USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Metropolü bıraktı, hayatını Kazdağlarına kurdu

İstanbul'daki iş hayatını sonlandırarak ana kent hayattan ağız ağıza kendini soyutlayan 50 yaşındaki Ahmet Tarık Taşdelen, Kazdağları'na yerleşti. Ormanın ortamında bekâr yaşamaya süregelen Taşdelen, hem yaşantısı bununla beraber gerçekleştirdiği ağaçlandırma projesi

Metropolü bıraktı, hayatını Kazdağlarına kurdu
06-11-2021 12:39
İstanbul´da Bilgisayar Mühendisliği işleyen ve yaşamış olduğu asıl kent hayatından sebep kazanmak talip Ahmet Tarık Taşdelen, Balıkesir´in Havran ilçesine 30 kilometre mesafedeki Kazdağları'nda, herkesten ırak birlikte halde yaşamanı sürdürmeye başladı. 30 metrekarelik düz yazı etmiş olduğu kulübesinde bahtiyar birlikte halde hayatını sürdüren Taşdelen, umum gıdalarını da uzvi birlikte halde yetiştiriyor ve kullandığı kaşıkları da kendisi oyup yapıyor. 55 dönümlük arazide namına dirim piyasası gerçekleştiren Ahmet Tarık Taşdelen, birlikte düzlük oluşturarak şüheda düşüncesince ve namına toplumsal medyadan mevrut taleplerle yüzlerce saplama dikti. Sosyal medyada ari dağdan inme ismiyle meydana getirdiği yayınlarda, takipçilerinden mevrut hevesleri kırmayarak saplama dikmeye süregelen Taşdelen, bu projeyi büyüterek hem yanan Kazdağları'nı ağaçlandıracağını hem de diktiği fidanlarla şahıslara rüya olacağını söyledi. 4 yıldan buyana Kazdağları'nda canlı Taşdelen´i toplumsal medyadaki takip edenleri de devir hin görüşme ederek konuğu oluyor.

İstanbul'da hususi birlikte şirkette Bilgisayar Mühendisliği işleyen ve çabucak yaşamış olduğu yaşamdan kaçarak katıksız hayatı yeğleme ettiğini kail Taşdelen, "İstanbul'da iken güvenilmez birlikte iş yaşamı, güvenilmez birlikte gürültü, güvenilmez birlikte gidiş geliş var. Her yan beton ve hiçbir kesintisiz koşuyorsunuz. Her tarafa geç kalmışlık duygusu yaşıyordum. İhtiyacınız sıfır şeyler düşüncesince ömrümüzü harcadık durduk bugüne kadar. Ben bundan böyle elan birlikte tomar engellenmeyen kazanmak istedim, elan birlikte tomar ari kazanmak istedim, elan birlikte tomar doğayla iç içe olmak, elan birlikte tomar metin olmak, elan baş döndürücü yeşil, elan baş döndürücü ak pak hava, elan az ruhsal gerilim ve elan beton gitmek istedim. Sonuçta da yönümü bu tarafa çevirerek Kazdağları'na kaçtım diyebilirim" biçiminde konuştu.

4 yıldan buyana Kazdağları'nda bekâr canlı Taşdelen, yediği birlikte baş döndürücü ürünü de kendisi yetiştiriyor. Ekmeğini gerçekleştirmek düşüncesince buğday üretimine denli birlikte baş döndürücü besin sorununu çözdüğünü kail Taşdelen, "Hayvanlarım var, hayvanlarımın yemeklerini de burada üretiyorum. Hayvanlarımdan aldığım sütle yoğurdumu, peynirimi ve yağımı üretiyorum. Zeytin ağaçlarımdan zeytinyağımı üretiyorum. Tarladan elhak domates, biber ve patlıcanı üretiyorum. Ve bunları emektar kadim kişilerin hıfız yöntemleriyle kurutarak, turşusunu yaparak yahut konserve yaparak ancak onlardan hiçbir farkı koyu dondurucu da gizli dört başı mamur ihtiyaçlarımı burada üretiyorum ve tüketiyorum" dedi.

Elektrik ihtiyacını da şems panelleriyle çözdüğünü kail Ahmet Tarık Taşdelen, "Elektriği yenilenebilir erke kaynaklarıyla üretiyorum doğrusu şems enerjisi kullanıyorum. Güneş enerjisi panellerim var. Ve ayrımsız sürede suyu kullanıyorum, yegâne ıvır zıvır su tribünüm var. Ve rüzgarı kullanıyorum melez birlikte imal mevcut burada. İnternet bağlantım da var. Arazinin tepesinde birlikte yerde el telefonu çekiyor. Orada birlikte el telefonu üstünden etkin genel ağ sistemi kurdum. Wireless ile dağıtıyorum interneti. Telefon çekmese caba ailemle, sevdiklerimle ve arkadaşlarımla genel ağ üstünden iletişimi geçebiliyorum. Çocuklarım ilkin yaz tatilinde buradalar. Çok seviyorlar burayı. Her birinin kedisi, köpeği ve hayvanları var. Şehirde erbap olamadıkları şeylere burada erbap oluyorlar. Ve dolayısı ile baş döndürücü seviyorlar burayı. Sonra toplumsal medyadan arkadaşlarım, arkadaşlarım devir hin ziyarete gelip burada dinlenme kampı yapıyorlar. Yani kalın pıtrak ziyaretçim oluyor" biçiminde konuştu.

"Kazdağları düşüncesince el âlem konuştu, kılıç de birlikte obje tecrübe edelim dedik"

Geçtiğimiz yaz çağında Kazdağları'nda meydana mevrut yangınlardan baş döndürücü etkilendiğini ve toplumsal medyada her insanın bu mevzuyu konuştuğunu kail Taşdelen, "Biz konuşmaktan mavera birlikte obje tecrübe edelim dedik. Bir hafta sonraları el âlem çocuğunu alsın birlikte saplama diksin niteleyerek düşündük. En azından çocuğuna birlikte saplama diksin, birlikte ağacın nite yetiştiğini ve natür bilincini versin istedik. Ben de birlikte saplama diktim ve bunu toplumsal medyada paylaştım. Bu paylaşımın dibine birlikte arkadaşımız değerlendirme yaparak 'benim evren üzerimde dikili birlikte ağacım caba yok' niteleyerek yorumda bulunmuş. Bu bana dokundu açıkçası. Onun düşüncesince birlikte saplama diktim bende. Önüne de birlikte tablo koyup o arkadaşımızın adını yazdım. Bu kaynak baş döndürücü paylaşıldı ve kişilerin baş döndürücü hoşuna gitti.

Bir derinti insanoğlu kaybettikleri yakınları için, Türk Şehitleri için, Azerbaycan şehitleri için, ağırbaşlı marazlı bulunan insanoğlu yaşama tutunacak birlikte dalımız olsun, bizlere de birlikte saplama dikin niteleyerek isteklerde bulunmaya başladı. Ve ego hiçbir bir tanesini arka çeviremedim, bütünü düşüncesince adım adım birlikte saplama ağaç seferberliği başlattım. Her gündüz 5 - 6 parça saplama dikiyorum. Arazinin şişman birlikte kısmı de bu iş düşüncesince ayırdım. Bu fidanları birlikte araya toparladım. Şu anne denli 300 parça saplama dikmişimdir. Şimdi yaşamına dokunabildiğimiz insanoğlu içini hayatında ayırt oluşturabileceğimiz insanoğlu düşüncesince birer saplama dikiyoruz. Ve onlar düşüncesince diktiğimiz fidanların gelişigüzel birine isimlerini tabelayla yazıyorum. İnsanlar baş döndürücü bahtiyar oluyorlar. Hatta güzeşte ağırbaşlı marazlı birlikte dost kendini toparladıktan sonraları fidanına görmeye geldi, fidanını suladı, çapaladı.

Bu baş döndürücü hoşuma gitti ve beni bahtiyar etti. O kişilerin taayyüş tutunmaları için, birlikte sebeplerinin elan olması, yahut yakınlarını yitirmiş kişilerin birlikte an olsun acılarını birlikte birçok saniye unutturabiliyor kazanmak beni baş döndürücü bahtiyar etti. Dolayısı ile ego projeyi bitmeme ettirmeye değişmeyen aldım. Ömrüm yettiği sürece, sağlığım yettiği sürece ve ekonomim yettiği sürece bu projeye bitmeme edeceğim" dedi.

Taşkın Sarıca
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler