USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Meclis bu hafta HSK uzuv tarzı ve 5'inci Yargı Paketi düşüncesince emek yapacak

Meclis, bu hafta tedrisat üyeleri ile avukatlar arasından Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 1 üyesini seçecek, 5'inci Yargı Paketi'ni içeren anayasa teklifini kanunlaştırmak düşüncesince mesaisini sürdürecek.

Meclis bu hafta HSK uzuv tarzı ve 5'inci Yargı Paketi düşüncesince emek yapacak
21-11-2021 11:16
TBMM

Haftalık mesaisine salı haset başlamış olacak Genel Kurulun en ehemmiyetli gündemlerinden biri, HSK unsur tarzı olacak. Genel Kurulda, yükseköğretim müesseselerinin hususiyet dallarında fariza özne tedrisat üyeleri ile avukatlar arasından HSK'ye 1 unsur seçilecek.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, 17 Kasım'da, 24 yavuklu adayından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Havvanur Yurtsever, Maliye Bakanlığı Muhakemat Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Timur Borahan ile Avukat Mustafa Halit Çelik'i yavuklu namına belirlemişti.

Genel Kurul, Karma Komisyon çeşidinden belirlenen üç yavuklu arasından HSK'nin acemi üyesini seçecek.

TBMM Genel Kurulunda, 5'inci Yargı Paketi olarak bildik İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, maddeleri üstünden bitmeme edecek.

Teknolojinin de dikkate alınarak, yürütme ve iflasta elektronik satışın düzenlenmiş olduğu anayasa teklifinde, başkaca etraflıca süredir kamuoyunun gündeminde olan bebek teslimine ilişkin, evlatları icranın konusu olmaktan çıkaran ahkâm bulunuyor.

Düzenleme ile haczedilen malın satışı, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'ne bütünleşmiş elektronik satı portalında bariz tezyit vasıtasıyla yapılacak. Açık artırmada öneri ödeme süresi 7 çağ olacak.

İcra ve İflas Kanunu'nda toprak düzlük "çocuk teslimi", "çocukla şahsi gerekçe tesisine ilişikli ilamın icrası", "çocuk teslimine ve çocukla şahsi alışveriş kurulmasına ilişikli ilamların icrasında bilirkişi bulundurulması" ve "çocuk teslimi emrine muhalefetin cezası" başlıklı maddeler yürürlükten kaldırılacak.

Kişisel alışveriş kurulmasına ilişikli kararın gereklerinin adına getirilmemesi halinde, çocuğun menfaatine karşıt olmamak kaydıyla velayeti kendisinde sıfır ana yahut babanın talebi üzerinde sulta değiştirilebilecek.

Çocuk teslimi yahut çocukla şahsi alışveriş kurulmasına ilişikli eş mahkemeleri çeşidinden maruz bildirme yahut tedarik kararları, çocuğun yüksek yararı esasi alınarak, Adalet Bakanlığınca kurulan adli dayanak noktası ve kıygın hizmetleri müdürlüklerince adına getirilecek.

Komisyonların gündemi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, salı haset AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız başkanlığında toplanacak. Komisyonda, cazibe enerjisi satışı üstünden tahsil edilen TRT payının kaldırılmasına bağlı düzenlemeyi de içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Kanun teklifine göre, elektriğin tasarruflu kullanılmasının heveslendirme edilmesi amacıyla alışılagelen istihlak miktarına akla yatkın müşterek aşama belirlenecek ve oluşan istihlak artışından meydana gelen arttırma maliyetler bu aşama üzerinde istihlak özne abonelere yansıtılacak.

Elektrikli taşıt yükleme hizmetinin sağlanmasında birincil sorumluluk, yükleme ot işletmeci lisansı sahibinin olacak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), dizge güvenilirliğinin korunum edilmesini teminen ve ehliyetli sığa olmaması dolayısıyla oluşabilecek diyalekt dizge gereksinimlerini istikbal etmek gibi taraf hizmetler anlaşmaları kapsamında acemi istihsal tesisi yaptırmak yahut olan istihsal tesislerinin kapasitelerini isticar etmek amacıyla münakasa yapabilecek.

2022 bütçe maratonu

Plan ve Bütçe Komisyonunda, cuma namazı günü, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2020 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının müzakereleri tamamlanacak.

Komisyonda, pazartesi haset İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının bütçesi ele alınacak.

Komisyon salı haset Gençlik ve Spor Bakanlığı, çarşamba haset ise Adalet Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu ile Kişisel Verileri Koruma Kurumunun bütçeleri düşüncesince himmet yapacak.

Komisyonda perşembe haset Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının bütçeleri etüt edilecek.

Cumhurbaşkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığının bütçesi ise cuma namazı haset görüşülecek.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu içerisinde kurulan Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Alt Komisyonu, salı haset AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven başkanlığında toplanacak. Toplantıda, Kırıkkale, Keskin ve Afyonkarahisar ukubet yürütüm kurumu tetkik raporları ele alınacak.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, çarşamba haset AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay başkanlığında basına mestur toplanacak. Toplantıda, Devlet İstihbarat Hizmetleri ile Güvenlik ve İstihbari Nitelikteki Faaliyetlere İlişkin 2020 Yılı Raporu Hakkındaki Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Raporu görüşülecek.

Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, çarşamba haset AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır başkanlığında toplanacak. Komisyonda, amme denetçisi tarzı düşüncesince ast zir kurul oluşturulacak.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu içerisinde çalışkanlık yayınlayan Kadınların İş ve Aile Yaşamlarının Uyumlaştırılmasında Karşılaşılan Sorunların Tespiti ve Çözüm Önerilerinin Belirlenmesi Alt Komisyonu, çarşamba haset AK Parti Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur başkanlığında toplanacak. Komisyonda, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı lokma yapacak.

Bu arada TBMM'de politik partilerin haftalık düzenledikleri kadro toplantıları da gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler