USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Makrome ürünler kadınlara gelir kaynağı oluyor

Eskişehir'de canlı Sinem Gürcan, akıbet zamanlarda revaçta bulunan makromeden süsleyici ev eşyaları üretiminde kendini ilerleterek, ayrışık eğitimler ve dizaynlar icra ettiği ortak işlik açtı.

Makrome ürünler kadınlara gelir kaynağı oluyor
11-12-2021 11:00

Özel iplerle düğmük teknikleri kullanılarak imal edilen ortak oluşum şekli bulunan makrome, akıbet senelerde başta dekorasyon dalında iyice popüler. Hem uğraşı olarak, hem de ticari ortak iş şekilde çoğu kez ev kadınları ve çalışmayan kadınlar kabilinden çoğunlukla yeğleme edilen makrome, nice insana gelir kaynağı oluyor.

Eskişehirli Sinem Gürcan da hususi sektörde çalışmış olduğu işinden ayrılmış olduğu devirde tanıştığı ve uğraşı gayeli başladığı makrome işini büyüterek ortak işlik açtı. Makrome perdeden salıncağa, engel süslerinden anahtarlığa nice ürün dizaynı ve imalatı fail Gürcan, hanımefendilerin üretmesini desteklediğini söyledi.

“Türkiye'de çağcıl makrome akıbet 3 yıldır baş döndürücü popüler”

Makrome ile Güney Koreli ortak makrome artistinin meydana getirdiği engel dekoru videosu sebebiyle tanıştığını özetleyen 32 yaşındaki Sinem Gürcan, uğraşı gayeli bu işe başladığını dile getirdi. Sosyal iletişim araçları üstünden almış olduğu siparişlerle büyüttüğü mesleğinde 3'üncü yılına girdiğini aktaran Gürcan, “Bir gündüz Youtube'da gezerken karşıma ortak Güney Koreli makrome artistinin meydana getirdiği engel dekoru videosu geldi, baktım baş döndürücü hoşuma gitti. Çok iyi ve bezemeli duruyordu. ‘Bunu deneyebilirim galiba' dedim. Bu az buçuk benim düşüncesince uğraşı gayeli oldu, hakeza başladım. Malzemeleri buldum, düğmük atmaya başladım, teknikleri öğrendim. Yatkınlığım da varmış, hakeza küçük ufak başladım. Makrome Türkiye'de umumi şekilde anadan görme makromenin haricinde çağcıl makrome şekilde akıbet üç yıldır revaçta, baş döndürücü popüler. Ben de sanırım tüketicilere kusursuz ortak zamanlar giren ilklerden oldum. Sosyal iletişim araçları üstünden siparişler aldım. Bu halde şahıslara kendimi duyurabildim. Daha sonrasında geçmiş girenlerden olduğum düşüncesince anlaşılan insanoğlu beni sevdi. Tasarımları kendim hazırlamaya ve üretmeye başladım. Bu halde ilerledim. Yaklaşık şekilde 2 senede olduğum noktaya geldim, demin 3'üncü seneye giriyorum” dedi.

“Evinizin gelişigüzel durumunda kullanabileceğiniz bezemeli ürünler tasarlıyorum”

2 yıl süresince evden etkin Sinem Gürcan, sonrasında bu durumun namına kifayetli gelmediğini ve işlik açmaya değişmeyen verdiğini söyledi. İnsanların kendisinden terbiye istem etmeye başladığını kaydeden Gürcan, “Naçizane özlük bildiklerimi şahıslara aktarmaya çalıştım. Kurduğum atölyede de ayrımsız sürede çalışıyorum, üretimlerimi, tasarımlarımı yapıyorum. Makrome aynadan, makroma perdeye denli evinizin gelişigüzel durumunda kullanabileceğiniz bezemeli ürünler tasarlıyorum. Aynı sürede düğün, nişan organizasyonu fail nice şirket var, umumi anlamda müşterilerim de kadınlar oluyor. Bu şirketlere de art fon, masa kimlik runner gönderiyorum. Böyle ortak makrome fehva kuruluyor ve kısaca 3 yıldır de insanoğlu bu konseptleri yeğleme ediyorlar” diyerek konuştu.

“El emeğinin pazarlığı bulunduğunu düşünmüyorum”

Kadın müteşebbis Gürcan, ortak tane hiç düğümler yapılarak tasarlanan makrome mamüllerin başlangıçta baş döndürücü zamanını aldığını, fakat henüz sonradan alıştıkça bu mevzuda hızlandığını belirtti. El emeğinin pazarlığının olmadığını düşündüğünü vurgulayan Gürcan, “Makromeye geçmiş başladığımda ortak art görüntü yapmam gerekiyorsa bunu kısaca dü günde yapıyordum zira dizayn sürecinden akıbet dirsek kesişini yapana denli bütünü ortak çalışma süreci ve hakkıyla baş döndürücü zamanınızı alıyor. Omuzlar, boyunlar tutuluyor ve umumi anlamda baş döndürücü iri yorgunluklar oluyordu. Bazen insanoğlu da ‘Pazarlık oranı mevcut mıdır?' diyerek baş döndürücü istifham soran oluyor. Ben el emeğinin pazarlığı bulunduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla gelişigüzel ekonomik duruma akıllıca olabilecek ürünler tasarlamaya çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

“Kadınların gelişigüzel devir çalışmasını ve üretmesini destekliyorum”

Bir kadın şekilde hemcinslerini gelişigüzel devir desteklediğini ve namına mevrut mesajlara karşılık vermeye fiilen diğerlerine de araştırma görevlisi olmaya çalıştığını özetleyen Sinem Gürcan, şu halde bitmeme etti:
“Bana gelişigüzel gündüz minimum 10 isim ileti atıyor, ortak halde ulaşıyor ve ego onlara arkalamak istiyorum. Kadınların gelişigüzel devir çalışmasını ve üretmesini destekliyorum. ‘Bir toplumda hanıma bakın, sonradan o topluluğu değerlendirin' diyorum gelişigüzel zaman. Kadın kendini ne denli geliştirmişse, maşer da o denli ilerlemiştir diyerek düşünüyorum. Dolayısıyla bizlere kadın şekilde bu imkânları sağlayıcı Mustafa Kemal Atatürk'e de baş döndürücü teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.”

Mısra Ezginur Göçer - Ali Furkan Çetiner
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler