USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının kazananları belli oldu

MediaMarkt Türkiye çeşidinden dağınık dünyasının istikbaline istikamet özgülemek şartıyla 4 sene evvel başlatılan MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının bu yılki kazananları belli oldu.

MediaMarkt Startup Challenge yarışmasının kazananları belli oldu
23-10-2021 12:49
MediaMarkt Türkiye kabilinden 22 Ekim tarihinde planlı Startup Challenge Day'de senenin girişimcisi seçildi. Yarışmada Finale artan 11 müteşebbis arasından dünkü döl rota optimizasyonu çözümü sunan ve mahrukat maliyetlerini yüzdelik 20'ye yaklaşan ezici Optiyol ortak numara oldu. 46 ülkeden müracaat düzlük müsabakada ikinciliği MoEngage ve üçüncülüğü ise Qumpara aldı.

Bir vizyonerin fikriyle süregelen nice proje, dakika milyarlarca dolarlık valüasyon ile dünyanın ehemmiyetli şirketleri ortada arazi alıyor. Tüketimin arttığı, mahveden alışkanlıklarının değiştiği, dijitalin yaşamın merkezine yerleştiği ortak dünyada geleceğe uzanan, uygulanabilir ve dişi planlar üreten girişimcilerin önemi aşırı büyük. Bu ekosistemin gelişigüzel sabık gündüz hâlâ da yetiştiği çağımızda ise sağlam aşırı girişimci, mali yahut mali sıfır türlü gereksinimler duyuyor.

Bugünün inovatif fikirleriyle geleceğin dağınık yaşamına istikamet özgülemek talip şirket, bu gayesi doğrultusunda MediaMarkt Startup Challenge projesini 4 sene ilk başlattı. Bu sene meydana gelen yarışma, dağınık satı teknolojileri, satı sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçleri sahalarında müracaatlar geldi. Ağustos ayında süregelen müracaat döneminin arkası sıra İngiltere'den İsrail'e, Mısır'dan Pakistan'a ve Hollanda'dan ABD'ye dünyanın sağlam aşırı ülkesinden müracaat düzlük yarışma finali, 22 Ekim Cuma haset Türkiye'nin sayısal aktiflik ve sektörel muhteva platformu Digital Network Alkaş eliyle gerçekleştirildi.

Kazanan müteşebbis Optiyol oldu

Ön elemeyi sabık 11 girişimcinin bilirkişi jüriye sunumlarını icra ettiği “Challenge Day”de kazanan müteşebbis Optiyol oldu. Satış sonrası teknolojiler kategorisinde müracaat yapan, Tuba Yılmaz Gözbaşı ve Uzan Gözbaşı'nın kuruculuğunu üstlendiği Optiyol, dağınık ve taşımalık firmalarının mahrukat ve geri hizmet maliyetlerini azaltmak düşüncesince ortak algoritma oluşturdu. Yeni döl rota çözümü kendisine da anlatım edilen ortak B2B uygulaması hazırlayan Optiyol, mahrukat maliyetlerinde yüzdelik 15 - 20 ve kez sayılarında yüzdelik 5 - 10 oranlarında azaltırken, vaktiyle teslimat oranlarında ise yüzdelik 30'a vasıl gelişmeler sağlıyor.

İkinci plan Almanya'dan

Yarışmada ikinci bulunan projesi ise MoEngage. Almanya'da temeli atık girişim; alıcı davranışlarını çözümleme etmeye ve onlarla genel ağ sitesi, taşınabilir ve elektronik posta ile kişiselleştirilmiş etkileşim kurulmasını sağlayıcı kurnaz alıcı etkileşimi platformu. Platform, yegâne ortak ekranda çelimli alıcı analitiği, bireşimli zeka destekli alıcı yolculuğu düzenlemesi ve kişiselleştirmesi sunuyor. Raviteja Dodda and Yashwanth Kumar'ın kuruculuğunu üstlendiği teşebbüs de satı sonrası teknolojiler kategorisinde bulunuyor.

Kişiselleştirilmiş taalluk kurulmasını sağlayıcı Qumpara üçüncü oldu

Nilhan Gür ve Banu Turgut Ahıska'nın müessis ortaklığını üstlendiği Qumpara, nihai tüketicilerin alım satım yaptıktan sonradan fişlerini yükledikleri ortak taşınabilir uygulama. Qumpara bu sayede mahveden ve bellik arasındaki haberleşme boşluğunu dolduruyor ve uygun kişiselleştirilmiş taalluk kurulmasını sağlıyor. Ayrıca tüketiciye dünkü öneri ve bellik sadakati sunuyor. Kullanıcılar gelişigüzel ay kampanyalı noktalar, mahsulat yahut verim gruplarından şaşırtı hediyeler ve Qumpara Puan kazanırken bu puanlar türlü ödüllere yahut alım satım çeklerine dönüştürülebiliyor, biriktirip kasacı yerine aktarılabiliyor.

Yarışmaya hem ev sahipliği eden bununla birlikte yargıcılar kurulu koltuğunda mevcut MediaMarktSaturn Perakende Grubu COO'su ve MediaMarkt Türkiye CEO'su Yenal Gökyıldırım, Türkiye'de dobra işlere imza atan fakat sesini istediği kabil duyuramayan, adam peyda etmek düşüncesince çelimli ve olgun ortak yardıma gerekseme duyan girişimcilerin sesi peyda etmek düşüncesince yola çıktıklarını söyledi. Gökyıldırım, “Her sene birbirinden kalburüstü iş fikirlerini değerlendiriyoruz ve bunu, girişimcilerimizle geleceğe istikamet özgülemek düşüncesince yapıyoruz. Başka ortak değişle Challenge Day ile planların yaşama geçmesinde ortak manivela rolü görüyoruz.

Geçmiş yılların birtakım güzel girişimcileriyle çalışmalarımızı çoktan yaşama geçirdik, bazılarıyla da çalışmalarımız sürüyor. Bu sebeple girişimcilerin projemize bulunan talebinde gelişigüzel sene artma yaşanıyor. Son 4 yılı menfez uğrunda bulundurduğumuzda en derin başvuruyu bu sene aldığımızı söyleyebilirim. Bu, akilane yolda olduğumuzun da kesin ortak işareti ve bakmış olduğunuzda bu sene birlik 46 ülkeden müracaat aldık. Bununla alım çalım duyuyoruz. Ayrıca ilkin Optiyol, MoEngage ve Qumpara ilkin peyda etmek az daha tamamı girişimcilerimizi kutlarım” sanarak konuştu.

Yarışmada yargıcılar kurulu koltuğunda mevcut Lenovo Türkiye Pazarlama ve İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu Soyak işe şunları söyledi: “Şirket kendisine MediaMarkt ile teşrikimesai içre dijitalleşmeyi iş süreçlerine en ibdai biçimde katan girişimcileri Startup Challenge projesiyle tanımaktan iri devlet duyuyoruz. İnovasyona bulunan bağlılığımızla, bu sene 4'üncüsü planlı projede yarışan, dağınık satı teknolojileri, satı sonrası teknolojiler ve kurumsal dijitalleşme süreçlerine müteveccih analizör üreten tamamı girişimcilerin inovatif projelerini kutlama kartı ediyoruz. Yarışmanın birincisi dünkü döl rota optimizasyonu çözümü sunan Optiyol'u ve sırası ile ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin sahibi bulunan MoEngage ve Qumpara'yı içtenlikle kutluyoruz. Startup Challenge projesinin geleceğe istikamet verecek girişimcilere atılganlık katacağına inanıyoruz".

Yarışmaya toplamda 46 ülkeden müracaat gelirken, bunlardan 114'ü dağınık satı teknolojileri, 60'ı kurumsal dijitalleşme süreçleri, 18'i satı sonrası teknolojilerle ait girişimler oldu. Geri artan müracaatlar ise değişik bölgelerde yapıldı. Başvuran girişimlerden 113'ü yatırımcılardan görüntü toplamayı başardı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler