USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Lojistik Koordinasyon ve buna bağlı İcra Kurulunun yetkileri belirlendi

Lojistik Koordinasyon Kurulu ve Lojistik Koordinasyon İcra Kurulunun teşkili ile görev, mezuniyet ve sorumlulukları belirlendi.

Lojistik Koordinasyon ve buna bağlı İcra Kurulunun yetkileri belirlendi
29-10-2021 16:29
Ankara

Resmi Gazete'de piyasaya sürülen Cumhurbaşkanı Kararı ile "Lojistik Koordinasyon Kurulu ve Lojistik Koordinasyon İcra Kurulunun Teşkili ile Görev, Yetki ve Sorumlulukları Hakkında Karar" yürürlüğe konuldu.

Buna göre, karar, Türkiye'de lojistikle ilgilendiren iş ve hizmetlerde çalışkanlık yayınlayan kasıntı ve şirketlerin bire tek maksat çevresinde teşrikimesai ve koordinasyonunun sağlanması ile geri işlev dalında yürürlüğe konulacak stratejilerin belirlenmesi, uygulanması ile Ulaştırma ve Lojistik Master Planının yaşama geçirilmesi şartıyla hazırlandı.

Ulaştırma ve Lojistik Master Planı, Türkiye'de kurulacak geri işlev merkezlerin yer, sığa ve benzeşim niteliklerinin belirlenmesine ve geri işlev merkezlerin kurulmasına bağlı imal kökler ve esaslarına esas dokuma etmesi ve geri işlev sektöründeki paydaşların üstlenecekleri rollerle ilgilendiren görev, mezuniyet ve sorumlulukların belirlenmesi şartıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca hazırlanarak Cumhurbaşkanı çeşidinden yürürlüğe konulacak.

Lojistik Koordinasyon Kurulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı başkanlığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkan Yardımcısı, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanından oluşacak.

Kurulun sekretarya hizmetlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı teşkilatı bünyesindeki tek işlev ünitesi yürütecek.

Kurul, toplantılarını özlük belirlediği yerde ve yılda dü kere düzenleyecek. Toplantılarda elde edilmiş neticeler ve kararlar sekretarya çeşidinden raporlanarak Kurul üyelerine sunulacak. Kurul, kesin genellikle toplanacak ve toplantıya katılanların kesin çoğunluğuyla karar alacak.

Lojistik Koordinasyon Kurulu, Ulaştırma ve Lojistik Master Plan hedefleri çerçevesinde stratejiler belirleyecek.

Lojistikle ilgilendiren iş ve hizmetlerde çalışkanlık yayınlayan amme kasıntı ve müesseselerinin üstlenecekleri rolleri belirleyecek. Lojistikle ilgilendiren iş ve hizmetlerde uygulanacak mevzuat düzenlemelerini hazırlayacak.

Sektör temsilcileri ve ilgilendiren çıplak maşer kuruluşları ortada koordinasyonu sağlayacak. Ulaştırma ve Lojistik Master Planı dahilindeki projeleri belirleyecek, önceliklendirecek ve planların gerçekleştirilmesini izlem edecek.

Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu

Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısının başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı Başkan Yardımcısından oluşacak.

Kurulun sekretarya hizmetleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı teşkilatı bünyesindeki tek işlev biriminin altında Lojistik Koordinasyon İcra Kurulunun belirleyeceği ekipten oluşturulacak Program Yönetim Ofisince yürütülecek.

Kurul, toplantılarını dü ayda tek özlük belirlediği yerde düzenleyecek. Toplantılarda elde edilmiş neticeler ve kararlar Ulaştırma ve Altyapı, Hazine ve Maliye, Ticaret bakanlıkları ve Strateji ve Bütçe Başkanlığına raporlanacak. Kararlar, toplantıya katılanların oybirliğiyle alınacak.

Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu, Ulaştırma ve Lojistik Master Planı'nda belirlenen hedeflerin gerçekleştirilmesi şartıyla geri işlev merkezlerin ve bitişme hatlarının planlanarak yapılması anlamında mukteza emekleri yapacak. Kurulda yapılacak çalışmaların ve planların derneşik takibini sağlayacak.

Alt düzentileme komiteleri oluşturarak bunların düzentileme kökler ve esaslarını belirleyecek. Üniversiteler, kesim temsilcileri ve ilgilendiren çıplak maşer kuruluşlarıyla koordinasyonu sağlayacak.

Türkiye ekonomisini güçlendirecek, dış satım ve transit gelirlerini artıracak ortak mevzularda şirketler arası iletişimi sağlayacak. Lojistikle ilgilendiren planların bütçe ve yapılabilirlik çalışmalarını izlem edecek.

Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu, arsıulusal ticari ilişkiler, kesim temsilcileriyle ilgiler ve mevzuat, yürütüm ve plan yönetimi ile uygulayım bilimi ve enfrastrüktür planlama sahalarında madun düzentileme komiteleri oluşturabilecek.

Alt düzentileme komiteleri, düzentileme alanlarıyla ilgilendiren namına hazırladıktan raporları Lojistik Koordinasyon İcra Kuruluna sunacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler