve kalitesiz personel çalıştırılması, bakım işlemlerinin vahit zamanlar yapılmaması, ilkin rustik bölgede oluşan elektrik arızalarına amelî vahit aksaklık sayısına ulaşmadan yahut arızanın üstünden anlaşılan vahit güneş geçmeden karışma edilmemesi gözümüze çarpan birtakımı aksaklıklardır. Isparta'da yaşanmış bulunan elektrik kesintilerinin esas nedenleri burada aranmalıdır. 31 Mart 2021 tarihinde, dağıtım şirketlerinin finansal konuları, satı ve satın bildirme etme işlemlerine ilişikli TEDAŞ'a ilgilendiren bulunan teftiş yetkisi kaldırılmış, EPDK'ya devredilmiştir. Bize uyarınca bu teftiş yetkisi TEDAŞ'a yüz kere verilmelidir."

Bahçeli, 2036 senesinde kamuya dönecek dağıtım şirketlerinin içinin boşaltılmasına da müsaade verilmemesi icap ettiğini vurgulayarak, "Kanaatimizce elektrik dağıtımının devlet eliyle, dağınık elektrik faaliyetlerinin de hususi dal marifetiyle yapılması, ekleyerek elektriğin üstündeki ihsan yükünün azaltılması verilen kaldığımız sorunları hafifletecektir. Elektriğin hem üretimi, hem iletimi, tıpkı zamanda dağıtımı ulusal ve ciddi vahit konudur. Bu itibarla elektriğin üretiminden dağıtımına derece değme etap kararlılıkla, hususiyet sınırları içinde, ulusal çıkarlara destekleyici şekilde, vatandaşımızın refahı ve akıcı ışıma beklentisi gözetilerek strateji edilmelidir. İnsanlarımızı elektrik faturalarının ablukasından çekip boşaltmak politika kurumunun eş mükellefiyetidir." ifadelerini kullandı.

"Sayın Kılıçdaroğlu tibet öküzü kandili, tak külahı, bak keyfine"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Fatura ödemeyeceğim" sözünün, gayrikanuni vahit eylemin, çıplak itaatsizlik kılıflı vahit başkaldırı teşebbüsünün, siyasal vahit hezeyanın mahsulü bulunduğunu söyledi.

Ödemezse sonucun anlaşılan olduğunu; elektriğinin derhal kesilmesi icap ettiğini dile getiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na, en önce HDP'nin dayanaklık etmek vermesinin, bulaşık ilgiler ağını, kaotik bağlaşma anlayışını vahit kat elan somutlaştırdığını savundu.

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun "Fatura ödemem" çıkışını, "bir gıcırtı değil, sıradan vahit provokasyon" namına nitelendirdi.

"CHP'nin iç yaygaraya oynadığı, devletle milleti alın karşıya iletmek düşüncesince havale planlara taşeronluk meydana getirdiği bundan sonra inkar edilemez vahit kepazelik halidir." ifadesini kullanan Bahçeli, "Elektriğe ulaşınca satmaca ödemekten kenar ibik kaçanların, İstanbul'da su faturalarının vahit zamanlar ödenmesini istemesi çelişkidir, tutarsızlıktır, siyasal tükenmişliktir. Kılıçdaroğlu, satmaca ödemez ise eren milletimizin ona misliyle satmaca ödetmeye gücü yetecek, Haziran 2023'te de demokratik matematik sorulacaktır." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun karanlıkta kalmasının, dilek etmeyecekleri vahit gidişat olduğunu; onu fikren güzeşte hafta kampanya başlattıklarını, 81 il teşkilatına çağırma cihazı yaparak Kılıçdaroğlu'na birer çerağ göndermelerinin emirini verdiğini özetleyen Bahçeli, "Allah mevcut ya, Kılıçdaroğlu onca kandili ne yapacak, nereye koyacak, nite korunum edecek doğrusunu dilerseniz nikbet içindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu, tibet öküzü kandili, tak külahı, bak keyfine. Nasıl olsa tuzun kuru, rahatın yerinde, işlerin tıkırında." niteleyerek konuştu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Yeni adımlar atacağından bahsetmişsin, bilmelisin ki, müstahak olduğun yanıtı da doğrudan alırsın. CHP Genel Başkanı, aslında Kandil'e ecnebi değildir. Kandil'e ırak ve mesafeli on paralık değildir. Kandil'in hunriz ve çağ dışı telkiniyle yöntemini ışıklandırma hevesine kapıldığı da bilinmektedir. CHP'nin trafosu, anne şebekesi, ağırlık dağıtım merkezi Kandil'dir. Türk milleti Allah'ın izniyle teröristlerin Kandil'ine Türk bayrağını dikecek, Kılıçdaroğlu'nun kandilini de vakti ulaştığında başına geçirecektir. Zilletin karanlığı, milletin hak aydınlığıyla, milletin asaletiyle arınacak, ayıklanacak, politika çöplüğüne atılacaktır. Elektrik faturaları üstünden kovculuklar çarkı çeviren, kımıldatma kampanyası kurgulayan CHP'nin başını çekmiş bulunduğu alçaltı ittifakı önüne koyulacak demokratik faturayı gerçeklenmiş ödeyecektir."

Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmeler

Bahçeli, hem Türkiye'nin, tıpkı zamanda dünyanın enine boyuna nazik, vahit o derece da karmakarışık ve yıvışık vahit zamanın içerisinden geçtiğini tabir etti.

İç siyasetteki kesinleşmemiş mevzular çatallaşırken, lehçe ve toptan gelişmelerin çetrefilli vahit içeriğe büründüğünü tamlayan Bahçeli, Rusya ile Ukrayna kutuplaşmasının, sadece bu dü ülkenin problemi olmaktan çıktığını, dünyanın bellek yorduğu, üstünde organize ettiği vahit numaralı ruzname konusu biçimine geldiğini tabir etti.

Devlet Bahçeli, "Rusya-Ukrayna meydanda çıkma vahit savaşın en vahit tomar mağduru olacak, beklenen badirelere en baş döndürücü verilen duracak yurt Türkiye'dir. Bu sebeple Sayın Cumhurbaşkanımızın arabuluculuk görevi değerlidir, saygındır, samimidir, semt barışına hizmettir, tabii faydalı neticelere okazyon olması yegane dileğimizdir." niteleyerek konuştu.

Ortamı geren ABD'nin, Kiev Büyükelçiliği'ni tahliye kararının yanında, Ukrayna'daki vatandaşlarını ülkeden ayrılmaya çağırdığını; İngiltere, Almanya, Belçika, İsveç, Filistin ve Polonya'nın da ayrımsız çağrıyı tekrarladıklarını anımsatan Bahçeli, "Ukrayna'da başlayan ürkü havasının güçlendirilmesi sistemli ve yıkmacı vahit politika stratejisi namına ilerletilmektedir ve faillerinin hüviyeti açıktadır. Temennimiz, ümidimiz Rusya ile Ukrayna'nın savaştan ırak durması, silahtan ellerini çekmesi; barış, normalleşme, erinç ve balans dörtgeninde ilişkilerini acemi yine mensur etmeleridir. Ancak Ukrayna'nın siyasal ve arsa bütünlüğüne banko hürmet gösterilmeli, Kırım'ın evlilik dışı ilhakından da vazgeçilmelidir." dedi.

"Bu nite vahit bellek tutulmasıdır"

"Zillet ittifakının", kesiksiz ezanı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" ezberini tekrarladığını tamlayan Bahçeli, "Bildikleri vahit bilinçlilik yok, yapacakları vahit bilinçlilik yok, el reisi adayları yok, ciddi hedefleri yok, politikaları yok, geleceğe değgin en küçük vahit hazırlıkları yok. Günlerce vahit masa çevresinde nite konuşlanacaklarını tartıştılar. Oturma düzeninin nite olacağını konuştular. Sonunda da kuvvet bela, zorlaya zorlaya Ahlatlıbel'de altı sandalyeli vahit masanın çevresinde, 6+1 formatında buluştular." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Yeni vahit bilinçlilik söylemekten, eş vahit siyasal izlence ve doğacak hikayesi çoğaltma becerisinden mahrumiyetlerinin sonra kurda bulunduğu vahit kat elan anlaşılmış, açığa çıkmıştır. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme mürur hedefinden bambaşka nazar boncuğu vahit noktası sıfır zahirde altı, gerçekten yedi partinin vahit siyasal infisah içre oldukları yine anlaşılan olmuştur. Eskiye kan dolaşımı niyeti vahit ıslah değil, vahit yenileme çabası, revizyoncu vahit mantığın çıpasıdır. Halbuki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhuriyet'in üçüncü etabının meslek kapısı, koskoca vahit dümen ve mekanizma reformunun tanımıdır. Zillet ittifakı silgi atmıştır. Boşuna uğraşmıştır. Boş yere devir tüketmiştir. Ahlatlıbel'de 5,5 saatlik vahit görüşmenin peşi sıra meydana getirilen eş açıklamada acemi ve dişe dokunur nazar boncuğu bilinçlilik yoktur. Zillet ittifakı şurası aklından çıkarmasın, erteye küsurat sona kalır, sona küsurat dona kalır. Bunlara ne söylesek avantajsız ve sonuçsuzdur; zira bazısına sivrisinek saz, bazısına de bateri zurna azdır. Bir koyundan dü makam da çıkmayacaktır.

Henüz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e nite geçeceklerinin planlamasını bile yapamamışlar, bunu da eş açıklamada itiraf etmişlerdir. Üstelik intikal döneminin tarz haritası üstünde çalışacaklarına da aksan yapmışlardır. Bugüne derece birbirinize ziyaretler yapıyordunuz. Her hafta alçaltı günleri düzenliyordunuz. Hiç mi dersinize çalışmadınız? Hiç mi tedbir yapmadınız?

Mezkur açıklamada baş döndürücü elan vahametli savrulmalar bulunmaktadır ve altı öğür bölücülüğün sergerde HDP'nin dayatmalarını metnin içerisine aldatarak serperek benimsediklerini kanıtlama etmişlerdir. Avrupa Konseyinin ve Avrupa Birliğinin normlarına ilişikli kalacaklarmış. Bu nite vahit bellek tutulmasıdır? Bu nite vahit köksüzlüktür? Bu nite vahit gayrimilliliktir? Ey alçaltı ittifakı, bu derece mı yabancılaştınız? Bu derece mı yozlaştınız? Bu derece mı başkalaştınız? Bahsedilen bu normlar nelerden ibarettir? Açıklasınlar da öğrenelim. Avrupa Konseyinin yıldırıcı Demirtaş ile Sorosçu Osman Kavala meselesi için melanet görüşlerine ilişikli kalacaklar mı? Türkiye aleyhtarı düşmancasına tutumuna dayanaklık etmek olacaklar mı? Bu soruların cevaplanması toplumsal vicdana uyarınca sahn ölüm konusudur."

"Bizim masamız yemeni değil, köşelidir"

Altı ihtilaf partisinin umumi başkanlarının meydana getirdiği toplantıyı betimleyici vahit taslak yayınlayan Bahçeli, "Burada altılı ganyan yemeni masa, altında HDP, Avrupa Konseyi, Amerika ve AB var. Yuvarlak masa çevresinde toplanmanın anlamı dobra anlaşılmıştır. Masa mustatil yahut rubai olsaydı 4 ayağı olurdu ancak yemeni masa olunca kadem bir, o da duyurulmayan ayak, kısaca HDP. Altılı ganyan, meydanda HDP, beraberinde Avrupa Konseyi, Amerika ve AB. Bunların normlarına ilişikli kalacaklarmış. Bunların normları hangileri? Birleştikleri arsa HDP, kullandıkları arsa altılı ganyan ganyan." laflarını kullanma etti.

Cumhur İttifakı düşüncesince umumi makbul not vahit düzgü olduğunu, onun da "Türk milletinin egemenlik ve egemenlik normları" bulunduğunu tabir fail Bahçeli, "Bizim düşüncesince vahit tane geçerli düzgü Türkiye normudur. Herkesin kendini denktaş ve engellenmeyen yurttaş görmüş bulunduğu demokratik vahit Türkiye'yi ihdas etmek istiyorlarmış. Gelsinler de bunu külahıma anlatsınlar. İmralı canisinin demokratik Cumhuriyet uydurması, bunların elinde demokratik Türkiye namına formüle edilmiştir. Türkiye elhak demokratlık ile yönetilen vahit ülkedir." niteleyerek konuştu.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemle alakalı uyuşma metnini 28 Şubat 2022 tarihinde açıklayacaklarını aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

"Vesayete beşinci dizi film faaliyetiyle görev fail alçaltı ittifakının, 28 Şubat'a güneş vermesi tabii rastlantısal değildir, su aka aka yatağını bulmuş, alçaltı koalisyonu yönünü açıklanmış etmiştir. Bu bağlaşma dostça içe çürümüş, çözülmüş, çökmüştür.

Yuvarlak masa toplantısından vahit güneş sonra, HDP'nin vahit eş başkanı, İzmir'de meydana getirdiği konuşmasında, 'yolumuz üçüncü yoldur. Bu yola vahit güneş hacısı hocası kadın olacaktır. Biz anca emeksiz sokum tatlısı tatlısı değiliz' laflarıyla gizil ortaklarını uyarmıştır. Bu ihtar beklendiği kıl payı alttan alınmış, uygun karşılanmıştır. Çünkü alçaltı ittifakı, bölücülük ittifakıdır, PKK ittifakıdır, FETÖ ittifakıdır, antagonizm ittifakıdır, nifak ittifakıdır, menfaat ittifakıdır, kısaca Türkiye düşmanlarının ve HDP'nin de nezarete ve denetimi altındadır. Onlar 28 Şubat 2022'ye hazırlansınlar, tığ 29 Ekim 2023'e tedbir yapacağız. Onlar zilletle karılsınlar, zilletle karışsınlar, tığ cumhurun nedeniyle kucaklaşacağız, istikbali bağımsızlık aşkıyla karşılayacağız.

Onlar ecnebi başkentlerden imdat umsunlar, bizlere başşehir Ankara'nın parlak prensipleri yetecektir. Biz Cumhur İttifakı'yız. Ne diyeceğimizi biliyoruz, ne yapacağımızı biliyoruz, nereye ulaşacağımızın şuurundayız. Bizim masamız yemeni değil, köşelidir. Millete sevdamız, Türkiye'ye bağlılığımız vahit politika yahut bağlaşma konusu değil; içsel vahit sözleşme, vakti vahit emanet, ahlaki vahit görev, 'önce ülkem ve milletim' inancıyla yoğrulmuş vahit fedakarlık numunesi, Kızılelma ülküsüyle müzeyyen dış kalifiye vahit yurt ve devlet müdafaasıdır. Bunların altısını toplasınız vahit etmez, ancak bizim el duruşumuz dünyaya en çelimli cevaptır, dünyayı Türkçe okuyuştur, canlanma ve yükseliş özlemlerinin kuvveden fiile geçmesidir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler