USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Lonca’nın 7’nci döneminde 14 girişim kuluçka aşamasına geçti

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin desteklenmesi neredeyse Kuveyt Türk çeşidinden kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde ön kuluçka aşaması tamamlandı. Kuluçka aşamasına sabık 14 girişim, Lonca GoDay etkinliğinde tanıtıldı.

Lonca’nın 7’nci döneminde 14 girişim kuluçka aşamasına geçti
27-01-2022 19:28

İnovatif fikirlerin ortaya çıkartılması ve desteklenmesi amacıyla Kuveyt Türk kabilinden 2017'de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde ikinci evreye geçildi. Lonca'nın ‘ön kuluçka' aşamasına seçilen 19 girişimden 14'ü ortak buçuk ay devam eden eğitimin arkası esna ‘kuluçka' aşamasına geçmeye adalet kazandı. Kuluçka aşamasına güzeşte girişimler ortada e-ticaret, SaaS ve sürdürülebilirlik derece gündeş alanlara odaklanan girişimler de toprak alıyor.

Girişimciler üç etaptan geçiyor
Lonca'nın, 7'nci dönemle beraberce yaşama geçirdiği dünkü sisteminde girişimler ön kuluçka, kuluçka ve Lonca scale up kazanmak kıl payı üç etaptan geçiyor. 7'nci dönemin ön kuluçka aşamasında, hakem heyeti kabilinden seçilen 19 girişim, iptidai hafta devam eden plan yönetimi, izlem ve iş geliştirme, kullanıcı deneyimi ve marketing derece mevzularda eğitimler alırken, bu süreçte girişimcilerin ve planların gelişimi gözlendi. Kuluçka aşamasına geçecek bulunan girişimciler, nice kriteri menfez uğrunda bulunduran hakem heyeti kabilinden belirlendi. Ön kuluçka etabından kuluçka aşamasına geçmeye adalet elde eden 14 girişim, online ortamda planlı GoDay etkinliğiyle fikirlerini ve projelerini katılımcılara anlattı. Girişimler, kuluçka aşamasına kestirmece 4 ay sürecek şümullü eğitimlerle Lonca serüvenine bitmeme edecek. Bu çağda eğitimlerin yanı esna girişimcilere mentorluk, marketing desteği, kaygı ve hususi API desteği derece olanaklar da sunulacak. Kuluçka evresini başarıyla bütünleyen girişimler ise Lonca DemoDay etkinliğine iltihak fırsatı elde edecek. Programın akıbet aşaması bulunan Lonca scale up kısmında ise girişimlere büyüme, satış, şirketleşme, ahbaplık ve envestisman odaklı hususi destek sunar verilecek ve ekecek evveliyat aşama (pre-seed) yatırımlar da yapılacak.

“Yeni sistemimizle desteklerimizi artırarak sürdürüyoruz”
Konuyu değerlendiren Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Lonca Yönetim Komitesi Başkanı İrfan Yılmaz, “Girişimcilerimize ve ülkemize bedel ilişik vizyonuyla ilerleyerek Lonca'nın yedinci zamanına başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız altı çağda 60 girişimi Lonca'dan izinli ettik. Yenilediğimiz sistemimizle, kalan bağış desteğimizle ve envestisman fırsatlarımızla girişimlerimize desteğimizi artırarak bitmeme ediyoruz. Kuluçka evresini güzeşte 14 girişimimizi kutlama ediyoruz. Gelişimlerini yakından izlem edeceğiz. Bundan ahir süreçte de inovatif efkâr geliştirmeyi ve dünkü ürünler ile diyar ekonomisine ulama sağlamayı amaçlayan girişimcilerimize dayanak olmaya bire ortak kararlıkla bitmeme edeceğiz” dedi.

50 bin TL'ye vasıl bağış desteği, 25 bin dolara derece envestisman imkânı
Yeni çağda maddesel bağış desteğini 50 bin TL'ye çıkaran Lonca'da, ön kuluçka evresinde değerli bulunan girişimlere 10 bin TL, kuluçka aşamasına ikrar edilenlere ekleyerek 15 bin TL ve DemoDay'e çıkmaya adalet elde eden girişimlere de arttırma 25 bin TL bağış desteği veriliyor. Tüm bunların yanı esna Kuveyt Türk, Lonca scale up aşamasına güzeşte girişimlere 25 bin dolara derece ekecek evveliyat envestisman imkânı sunuyor.

Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 7'nci döneminde kuluçka aşamasına güzeşte 14 girişim ve çalışkanlık alanları şöyleki açıklandı:

Anneler Satıyor: Annelerin günce dünyadaki kâffesi gereksinimlerini karşılayabileceği bileşimli dirayet ile güçlendirilmiş ortak toplumsal pazaryeri platformu.

Biriktir: Dünyanın değme yerinde, arka transformasyon yaptıkça ihsanıhümayun kazandırırken firma-yerel yönetim-vatandaş teşrikimesai sağlayarak maliyetleri ve karbon fut izini ezici ortak proje.

BRB: Oyuncuların tesisat maliyetlerinden ve güncelleme sürelerinden kurtularak rastgele ortak zeki ekrandan istediği oyunu genel ağ üstünden alelacele oynayabildiği, çelimli dubara bilgisayarı sahiplerinin de kullanmadıkları senelerde bilgisayarlarını kiralayarak dirimsel elde edebildiği elektronik beyin paylaşım platformu.

Cyou Live: Tüm dünyadan yetişkinlere pop iş gücü kabiliyetleri ve manzume edindirme odaklı, toplumsal ağ derece etkin toptan ortak engin öğrenme uygulaması.

Devamapp: Elektrikli scooterlar, saatlik anahtar isticar platformları, kiralanabilir elektrikli önemsiz derslik vesait ve şişman nakil mobilite çözümleri buluşturan mobilite piyasa noktayı uygulaması.

Geliver: İşletmelerin devim bilimi fiyatlama ile en akla yatkın kargo alternatiflerine ulaşabileceği, biricik ortak API ile kâffesi kargo ve geçmiş hizmet şirketlerine bütünleşmiş olabildiği ve kâffesi nakil periyodunu uçtan kuyruk sokumu kemiği yönetebileceği kaygı tabanlı geçmiş hizmet uygulaması.

Güçlü İyilik: Oyunlaştırmayla, gençlere nazarıitibar sahalarına en akla yatkın ve onlara en yaklaşan toplumsal vebal planlarına ulaşmasını sağlayan, kurumların alıcı sadakati kazanmasını ve projelerinin kalibrasyon yapmasını sağlayıcı hareketli uygulama.

Postuby: ‘Sosyal medyada ne paylaşsam?' derdini ortadan kaldıran, abonelerine paylaşmaya apiko içerikleri bileşimli dirayet desteği ile beraberce sunan ortak platform.

ResultLab: Diş hekimliğinde tanı, otama planlaması ve raporlama ile terbiye modülü oluşturabilecek, diş sağlığı hizmeti verici kurumların ışın bilimci ihtiyacını karşılayacak genel görünümlü röntgen cihazlarına bütünleşme ile enstantane çözümleme yaparak kusur tanılama ve otama planlamalarına bileşimli dirayet çözümleri üretiyor.

Sadetoptan: Toptancıların, baş döndürücü aceleci ve girintisiz çıkıntısız ortak halde müşterilerinden havale almasını sağlayan; bire ortak sürede hem akan akışlarını izlem yazar hem de rahatlıkla hazırlık listelerini düzenleyebildikleri, teslimat listeleri ile de biricik ortak yerden teslimatlarını listeleyebildikleri ortak platform.

Swatchloop: Tekstil sektörüne özel, bellik ve üreticilerin B2B faaliyetlerini gerçekleştirdiği, sektördeki kâffesi paydaşların toprak almış olduğu (özel sektör, test-sertifikasyon ve Ar-Ge merkezleri, kamu, vd.) bariz inovasyon, arka dönüşüm-döngüsel iktisat faaliyetlerini yürütebilecekleri sürdürülebilir sayısal ekosistem.

uStory: Herkes düşüncesince değme bölgede etkileşimli literatür eserlerinin yayınlandığı, üdeba ile okuyucuları ortak araya getiren hareketli infaz platformu.

Virtual Try: Kıyafet markalarının ürünlerini müşterilerinin online alım satım esnasında arttırılmış hakikat teknolojisi ile üzerlerinde görmelerini ve kendileri düşüncesince en akla yatkın gövde bilgisine ulaşmalarını sağlayıcı ortak SaaS teknolojisi üretiyor.

Yancep: Bireylerin önemsiz tutarlarla, hedeflerine ve riziko tercihlerine layıkıyla modellenmiş portföylere envestisman yapabileceği ortak repertuvar ve envestisman platformu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler