USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda ölmüş sayısı 23'e yükseldi

Libya'nın başkenti Trablus'ta dü silahlı kol ortada yaşanmış olan çatışmalarda ölmüş sayısının 23'e, çorlu sayısının 140'a yükseldiği bildirildi.

Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda ölmüş sayısı 23'e yükseldi
28-08-2022 01:06
Trablus

Libya Sağlık Bakanlığından meydana getirilen açıklamaya göre, Trablus’ta cemaziyelevvel sabahleyin ülkenin batısında çalışkanlık yayınlayan dü kol ortada başlamış bulunan ve şiddetlenerek bitmeme fail çatışmalarda ölü sayısı 23'e, dertli sayısı 140'a yükseldi.

Trablus, Dibeybe ile Başağa'ya ilişkin güçlerin askeri yığınağına tutanak oluyorLibya Başbakanı Dibeybe'den 'yönetime talip' bulunan Başağa'ya 'hayalleri bırak' yanıtıBM: Libya'nın başkenti Trablus'ta yaşanmış bulunan çatışmalar karşısında endişeliyiz

Bakanlıktan meydana getirilen ayrı ortak açıklamada ise "Trablus'ta Sağlık Bakanlığına ilişkin hastaneler ve afiyet merkezlerinin sabahın geçmiş saatlerinden itibaren erek alındığı ve bombalandığı" belirtildi.

Açıklamada, çatışmalarda Trablus'taki hepsi hastanelerin erek alınmasından ide edilmiş bulunduğu belirtilerek kentteki hepsi afiyet kurumları, acele gestalt merkezleri ve ambulansların silahlı çatışma tehlikesinden korunması çağrısı yapıldı.

ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinden meydana getirilen açıklamada da Trablus'ta sivillerin ölümüne hastalık bulunan alevlenmiş çatışmalardan yoğun ide duyulduğu kaydedildi.

Libya'da Ulusal Birlik Hükümeti de meydana getirdiği açıklamada, Trablus'ta yaşanmış bulunan silahlı çatışmalara aksülamel göstermişti.

Devlet Yüksek Konseyi çatışmaları kınadı

Libya Devlet Yüksek Konseyi, başkentte yaşanmış bulunan çatışmaları kınadığını açıkladı. Konsey kabilinden meydana getirilen yazılmış açıklamada, sivillerin ölümüne ve maddesel zarara hastalık bulunan çatışmaların hemen durdurulması çağrısı yapıldı.

Başkentte yaşanmış bulunan olaylarda, sorumluluğun geçmiş mermi sıkan tarafa ilişik bulunduğunun altının çizildiği açıklamada, "Devlet kuruluşlarının ortak tane ortak çatı altında birleştirilmesi ve seçimlerin yapılması düşüncesince çalışmaların ortak an evvela tamamlanması mevzusundaki tutumumuz sabittir." ifadelerine toprak verildi.

Bu sabahki geçmiş çatışmalar, Torbuk'taki Temsilciler Meclisi kabilinden başvekil kendisine tayin edilen Fethi Başağa'ya yakınlığı ile tanıdık Libya Genelkurmay Başkanlığına ilişkin "777 Tugayı" ile Başkanlık Konseyi'ne ilişkin "İstikrar Destek Birliği" ortada başladı.

Öğlen saatlerinde Trablus'un 200 kilometre doğusundaki Misrata kentinden Başağa'ya DOĞRU askeri ortak barhana başkentin doğusuna geldi.

Güneyde ise Başbakan Abdulhamid Dibeybe'nin sabık 17 Mayıs'ta görevden almış bulunduğu Askeri İstihbarat Dairesi Başkanı Usame Cuveyli'ye ilişkin askeri birlikler kente akilane ilerledi. Çatışmalar Trablus'un güneyinde de bitmeme ediyor.

Libya'daki çatışmalar

Dün sabahleyin başkentin Bin Gaşir ve Sarim bölgelerinde başlamış bulunan çatışmalar, ilerleyici saatlerde Cumhuriyet Caddesi ve Dahra kabil şehrin merkezi bölgelerine de sıçramıştı.

Çatışmalar dolayısıyla Libya Eğitim Bakanlığı ortaöğretim hatim sınavlarını silme ettiğini açıklamış, Libya Hava Yolu Şirketi Libyan Wings ise Türkiye ve Tunus seferlerini iare kendisine durdurmuştu.

Sabahki geçmiş çatışmalar, Torbuk'taki Temsilciler Meclisi kabilinden başvekil kendisine tayin edilen Fethi Başağa'ya yakınlığıyla tanıdık Libya Genelkurmay Başkanlığına ilişkin "777 Tugayı" ile Başkanlık Konseyi'ne ilişkin "İstikrar Destek Birliği" ortada başlamıştı.

Öğlen saatlerinde Trablus'un 200 kilometre doğusundaki Misrata kentinden Başağa'ya DOĞRU askeri ortak barhana başkentin doğusuna gelmişti.

Güneyde ise Başbakan Abdulhamid Dibeybe'nin sabık 17 Mayıs'ta görevden almış bulunduğu Askeri İstihbarat Dairesi Başkanı Usame Cuveyli'ye ilişkin askeri birlikler kente akilane ilerlemişti. Çatışmalar Trablus'un güneyinde de bitmeme ediyor.

Ne olmuştu?

Trablus çevresinin günlerdir Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe ve Tobruk merkezli Temsilciler Meclisinin (TM) Başbakan kendisine atadığı Fethi Başağa'ya ilişkin güçlerin askeri yığınağına oyunluk bulunduğu belirtilmişti.

Başağa'dan Dibeybe'ye "Yetkinizi teyit edin" çağrısı"

Fethi Başağa, 24 Ağustos'ta Dibeybe'ye hitaben yayımladığı açıklamasında, "Demokrasinin prensiplerine hürmet ve sizlere güvenoyu vermiş teşri makamlarının kararlarına inkıyat bağlamında süresi tükenmiş yetkinizi fahri kendisine teyit etmeniz gerekiyor." ifadesini kullanmıştı.

Gözlemciler, Başağa'nın talebini, başkente girmeye tedbir kendisine değerlendirmişti.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe de Başağa'ya cevap kendisine içtimai iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımda, şunları kaydetmişti:

"Eski İçişleri Bakanı'na (Başağa), harp emisyon ve sivilleri erek kabul etme yönündeki tekrarlanan tehditkar mesajlarına sınırlama getir. eğer Libyalıların yaşamını önemsiyorsan çabalarınla seçimlerin gerçekleşmesine odaklan. Ayrıca eskiden artan askeri çarpış düşlerini de bırak."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler