USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Mesleki eğitim sebebiyle elan şehadetname almadan iş teklifleri ortada yeğleme yapıyorlar

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı içerisinde sektörünün faziletkâr teknolojiye ait yetişkin beceri ve nitelikli öge ihtiyacını istikbal etmek kabilinden çalışkanlık yayınlayan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi, 1200 kişiyi istihdama kazandırdı.

Mesleki eğitim sebebiyle elan şehadetname almadan iş teklifleri ortada yeğleme yapıyorlar
17-12-2021 11:30
Eskişehir

Eskişehir'de, piyasasının efdal teknolojiye mebni iri fen ve vasıflı eleman ihtiyacını istikbal etmek üzere 2009 senesinde kurulan Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM) eğitim gören kursiyerler, hâlâ şehadetname sahibi olmaksızın aldıkları iş teklifleri ortada intihap etme şansını elde ediyor.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde en herşeyden ilk olarak CNC Eğitim Merkezi ile Eskişehir piyasasına görev vermeye süregelen MEGEM'de hâlâ sonraları Endüstriyel Otomasyon Merkezi, Kaynak Teknolojileri Eğitim Merkezi, Kaynak Teknolojileri Tahribatlı ve Tahribatsız Test Merkezi ile Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm (CMM) Merkezi açıldı.

Herhangi müşterek bölgede uzmanlığı ve mesleği sıfır bireylere eğitim vererek onları vasıflı iş gücü adına sanayiye kazandırmayı amaçlayan Merkez, üniversitelerin yardımı ile hazırlanmakta olan ve 2 ile 3 ay ortada mütebeddil programlarını sonsuz güncelliyor.

Hizmete girmiş olduğu 2009 yılından bugüne genişliğinde 1200 insana eğitim olanağı sunan MEGEM'den şehadetname alanlar hâlâ kursları bitmeden iş teklifleri alıyor.

Sanayicilerin talepleri delik uğrunda bulundurularak maruz istihdam güvenceli eğitimlerden feyizlenmek isteyenler, genel ağ üstünden müracaatta bulunup, mülakatın arkası sıra eğitim sürecine engelleme oluyor.

"Kapasitemizin 5-6 sert başvurma oluyor"

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, AA muhabirine, MEGEM'in Türkiye'de büyük iş gücünün üretime ve sanayiye kazandırılması itibarıyla sonuç adım ehemmiyetli müşterek plan bulunduğunu söyledi.

Hedeflerinin Eskişehir'de büyük güçlükle meslek sahibi sıfır bireyleri eğiterek sanayiye vasıflı iş gücü adına vermek bulunduğunu dile getiren Küpeli, şöyleki konuştu:

"İlk ilkin MEGEM'i öncelemek ve kullanıcılarını buraya iletmek dair engel çektik. Mahalle muhtarlarımızın hepsine MEGEM ile ait propagandist betik gönderdik. Kentteki billboardlara reklamlar verdik. MEGEM'de eğitim alacakların aşındırmak ve servis üzere gereksinimlerini karşılamaya başladık. Eskiden kılıç kursiyer arıyorduk fakat bugünlerde ağırbaşlı miktarda başvurma var. Kapasitemizin 5-6 sert başvurma oluyor. Eğitmenlerimiz mevzularına hakim. Bütün kursiyerleri tam halde eğitip, vasıflı iş gücü adına sanayiye kazandırıyoruz. Sanayide kimin ne personele gereksinimi bulunduğunu belirleme ediyoruz. Kaynak, CNC ve CMM kurslarına dip nazarıitibar var. MEGEM kurulduğu günden buyana 1200 izinli verdi. Sadece bu sene 120 mezunumuz var."

Küpeli, kursiyerlerin genel ağ üstünden ve ya MEGEM görev binasına gelmiş şekilde eğitim düşüncesince müracaatta bulunabildiğini, başvuranlar ortada matlup kriterlere en akıllıca olanların seçilip kurslara başlandığını bildirdi.

"Ne iş olsa yaparım' tabiri bundan böyle uygulanan değil"

Eğitimlerin işlik boyunca isabetli gerçekleştirildiğini kail Küpeli, şunları kaydetti:

"2021 senesinde 4 çevrim ağırşak açtık. Kursiyerlerimizin elden elden kâffesi alelacele iş buluyor. Kurslar tamamlanmasından baş döndürücü endamsız müddet sonraları tamamına yakını iş sahibi oldu. Kütahya, Bilecik ayrıca Sakarya'dan caba kursa gelenler oluyor. Doğru ve birinci sınıf eğitimlerle izinli ettiğimiz kursiyerlerimiz gittikleri yerlerde kalburüstü olunca MEGEM sertifikası sanayiciler düşüncesince rüçhan bir duruma geldi. Gelecek zamanlarda eğitimler sürecek. Yeni ihtiyaçlara uyarınca dünkü bölümler de açabiliriz. Bu eğitimler ağız ağıza ücretsiz. Hedefimiz yalnızca sanayicimize, ülkemize iri ve vasıflı iş gücü kazandırmak. 'Ne iş olsa yaparım' tabiri bundan böyle uygulanan değil. Konusunu bilen, eğitilmiş, hevesli çalışanlara gerekseme duyuyoruz. Bunların da öğrenimden geçtiğini bildiğimiz düşüncesince MEGEM'de görev veriyoruz."

Kursiyerlerin tadı yerinde

Kursiyerlerden 19 yaşındaki İbrahim Can Tilki, hâlâ önceki aş fırınında çalıştığını ve bölüm dönmek düşüncesince geldiği MEGEM'de CNC eğitimi aldığını dile getirerek, "Kursumu bitirir bitirmez işime başlayacağım. Meslek sahibi olmaktan ötürü mutluyum." ifadelerini kullandı.

CNC eğitimi düzlük 33 yaşındaki Hamdi Saraç da genel ağ üstünden öğrendiği kursta 3 ay süresince CNC, torna, freze eğitimleri aldığını belirterek, MEGEM eğitimleri yardımıyla iş başvurularında seçici davranabildiklerini bildirdi.

MEGEM'de kalite-kontrol CMM eğitimi düzlük 21 yaşındaki Beril Aytekin, müşterek yakınının tavsiyesi dair eğitimlere katıldığını anlatım ederek, "2 aydır aldığımız eğitimler hâlâ bitti. Sertifikamı aldım. Burası geleceğim düşüncesince bana baş döndürücü obje kattı. Daha önceki müşterek mesleğim yoktu. MEGEM geleceğimin dönüm noktası oldu. Daha sertifikamı almadan 3 ayrımlı iş yerinden öneri geldi. Birisini değerlendirdim." dedi.

Konya Teknik Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü mezunu kursiyerlerden Elif Sümeyye Ateş de MEGEM'in baş döndürücü hususi müşterek eğitim noktayı bulunduğunu belirterek, hâlâ şehadetname sahibi olmaksızın nice fabrikadan almış olduğu iş tekliflerini değerlendirdiğini söyledi.

Gaz altı pınar operatörlüğü eğitimi düzlük Görkem Akkurt da varlığını internetten öğrendiği MEGEM'e müracaatta bulunarak 2 maaş eğitim aldığını dile getirdi. Akkurt, "Daha önceki niteliksiz öge adına çalışıyordum. Şimdi müşterek mesleğim oldu. Eğitimler esnasında 4-5 firmadan iş teklifi aldım. Birisini değerlendirdim." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler