USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Merkez Bankası, hükümete 'Açık Mektup' gönderdi

Merkez Bankası'nın hükümete gönderilmiş olduğu mektupta, "Kur korumalı hesaplar ve benzer vasıtalar ile Türk lirası tasarruflar heveslendirme edilecek ve getirilerinin alternatiflerine gereğince geride kalmasına müsaade verilmeyecektir." ifadelerine arazi verildi.

Merkez Bankası, hükümete 'Açık Mektup' gönderdi
31-01-2022 15:54
İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) hükümete gönderilmiş bulunduğu mektupta, "TCMB sürdürülebilir eder istikrarını hedefleyen birlikte çerçevede, çelimsiz vadeli iare kazanımlar alegori etraflıca vadeli ve mihman muvaffakiyet sağlayacak halde degaje şümullü birlikte esas mülk politikası gözden nakil periyodunu başlatmış bulunmakta, liralaşma stratejisi bu sürecin birincil unsurunu oluşturmaktadır." ifadelerine arazi verildi.

Merkez Bankası, hükümet alegori Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye "Açık Mektup" gönderdi. 2021 sene sonu enflasyonunun gaye aralığının üstünde gerçekleştiği tamlanan mektupta, enflasyonun hedeften sapmasının sebepleri ile maksata iktiran etmek düşüncesince tahsil edilen ve katılması müstelzim önlemler arazi aldı.

Mektupta, TCMB'nin sürdürülebilir eder istikrarını hedefleyen birlikte çerçevede, çelimsiz vadeli iare kazanımlar alegori etraflıca vadeli ve mihman muvaffakiyet sağlayacak halde degaje şümullü birlikte esas mülk politikası gözden nakil periyodunu başlatmış bulunur bulunduğu belirtildi.

Liralaşma stratejisinin bu sürecin birincil unsurunu oluşturduğu vurgulanan mektupta, liralaşmanın mutedil ve etraflıca vadede enflasyonla mücadelede mülk politikasına vereceği desteğin üç kanalla gerçekleşeceği aktarıldı.

Mektupta, bu üç kanalla bağlı şu değerlendirmeler yapıldı:

"Birincisi, seviye korumalı hesaplar ve benzeşim vasıtalar ile Türk lirası tasarruflar isteklendirme edilecek ve getirilerinin alternatiflerine layıkıyla geride kalmasına müsaade verilmeyecektir. Kur korumalı artırım araçlarının, senelerdir çözüme kavuşturulamayan aşırı çelimsiz vadeli yatırım yapısının mehil uzatımı dönüşümüne de dayanaklık etmek olabileceği şimdi şimdiden anlaşılmaktadır. Zorunlu karşılıklar ve seviye korumalı yatırım kararlarımız ile liralaşma döneminin mutedil vadede eder istikrarına mihman yardım sağlamasını beklemekteyiz. İkincisi, TCMB akışkanlık ve yanıt operasyonlarında Türk lirası araçlara geçişin aşamalı birlikte halde yönetilmesidir. Para sayışma işlemlerinin mecmu fonlama içindeki payının azaltılması özellikle iktisap etmek üzere, Türk lirasına erişimde Türk lirası cinsi inanca ve vasıtalar önceliklendirilecektir. Zorunlu yanıt politikalarında da bu öge gözetilecektir.

Üçüncüsü, mal şişkinliği ile mücadelede istihsal kapasitesini geliştirerek mihman kazanımlar sağlayabilmek için, akan dengeyi destekleyen ve döviz kazandırıcı sektörlere müteveccih fonlama ihtiyaçlarının akla yatkın vadelerle liralık cinsinden karşılanabilmesi ehemmiyet sunma etmektedir. Söz konusu hedeflere odaklanmış kredilerin desteği ile üretimin finansmanında aut borçlanmaya bağımlılık en örgen indirilerek, kurların başıboş çevre koşullarında ve hesaplı temeller çevresinde etraflıca dönemli istikrarı düşüncesince muktezi şerait sağlanacaktır."

"Mali düzen bağı duruşunun enflasyonla mücadeleye verdiği desteğin efdal olması beklenmektedir"

Mektupta, eder istikrarını sağlayacak ve sürdürecek adımların başarısı düşüncesince tutum politikaları arasındaki uzlaşma ve sosyal mutabakatın benzer bulunan en degaje tabanda oluşturulmasının muktezi bulunduğu vurgulandı.

Bu bağlamda, sürdürülebilir eder istikrarı düşüncesince muvaffakiyet potansiyelinin herhangi birlikte zamankinden birlikte tomar bulunduğu tamlanan mektupta, "Mali düzen bağı duruşunun enflasyonla mücadeleye verdiği desteğin efdal olması beklenmektedir. Vergilendirme stratejilerinin eder istikrarı hedefleriyle kusursuz ahenkli duruma getirilmesi ve ticarette eder rekabetini kırıcı unsurlara erinç Kamunun denetim, denetleme ve kodifikasyon kapasitelerinin çalışan kullanımı; eder istikrarının mihman şekilde kuruluş edilebilmesi düşüncesince önemini korumaya bitmeme edecektir." ifadelerine arazi verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler