USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Malezya'nın en şişman mahveden yolculuk fuarı MATTA başladı

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Kavakcı, "İki arkadaş ülkenin, bu bölgede da teşrikimesai içinde olması ve ilkin dünyada çabucak yükselen helal gezim terimi bağlamında tecrübelerini paylaşarak güçlerini birleştirmesi önemli." dedi.

Malezya'nın en şişman mahveden yolculuk fuarı MATTA başladı
20-11-2021 16:25
Ankara

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı, Malezya'nın bölgede ehemmiyetli beraberinde gezim merkezi bulunduğunu belirterek, Türkiye ve Malezya'nın gezim dalında teşrikimesai içre olmasının ve deneme paylaşımı yapmasının önemini vurguladı.

Büyükelçilikten meydana getirilen açıklamaya göre, Malezya Tur ve Seyahat Acenteleri Birliği (MATTA) çeşidinden planlı Malezya'nın en şişman mahveden yolculuk fuarı bulunan MATTA, Kuala Lumpur Dünya Ticaret Merkezi'nde başladı.

Turizm endüstrisindeki 21 aylık, yeni insan koronavirüs (Kovid-19) salgını arasından sonradan 49'uncusu planlı fuarda, Güney Kore, Tayvan, Filipinler ve Japonya kadar semt ülkelerinin yanı esna elden Türkiye’nin özümleme edilmesi şişman alım çalım vesilesi oldu.

Söz konusu fuar dalında 90 metrekarelik bölgede kurulan Türkiye standı şişman nazarıitibar gördü.

Doğu Malezya Eyalet Başkanı Datuk Seri Panglima Haji Hajiji bin Noor ve İçişleri Bakanı Datuk Seri Panglima Sr. Haji Safar Bin Untong, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Merve Safa Kavakcı refakatinde Türkiye standını görüşme ederek, ikramlar eşliğinde müstevli sonrası yolculuk şartları ve destinasyonlar kendisince bilgelik aldı.

Konuyla ilgilendiren Anadolu Ajansına (AA) mütekellim Büyükelçi Kavakcı, "Malezya bölgede ehemmiyetli beraberinde gezim merkezi. Ülkemiz de kişi coğrafyası içre benzeşim beraberinde liderlik bildirme ediyor. İki arkadaş ülkenin bu bölgede da teşrikimesai bünyesinde olması ve ilkin dünyada çabucak yükselen helal gezim terimi bağlamında tecrübelerini paylaşarak güçlerini birleştirmesi önemli. Bunun düşüncesince Malezyalı dostlarımızla bu arada çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İki devir sürecek fuar boyunca, Kuala Lumpur Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Türkiye’deki destinasyonlar ve gezim ürünleri ile ilgilendiren bilgelik vererek, müstevli sonrası yolculuk şartları ile ilgilendiren kendisine Malezyalıların sorularını yanıtlayacak.

Öte yandan, Türkiye standında arazi düzlük gezim acentaları, Malezya’da şişman nazarıitibar gören İstanbul, Kapadokya, Pamukkale, Konya destinasyonları ile baş başa Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu yolculuk paketleri kendisince katılımcılara bilgelik verecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler