USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değme halde sorumludur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İddialar belgeleme edilirse, kabahat çakılı görülürse, defaatle tabir ediyorum; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı müşterek saniye üstelik olsa makamını obstrüksiyon edemez, etmemelidir." dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değme halde sorumludur
04-01-2022 12:59
TBMM

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda icra ettiği konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında işe tahsil edilen baş döndürücü sayıda insandan 557’sinin yıldırı örgütleriyle bağlantı ve kavuşma ortamında olduklarına değgin yabana atılmayacak tehlikeli iddianın dair gidilmesinin; İçişleri Bakanlığının teftiş mekanizmasını çalıştırmasının nezdinde ahbaplık gerçeği, nezdinde dümen marifeti bulunduğunu söyledi. Bundan kırıklık duyanların, İçişleri Bakanı'nı karalamaya yeltenenlerin, kızarmaz gözleriyle, arlanmaz yüzleriyle, uslanmaz yüzsüzlükleriyle Türkiye’nin kendisince cephesi, Türk milletinin saklı yazı hasımları bulunduğunu tamlayan Bahçeli, "Belediyeye yıldırıcı almanın neresi ulusal iradenin hükmüdür? Çok ağır iddialar teftiş, tetkik, sonra da anket edilmesin mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başlangıcında müteferrika kavuğu olmaktadır da boşluk mı kazanmıştır? 'Lafı ortaya attım, talip istediğini alsın' diyen batıl yumurta, senin dilinin altındaki bakla nedir?" sorularını yöneltti.

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı herhangi nezdinde halde sorumludur"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Özel teftişten çevre telaşlı ve acılı bulunduğunu söyleyen, sürecin İmamoğlu’nun elbette adaylığını güçlendirdiğini tabir eden, bizim de bu niyette olduğumuza müteveccih kuşkularını paylaşan bulaşık gözlü politik sana soruyorum: Siyasete sürdürmek düşüncesince CHP’de toprak mi yapıyorsun? Önyargıyla teftiş sürecinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yla ait nezdinde maslahat olmadığını tez edenler siz elbette nezdinde kafaya sahipsiniz? Bununla yetinme etmeyip 'TSK’nın bünyesinde bazısı FETÖ’cülere kendisince dizi eylem yapılması hükümetin TSK’ya tavrını mı ortaya koyar?' sorusuyla teftiş dönemini sabote etmek isteyen, zamanın Genelkurmay Başkanı’nı, bugünün Milli Savunma Bakanı’nı itham altında bırakan muhterem siyasetçi, senin muvasalat etmek istediğin toprak neresi, gerçekleştirmek istediğin nedir?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yıldırı örgütleriyle bağlantı ve iltisaklı olanların alımında en alttan en fazladan derece hiyerarşik zincirdeki hacısı hocası mesul değil midir? Belediye Başkanı, kimlerin işe alınıp alınmadığını sormayacak mıdır? Sordu ise 'Bu teröristler ne arıyor?' diyemedi mi? Demedi ise suçludur. Biliyor da HDP korkusundan çevre susmuşsa gine suçludur. Hiç haberi olmadan şimdi tehlikelidir, o devir da aşırı suçludur. Anlayacağınız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı herhangi nezdinde halde sorumludur. İddialar belgeleme edilirse, itham çakılı görülürse, defalarca tabir ediyorum; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı nezdinde saniye güçlü olsa makamını nehiy edemez, etmemelidir."

"Mağduriyet bunun neresindedir?"

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görevdeki Belediye Başkanı'nı karşılaştırmanın, "Bakın o da aynısını yaşamıştı, görevden alınmıştı." demenin "soysuz nezdinde kıyas" bulunduğunu tabir etti.

Erdoğan'ın okumuş bulunduğu nezdinde koşma yüzünden şişman haksızlıklara uğradığını, görevden alındığını, bu antidemokratik ve faşist uygulamayı Türk milletinin düzeltme ve tamirat ettiğini, Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığına derece taşıdığını özetleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Peki, bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı koşma mi okudu? Hayır. Gözünün üzerinde kaşın varmı dendi? Gene hayır. Terör örgütleriyle irtibatlı olanların Belediyeye katılması üstüne iddiaların araştırılması, incelenmesi, gerekseme olursa da soruşturulması mahsus deneyimli müfettişler görevlendirildi. Ne var bunda? Yanlış bulunan nedir? Mağduriyet bunun neresindedir? Suç işlemiş, mamul suçlara kuma olmuş, yıldırı örgütüne finansal ve politik dayanaklık geçirmek elde etmiş HDP’li şehremaneti başkanları o vakit nite görevden el çektirildi? Hukukun üstünlüğü varsa, ki olmaktadır ve kesindir, o devir amme rolü yürütme fail hacısı hocası noktayı ve tarihi ulaştığında yaptıklarından yahut yapamadıklarından çevre aritmetik vermekle yükümlüdür.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde itham işlenmişse, teröristler nezdinde rejim programı kapsamında işe alınmışsa bunun nezdinde numara derecede sorumlusu temsili adına büro müdürü Ahmet, büküm başkanı Mehmet değil bal gibi, buz kabil Belediye Başkanı bulunan zattır. Bu kapsamda hacısı hocası teftiş sebebiyle ulaşılacak kararı beklemelidir. Suç çakılı görülür, suçlular belirleme edilirse bundan ahir hamle mahkemelerdir. Bu müddet bünyesinde teröristlerin işe girmiş bulunduğu doküman ve bilgilerle nezdinde yazanak formatına bağlandıktan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın hemen duruşma huzuruna çıkması yetmez, görevinden katılması şarttır, adaletin icabıdır, hitamında hata Büyükşehir Belediye Meclisine aittir."

"Hayat pahalılığı kaderimiz değildir"

Özellikle kazançlı temelden ve nazari gerçeklerden kopmuş kur ve değer artışlarının, Türkiye'nin belini kırmak, erinç ve bol bolamat ümitlerini kesintiye salmak düşüncesince projelendirildiğini tamlayan Bahçeli, kazançlı operasyonlara, politik oyunlara, diplomatik tuzaklara kendisince milletle bire nezdinde çizgide, devlete bire nezdinde mevzide, hükümetle bire nezdinde siperde olduklarını tabir etti.

Bahçeli, 20 Aralık tedbirleri yoluyla döviz kurundaki düşüşlerin bire nezdinde miktarda fiyatlar umumi düzeyine yansıması, vatandaşların esas servet ve misyon ihtiyaçlarının fiyatlarında indirime gidilmesinin, adaletli ve ahlaki beklenti, kazançlı güvenliğin de nezdinde gereği bulunduğunu vurguladı.

Devlet Bahçeli, yüzdelik 13,58’lik açıklık kocaoğlan mahveden enflasyonuyla 2021 senesinde birikmiş para şişkinliği oranının yüzdelik 36,08’e tırmandığına ayraç ederek "Salgın sürecinin sağlam baş döndürücü aksi etkisi derece döviz kurundaki artışlar da maatteessüf enflasyonu tetiklemiş, dilek etmediğimiz seviyelere ulaştırmıştır. Elbette enflasyonun üstesinden daim baş başa geleceğiz. Hiçbir vatandaşımızı bu canavara ezdirmeyeceğiz. Hayat pahalılığı kaderimiz değildir. Dar ve ılımlı gelirli insanımızın elinden avlamak esas vazifemizdir." diye konuştu.

"Bu söken şafak onun ve yandaşlarının karanlığı olacaktır"

Tespit edilen faziletkâr minimum ücretin yanı sıra, açıklayan memur ve tekaüt aylık zamlarının gerçekten sevindirici, bol bolamat açısından ehemmiyetli nezdinde evolüsyon bulunduğunu dile getiren Bahçeli, "Enflasyona kendisince ulusal istenç teyakkuzdadır. Memurlarımıza toplamda yüzdelik 30,5 oranında zam yapılması, tek emeklimizin 2 bin 500 liranın altında aylık almayacak olması sevinme vericidir, bunalım tellallarını da dar köşeye yatırmıştır. İlerleyen aylarda faiz, enflasyon, döviz mobilyasız inşallah akla yatkın ve muvazeneli seviyelere gerileyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin, tarafı bulunduğu sıkıca mücadeleyi kazanacağını, politik enerjisini kazançlı bağımsızlıkla perçinleyeceğini dile getiren Bahçeli, "Kamu kuruluşlarının kapısında politika karşıcı bitmiş ve tüfeyli CHP Genel Başkanı ne derse desin, zilletin gayrı paydaşları ne yaparsa yapsın, Türkiye büyüyecek, kalkınacak, zenginleşecek; yatırım, üretim, ihracat, istihdam, akan nezdinde tomar seferberliğiyle Cumhuriyet’in 100. sene dönümü Allah’ın izniyle taçlanacaktır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Şafak sökecek" söylediğini aktaran Bahçeli, "Elhak doğrudur fakat bu söken şafak onun ve yandaşlarının karanlığı olacaktır." ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler