USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meteorolojiden soğuk ve yağışlı hava uyarısı

Türkiye'nin bugünden itibaren garp bölgelerinden neşet etmek kadar toy birlikte yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Meteorolojiden soğuk ve yağışlı hava uyarısı
07-03-2022 16:04
Ankara

Meteorolojiden meydana getirilen açıklamaya göre, saat normallerinde seyreden hava sıcaklıkları, Balkanlar ve Karadeniz üstünden doğacak soğuk hava nedeniyle kuzey, iç ve günindi alanlarda hafta boyunca, dünya genelinde ise hafta sonunda saat normallerinin 6-10 etap dibine düşecek.

Genellikle rahmet ve sağanak, iç kesimlerde karla alengir rahmet ve kar halinde olması muhtemel yağışların, hafta ortasından itibaren yıldız ve şarki kesimlerde arazi arsa demir olması bekleniyor.

Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun lodosluk kesimlerinde rahmet ve sağanak, öteki yerlerde karla alengir rahmet ve kar halinde olması bekleniyor.

Üç iri şehirde hava durumu

Ankara'da, hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren hissedilir derecede azalarak saat normallerinin dibine düşeceği, haftanın ikinci yarısında devir içindeki en faziletkâr sıcaklığın 2-3 etap olabileceği kestirim ediliyor.

Başkentte başkaca yağışların hafta ortasına genişliğinde aralıklarla yağmur, çarşamba haset geceleyin ezanı saatlerinden itibaren karla alengir rahmet ve kar halinde çarpıcı olması bekleniyor.

İstanbul'da hafta ortasına genişliğinde aralıklarla rahmet ve boğanak halinde görülecek yağışların, çarşamba haset faziletkâr kesimlerde, perşembe haset il genelinde karla alengir rahmet ve kar türüne dönerek, hafta başına genişliğinde devir kurnaz demir olması öngörülüyor.

Kar yağışlarının İstanbul'un güneyinde itidalli kuvvette, yıldız ve faziletkâr kesimlerde arazi arsa dip olacak halde destar yapması, aşamalı halde azalacak sıcaklıkların hafta ortasından sonradan saat normallerinin 6-8 etap dibine düşmesi, haftanın ikinci yarısında İstanbul'da devir içindeki en faziletkâr sıcaklığın 3 etap dolayında olması bekleniyor.

İzmir'de yağışların perşembe gününe genişliğinde aralıklarla boğanak ve arazi arsa dünya curcunalı boğanak halinde görüleceği, sıcaklıkların çarşambadan itibaren 6-8 etap azalarak saat normallerinin dibine düşeceği kestirim ediliyor.

Haftanın ikinci yarısında İzmir'de devir içindeki en faziletkâr sıcaklığın 6 etap dolayında olabileceği ön görülüyor.

Karadeniz düşüncesince sıkıntı uyarısı

Meteorolojiden denizler düşüncesince meydana getirilen uyarıya mucibince ise erte Doğu Karadeniz'de yel sabahın geçmiş saatlerinden itibaren günindi ve kuzeybatıdan saatte 50-75 kilometre süratte sıkıntı halinde esecek.

Fırtınanın erte geceleyin ezanı saatlerinden itibaren tesirini kaybetmesi bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler