USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Londra'nın Trafalgar Meydanı'nda dolgun iftar programı düzenlendi

İngiltere'nin başkenti Londra'nın Trafalgar Meydanı'nda dolgun iftar programı düzenlendi.

Londra'nın Trafalgar Meydanı'nda dolgun iftar programı düzenlendi
01-05-2022 20:36
Londra
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Londra’nın Trafalgar Meydanı’nda iftar etkinliği yapıldı

İngiltere'de anadan görme duruma mevrut "Açık İftar" ve "Ramazan Çadırı Projesi" kapsamındaki etkinliğe 2 binden beraberinde tomar erkek katıldı.

Akşam ezanını Türk önder Muhittin Aydın'ın okumuş olduğu programda, oruçların açılması sonrası Londra Belediye Başkanı Sadık Han'ın da katılımıyla cemaatle tün ezanı namazı kılındı.

İftarda gönüllülerle ışık çektiren Han, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, "2019'da Trafalgar Meydanı'ndaki önceki iftarla gün yazdık. İkincisinin 3 sene sonraları olacağını düşünmemiştik." dedi.

Salgın zımnında etkinliğe açıklık inhisar etmek mecburiyetinde kalındığına ayraç fail Han, "Burada Müslümanlar ve gayrimüslimler, rical ve kadınlar, çocuklarla beraberce kazanmak harika. Dünyanın en adlı sanlı meydanlarından birinde orucumuzu ayırmak harika." diyerek konuştu.

Ramazan Bayramı da kutlanacak

Meydanda 7 Mayıs'ta Ramazan Bayramı'nın da kutlanacağını kaydeden Han, şu şekilde bitmeme etti:

"Öğle 12'den tün ezanı 7'ye denli İslam kültürünün, yemeklerimizin, kıyafetlerimizin, müziğin yahut modanın kusursuz beraberinde kutlaması olacak. Bu, Londra'da çeşitliliğimizi kutladığımızı göstermenin elleme beraberinde yolu. Londra'da rastgele beraberinde dine mensup olmaktadır özgürsünüz, burada Müslümanlar ve gayrimüslimler hakkıyla elleme geçiniyor. Londra'da, farklılıklara hoppadak tolerans göstermenin değil, ayrımsız sürede onlara hürmet duymanın, onları kucaklamanın ve kutlamanın hakkıyla ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyoruz."

"Rekor kırıldı"

Etkinliği birleştirme fail Türk menşeli Ömer Salha da "Londra'nın en iri meydanı Trafalgar'da 2 binden beraberinde tomar erkek var. Bu bizim burada ikinci seferimiz. Misyonumuz, toplulukları birbirlerini şimdi elleme anlamaları düşüncesince beraberinde araya getirmek." dedi.

Toplu iftarda Avrupa'da üstün dereceli kırdıklarını kaydeden Salha, "Batı Avrupa'daki en iri iftarın bu belirgin iftar buluşması olması karşısında heyecanlıyız. Bu denli insanı beraberinde araya toplayabilmek inanılmaz. İnşallah gelecek zamanlarda bu sayıyı şimdi da artıracağız. Gelecek yıl, 10. yılımız olacak. Bu sebepten dolayı 10. sene dönümümüzün şimdi da unutulmaz olmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Her milletten insanoğlu var"

İmam Muhittin Aydın, "Sizin de gördüğünüz kabilinden gelişigüzel milletten insanoğlu var. Yani Kur'an-ı Kerim'de 'Bütün mümin Müslümanlar kardeştir.' deniyor. Bu tün ezanı elhamdülillah bunu burada yaşadık. Çok sevindirici. Mutluluğu, coşkuyu görüyorsunuz. İnşallah şimdi elleme olur." biçiminde konuştu.

Ramazan Çadırı Projesi'nin sponsorları ortada Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) da olduğuna ayraç fail Aydın, Türkiye'nin bu kabilinden etkinliklere dayanak noktası vermesinden çevre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname etti.

"Bu denli iri olacağını beklemiyordum"

Medyanda orucunu açanlar ortada Türkler de vardı. talebe Semanur Güldemir, "Çok mutluyum hakeza beraberinde ortamda bulunmaktan. Çünkü Müslümanlarla ramazanın akıbet 10 gününde beraberce beraberinde şeyler yapabilmek, beraberinde arada bulunabilmek, bu hisleri tadabilmek ülke haricinde özellikle, bence baş döndürücü güzel, baş döndürücü mutluyum. " dedi.

Endonezyalı Fauzy Akhyar ise "Harika. Bunu Londra'da önceki kere görüyorum. Londra'daki Müslüman camianın baş döndürücü çelimli bulunduğunu görmeyi ve etkinliğin bu denli iri olacağını beklemiyordum. Belediye Başkanını gördük. Onu verdiği çelimli mesajla gitmek harika. Burası her insana açıktır, gayrimüslimlere de açık." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler