USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Marmaris'te orman yangınına dahil ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık bölgede yangın çıktı. Ekipler, rüzgarın etkisiyle çabucak büyüyen yangını arama dibine kabul etmek düşüncesince koyu efor gider ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ile İçişleri Bakanı Soylu, alana akım etti.

Marmaris'te orman yangınına dahil ediliyor
22-06-2022 05:03
Muğla
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Marmaris'te orman yangını başladı

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık bölgede şimdi belirlenemeyen sebeple yangın başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle endamsız müddette yayıldı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne değgin helikopterlerin beraberinde arazözler, iş makineleri ve baş döndürücü sayıda orman işçisi ile dahil ediliyor.

Ekipler, rüzgarın etkisiyle çabucak büyüyen yangını arama dibine kabul etmek düşüncesince koyu güç sarfiyat ediyor.

Çok sayıda fahri de zat imkanlarınca ekiplere dayanaklık etmek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin haricinde kimesne alınmıyor.

Havanın kararması dolayısıyla karadan dahil yapılıyor

Muğla Valisi Orhan Tavlı da yangın bölgesine derece derece araştırmalarda bulundu, ekiplerden bilim aldı.

Tavlı, meydana getirdiği açıklamada, vakit 20.00 sıralarında Amazon Koyu Bördübet Yedi Adalar mevkisindeki ormanlık bölgede şimdi belirlenemeyen sebeple yangın çıktığını anımsattı.

Şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına önce aşamada açıktan ve karadan ekiplerce dahil edildiğini aktaran Tavlı, "Havanın kararması dolayısıyla yangına 576 personel, 148 arazöz ve 53 iş makinesi ile karadan dahil bitmeme etmektedir. Yangını en endamsız müddette arama dibine kabul etmek düşüncesince topu topu olanaklar seferber edilmiş, tahkim takımlar yangın bölgesine yönlendirilmiştir." ifadesini kullandı.

Bakanlar Kirişci ve Soylu, alana akıntı etti

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te çıkan orman yangınına müteveccih emek harcamaları araştırmak kadar alana akıntı etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Kirişci ile Soylu, vakit 20.02'de Marmaris'in Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık bölgede çıkan yangını yakından izlem edecek ve bölgede araştırmalarda bulunacak.

Bakanlara, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ve Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey haremlik etti.

Bakan Kirişci, Marmaris'teki yangına önce müdahalenin 8 dakikada yapıldığını bildirdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, toplumsal iletişim araçları hesabından Marmaris'te başlamış olan orman yangınına değgin paylaşımda bulundu.

Söz konusu yangını "Yangın Yönetim Merkezinden" izlem ettiklerini tamlayan Kirişci, "Yangın 20.02'de başladı. 20.10'da önce dahil yapıldı. An sebebi ile 144 arazöz, 13 dozer, 576 yiğit personelimiz yangına dahil ediyor. Devletimiz topu topu kurumlarıyla uyanıklık biçiminde yangına dahil ediyor." ifadesini kullandı.

Mehmetçik sönüm çalışmalarına dayanaklık etmek veriyor

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık bölgede çıkan yangına müteveccih dahil bitmeme ediyor.

Milli Savunma Bakanlığından tahsil edilen bilgiye göre, bölgede memur Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ilgili insansız iklim ara bulucu çeşidinden belirleme edilen yangına dahil düşüncesince Muğla Valiliğinin talebi üzerinde Aksaz Üs Komutanlığından su tankeri, dozer, arazöz, yangın sönüm araçları ile personel görevlendirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünce de bölgede sönüm emek harcamaları devam eden yangına tahkim amacıyla görevlendirilen 12 arazöz, 4 su tankeri, 4 beceri eleman, yoldüzler ve toprak kadrosunun yola çıkmış olduğu öğrenildi.

Marmaris'teki orman yangınına dahil düşüncesince 4 ilden AFAD ekipleri görevlendirildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık bölgede çıkan yangına dahil düşüncesince 4 ilden ekiplerin görevlendirildiğini, 4 ildeki ekiplerin de uyanıklık biçimine geçirildiğini bildirdi.

AFAD'ın Twitter hesabından meydana getirilen açıklamada, Marmaris'teki orman yangınına dahil çalışmalarının Orman Genel Müdürlüğü ile koordinasyon biçiminde bitmeme etmiş olduğu belirtildi.

Açıklamada Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirildiği; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekiplerinin de uyanıklık biçimine geçirildiği kaydedildi.

Marmaris'teki orman yangınına 1489 amme çalışanı dahil ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına 1489 amme personelinin dahil ettiğini bildirdi.

Kirişci, Marmaris'e hareketi önceleri meydana getirdiği açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü yetkililerinin (OGM), Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisindeki ormanlık bölgede 20.02'de başlamış olan yangına 8 dakikada dahil ettiğini belirtti.

Yangına 688'i OGM mensubu peyda etmek kadar 1489 amme personelinin dahil ettiğini aktaran Kirişci, müdahalede, 172'si arazöz peyda etmek kadar 362 araç, 17'si OGM'ye ilgili 39 iş makinasının fariza yaptığını tabir etti.

Marmaris'teki orman yangınında yerleşme bölgesine yaklaşan evler boşaltma ediliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık bölgede çıkan yangın dolayısıyla alana yaklaşan yerleşme alanındaki evler boşaltma edilmeye başlandı.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık bölgede evvel tün ezanı saatlerinde çıkan yangına havanın kararması dolayısıyla karadan baş döndürücü sayıda arazöz, personel ve iş makineleriyle dahil sürüyor.

Rüzgarın da etkisiyle endamsız müddette serbest alana yayılan yangın düşüncesince alana yaklaşan illerden de itfaiye komprador mutavassıt ekipleri irsal edildi. Çok sayıda fahri de zat imkanlarınca ekiplere dayanaklık etmek olmaya çalışıyor. Güvenlik tedbirleri kapsamında yangın bölgesine görevlilerin haricinde kimesne alınmıyor.

Alevlerin orman içerisindeki yerleşme sahalarına yaklaşması dolayısıyla Bördübet mevkisinde mevcut 30 evde boşaltma işlemleri başlatıldı.

Evleri gezen jandarma ve kolluk ekipleri, vatandaşların dumandan ve yangından etkilenmemeleri düşüncesince konutlarını boşaltmaları anlamında uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar konutlarını ve ahırlarda mevcut hayvanlarını boşaltmaya başladı. Bazı mahalle sakinleri ise evlerinin yanacağı endişesiyle yaş döktü.

Muğla Valisi Orhan Tavlı da bölgede emek harcamaları izlem ediyor. Yangının arama dibine katılması düşüncesince ekiplerin koyu birlikte güç sarfiyat ettiklerini aktaran Tavlı, topu topu imkanların seferber edildiğini, tahkim ekiplerin yangın bölgesine yönlendirildiğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler