USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Gıda fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirim yapılmalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel başkanı Devlet Bahçeli, “Mal ve işlev üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın sosyal deşarj adına, asliye gereksinimlerin fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanı?

MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Gıda fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirim yapılmalı'
30-11-2021 18:39
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin kadro toplantısında konuştu. Bahçeli, yalancıların maskesini düşüreceklerini belirterek, “Türkiye üstünde oynanan oyunları anlatacağız, kurulan tuzakları aktaracağız, biçimsiz niyetlileri açıklayacağız. Bunu ısrarla yapacağız, inatla savunacağız. Halka akıllıca gideceğiz, halkımızla bütünleşeceğiz, kesinlikle anlaşacağız, sözleşeceğiz, aramızdaki yârenlik köprülerini takviye edeceğiz. “Geliyor gelmekte olan” diyorlar ya, tığ de gidiyor gitmekte olanlar diyeceğiz. Sonra da gelmeden gittiklerini göreceğiz. Davetsiz gelenin mindersiz oturacağını göstereceğiz.

Bir kez eğilenin ortak şimdi sarp duramayacağını öğreteceğiz. Türk milletini zillete kandırma edemeyecekler. Türkiye'yi kargaşa anaforuna itemeyecekler. İhanetin fermanını kıraat etmek isteyenleri kaçtıkları yere denli kovalayacağız. Milletimiz varlığına cemaat çıkacak, bağımsızlığına cemaat çıkacak, geleceğine cemaat çıkacak, donanmasına ve kardeşliğine sonuna denli dayanak noktası olacak. Hiç kimesne hayale kapılmasın, karışıklık ortamı oluşturup fırsatçılığa kalkışmasın, bölücülük ittifakına, alçalma ittifakına, karanlık ittifakına, bühtan siyasetine eren Türk milleti aldanmayacak, katiyen da haysiyet etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları kaydetti:

“Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir. Bu baht Levh-i Mahfuz'da belirlenmiştir. Cumhur İttifakı Türkiye'yi az gözlerden, biçimsiz sözlerden, ölümsek engellerden, ışıksız emellerden, kargaşa tetikçilerinden fedakarca koruyacak, milletiyle ortak ve eksiksiz şeklinde geleceği mensur edecektir. Bu mensur hamlesinin, bu istek haysiyetinin önüne geçmeye on paralık kimsenin nefesi yetişmeyecektir. Çalışacağız, çabalayacağız, çağıracağız, çağlayacağız, sular seller denli coşacağız. Azmedeceğiz, sabredeceğiz, mesai vereceğiz, uğraş edeceğiz, kesinlikle başaracağız. Cumhuriyet'in 100'üncü sene dönümünde Türk milletinin acemi ortak zaferine imza atacağız.”

MHP önderi Bahçeli CHP'yi eleştirerek, “Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına alamet bağlayan alçalma ittifakı, 128 bilyon dolar nerede sorusunu soracağına, Türkiye'nin karşısında ne aradıklarını, emperyalizme nite işbirlikçilik yaptıklarını, adamlıklarının nerede bulunduğunu göstermek mecburiyetindedir. Millet vicdanında sonsuz ortak hazne bulunur ki, o da ahlakındaki arılık ve bozulmamışlıktır. CHP yönetimi ilkin edinmek az daha zilletin öbür ortaklarının bunu görmesi düşüncesince ulusal vakfe göstermeleri, kuldan utanan, Allah'tan çekinen ortak kalbe cemaat olmaları gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Ekonominin rakam, oran, yüzde, matematik, grafikten aşırı şimdi mavera ortak düzlük bulunduğunu kail Bahçeli, “Keynes'in söylediği gibi, sorun, acemi fikirlerde değil, süresince yetiştiğimiz zihinlerimizin herhangi ortak köşesine tutunmuş emektar fikirlerdir. Modası önce hesaplı fikriyat kalıt aldığımız görmez noktalardır. Bize zat çıkarlarımızı düşünen, birbirinden yalıtılmış, daim hesaplar yapan, zevkleri çakılı ve huy üstünde hâkim eşhas olduğumuzu kabullendirmek istediler. Görünmez el metaforuyla sömürünün çarkını çevirdiler. Piyasayı eşrefi yaratıklar bulunan insanoğlunun önüne geçirdiler” niteleyerek konuştu.

Bahçeli, asılsız fiyat artışlarının frenlenmesinin, avlu pahalılığının düşürülmesinin her insanoğlunun yapacağı fedakarlıkların bulunduğunu söyleyerek, “Bilhassa enflasyonla mücadelede lisan birliğini yaşama geçirmeliyiz. Mal ve fariza üreten, satan, pazarlayan firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın sosyal deşarj adına, esas gereksinimlerin fiyatlarında yüzde 2 ile 5 arasında indirime gitmeleri ulusal bütünlük ve dayanışmamızın içsel harcıdır. Bizim temennimiz, her insanoğlunun elini taşın dibine koymasıdır. ‘Örtünme, tagaddi ve barınma' sorunlarının daima birlikte, vicdan seferberliğiyle üstesinden başlamak mümkündür. Karanlıktan yakınma eylemek namına ortak kandela da tığ yakabiliriz. Faiz lobisinin şiddetlenen basınç ve telkinlerine, alçalma ittifakının seriye bağlanan bittik ve tükendik propagandasına tek biçimde kulak asmadan aynı Ahilik kültüründe yaşandığı denli darda ve zorda küsurat insanlarımıza sevecenlik elimizi uzatabiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli şöyleki bitmeme etti:

“Düne denli AK Partinin saflarında toprak alıp derinlemesine seneler görü koltuğunda oturan ortak avantacı ve sayıyla un almaktan bahseden deli zihniyet, bizim kayyum denli iktidarın başlangıcında durduğumuzu, krizlerin de ortağı olduğumuz tabir etmiş. Bu deveran dolabın, bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk, kimlere uşaklık yaptığını bilici biliyor, bilmeyen de sadece alışveriş ağlarına ve efendilerine üzerine görüyor. Biz kayyum değiliz, Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. İradesi piyasaya çıkmış, geçmişinde katı aşırı ışıksız bekçi bulunan, Truva atı denli görünürlerde dolaşan on paralık kimsenin Türkiye'nin kuyusunu kazmasına da menfez yummayacağız. Unutmayınız ki, ortak kez satan herhangi ortak devir satar, zat arkadaşlarına ve partisine hıyanet fail fırsatını bulursa milletine hıyanet etmekten de kaçınmaz. Bu tipler esasen bizim muhatabımız değildir. Ancak evimizin camına dü de ortak taş atanın da alnını karışlamak, sınırını beyan eylemek anne vazifemizdir. Bu şahsa sesleniyorum, kayyumu falanca geç, partine doldurduğun askeri ve politik casuslarla beraberce eskiden yönettiğin bakanlıkları ne örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla.”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na müteveccih adına da eleştirilerde mevcut Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu ortak tomar zahmete girme, özetle ego sana söyleyeyim: CHP'nin başına ortak kaset komplosuyla ve paraşütle iner denli gelmen, yıldırı örgütü YPG'yi zat vatanını esirgeyici teşekkül adına görmen, terörle mücadeleye ‘hayır' demen, terörizme gülücükler saçman, ne işimiz mevcut Suriye'de, Libya'da, Irak'ta sözlerin, HDP'yi yasal sayman, yıldırıcı Demirtaş'ı övmen, ulusal meselelerde Türkiye'nin karşısına geçmen, İstiklal Marşı'nı okuyamaman, istiklalimize karaca çalman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hıyanet etmen, CHP'yi kaynağından koparman, HDP-PKK ile anlaşma kurman, ecnebi büyükelçilerden aman dilemen, emperyalizme mermi er olman senin kuzguni yüzlü mirasın adına anılacaktır. Kılıçdaroğlu akılsal melekelerini kaybetmiş olacak ki, “strateji bizim işimiz değil, o gençlerin işidir,” diyebiliyor. Bir partinin stratejisi, siyasa yapıyor olmanın önemli hedefleri nite bulunmayan sayılır? CHP'nin mobilyasız gürültüyle, günce polemiklerle, esassız siyasetle milletimize vereceği ne vardır?

Böyle ortak zihniyete dünya yönetimi dengesiz edilmektedir mi? Daha taktik nedir, izlem nedir, amaç nelerdir bilmeyen açık ortak cahilin neden siyasa yaptığı, neyin ardında bulunduğu nite açıklanacaktır? Terörist Demirtaş 24 Kasım sabahı miting yapın diyor, akşamına Kılıçdaroğlu “haydi meydana” niteleyerek bu çıyan çağrıya sarılıyor, sadakat gösteriyor. Bu mudur sizin helalleşmeniz? Bu mudur sizin siyasetiniz? Bu mudur sizin Türkiye'ye bakışınız? Buysa şayet siyasetiniz yere batsın diyorum, hayrını görmeyin niteleyerek yakarma ediyorum. PKK'nın yıldırı elebaşları özyönetim ve muhtariyet şartıyla helalleşmeye müheyya olduklarını açıklıyor, pekâlâ CHP'nin Genel Başkanı buna ne diyor? Yoksa kurulan kesim masalarına yüz sürüp de bunlara olabilir mu veriyor” niteleyerek konuştu.

Grup çıkışında Türkeş'in yâd etkinliğinde yaşanmış bulunan vakayla ilgilendiren adına Bahçeli, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş elinin altında gelişiyor. Bundan sonradan özen etsin. Arkasında idealist soluk var” ifadelerini kullandı.

Ahmet Umur Öztürk

 

 

 

 

 


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler