USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Merkel Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına karşın diyalog ve iş birliğini savundu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına karşın gelişigüzel devir Türkiye ile diyalog ve iş birliğini korumak için çaba sarfeden müşterek reis oldu.

Merkel Avrupa'daki Türkiye karşıtlığına karşın diyalog ve iş birliğini savundu
16-10-2021 22:44
Berlin
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Almanya Başbakanı Merkel eş matbuat toplantısı düzenledi

26 Eylül'de meydana getirilen seçimlere katılmayarak şansölyeliği devretmeye hazırlanmakta olan Başbakan Merkel Türkiye'ye 12'nci ziyaretini gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Irkçılık, İslam ve ecnebi düşmanlığıyla ayrımcılık Avrupa'daki Türk camiasının esas sorunlarıAlmanya Başbakanı Merkel: Türkiye ile herhangi birlikte devir eş çıkarlarımız varMerkel'den Türkiye ziyareti paylaşımı

Merkel'in en aşkın görüşme etmiş olduğu 92 dünya ortamında Türkiye 11'inci tam toprak aldı.

Avrupa'nın lokomatif ülkesi Almanya'da 16 senedir şansölye yerine fariza karşıcı Angela Merkel Avrupa için Türkiye'nin önemini en güzel bilici Avrupalı siyasetçilerden biri oldu.

Türkiye düşüncesince herhangi birlikte devir "stratejik ehemmiyet haiz komşu" vurgusunu karşıcı Merkel, "Türkiye ile herhangi birlikte devir çapraz faydalar ışığında diyalog ve ortaklık yapılması gerektiğini" savundu.

Erdoğan ile çoğunlukla görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çoğunlukla telefon görüşmesi karşıcı Merkel'in 16 salname başbakanlığında Almanya-Türkiye arasındaki ilgiler daim ciddi ciddiyete erbap oldu.

Türkiye'nin AB üyeliğini desteklemeyen ve ayrıcalıklı katılma öneri fail Merkel, dü dünya ortada yaşanmış olan hepsi gerginliklere karşın Türkiye ile diyaloğun en şişman destekçisi oldu.

Yaşanan gerilimlere karşın Türkiye ile iletişimini uğur boncuğu kesmeyen Şansölye Merkel, Doğu Akdeniz’de, Yunanistan'ın hukuksuz adımları yüzünden yaşanmış olan gerilimde Almanya'nın önderi rolüyle açıklık buluculuk görevi üstlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden yana ve Türkiye'yi gaye meydan politikaları karşısında duran Merkel, Fransa-Yunanistan ikilisinin başını çekmiş olduğu cephenin, Türkiye'ye engelleyim uygulanması yolundaki çabalarını engelledi.

Angela Merkel, Alman medyasının yegâne yönlü ve provokatif Türkiye karşıtı haberlerine karşın basının bu kampanyalarının Türkiye politikasına hasiyet etmesine müsaade vermedi.

Türkiye ile diyalogun devamından yana oldu

Merkel nice konuşmasında Türkiye'nin göçle mücadelede Avrupa Birliği (AB) düşüncesince merkezi gösteriş oynadığını vurguladı.

Alman Şansölye, Almanya ve AB düşüncesince muhaceret dair ehemmiyetli gösteriş oynayan Türkiye ile AB ortada 2016'da imzalanan sığınmacı anlaşmasının baş yapıcılarından biri yerine ön plana çıktı.


Başbakan Merkel başkaca İsrail'de meydana getirdiği konuşmada "Türkiye'nin alanda görmezden gelinemeyecek derece ehemmiyetli birlikte dünya olduğunu" vurgulayarak "NATO üyesi Türkiye ile diyalogun bitmeme etmesinin" önemine dikkati çekti.

Almanya'da 8'i Türk 10 bireyin öldürülmesiyle ait ortaya çıkan baş döndürücü sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) cinayetlerinin 2011 senesinde açığa çıkması da Alman devleti ve Merkel düşüncesince ayrı birlikte imtihan oldu. Merkel, cinayetlerin aydınlatılması düşüncesince dayanak noktası lafı verirken bu sözünü uğur boncuğu devir tutamadı.

Federal Meclis Araştırma Komisyonunun ifade hazırlamasına karşın kıygın yakınlarının birileri ile birtakımı alt kurul üyeleri, Merkel'in bu mevzuda tam çabayı göstermediğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini toplumsal iletişim araçları hesaplarından paylaşmıştı.

Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Şansölye Merkel'in Türkiye ziyaretine bağlı Twitter'dan paylaşımda bulunmuştu.

Kanzlerin #Merkel spricht auf der Pressekonferenz mitos Präsident @RTErdogan in Istanbul unter anderem über die mehr als drei Millionen türkischstämmigen Menschen, die in Deutschland leben, sowie über die Bedeutung des globalen #Klimaschutzes. pic.twitter.com/734eZgHULJ

— Steffen Seibert (@RegSprecher) October 16, 2021

Paylaşımda "Türkiye'ye ziyaret. Şansölye Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden bildirme edildi. Görüşme, zamanı Tarabya semtinde gerçekleşti." ifadesi kullanılmıştı.

Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Huber Köşkü'ndeki içten görüntülerine toprak sunulan başka paylaşımda da Merkel'in matbuat toplantısında meydana getirdiği açıklamalardan oluşan ekspoze konuşmalar aktarılmıştı.

Paylaşımda "Şansölye Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başka değişik konuların yanında, Almanya'da canlı üç milyondan birlikte tomar Türk asıllı kendisince ve başkaca iklimi korumanın toptan önemi kendisince görüştü." ifadesine toprak verilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler