USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Macron: "Ukrayna krizi hakkında gelecek günler belirleyici olacak"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile mülaki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna krizi hakkında önümüzdeki günlerin belirleyici olacağını söyledi.

Macron:
08-02-2022 08:04

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Ukrayna sınırında yaşanmış olan krizi müzakere yapmak düşüncesince Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda müşterek araya geldi. Macron, görüşmenin arkası sıra planlı eş matbuat toplantısında, doğacak günlerin belirleyici olacağını açıkladı. Macron "Önümüzdeki beş altı gün belirleyici olacak ve çelimli görüşmeler gerekecek. Avrupa'da acemi müşterek abra ve asayiş düzenini güvence dibine kabul geçirmek düşüncesince beraberce çalışmaya kararlıyız" dedi.

Ukrayna krizinde gerilimin azalması dair ümitli bulunduğunu kaydeden Macron "Rusya ve Fransa ortada takarrüp şartları bulunduğunu söyleyebileceğime inandığım müşterek kol teklif başlatmayı gibi kılan müşterek görüşmemiz oldu. Yakınsama unsurlarını yapmaya çalıştık. İlk unsur, kimsenin çıkarına kaçınan rastgele müşterek tırmanıştan gocunmak düşüncesince emek vermek ihtiyacıdır" ifadelerini kullandı.

Rusya ile diyaloğun öneminin altını çizen Macron "Artık durumun ciddiyetinin ve barışın korunmasının yöntemini bulmanın farkındayız. Barışı destek olmak düşüncesince hala devir var. Rusya ile konuşmazsak, barışı bina geçirmek düşüncesince ortaklaşa yeteneğimizi arttırıyor muyuz? Hayır" dedi.

Macron "Kıtamızın güvenliğinin sağlanması geçmişin hatalarını baştan oluşturmamamızı gerektiriyor. Birçok Avrupa Birliği üyesinin travmalarını görmezden gelmiş olarak bugünümüzü ve geleceğimizi düz yazı edemeyiz. İstikrarsızlığın Avrupa'ya dönmesi riskini hücre alamayız" sanarak konuştu.
Macron, ferda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşecek.

Melike Yazır
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler