USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Libyalı askerler Türk SAS komandolarından aldıkları eğitimlerle bahir mayınlarını imha ediyor

Libya Deniz Kuvvetleri personeli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Sualtı Savunma (SAS) komandoları kabilinden maruz eğitimlerle üs defans ve derya mayınlarının atıl duruma getirilmesi kabilinden sağlam baş döndürücü bölgede becerilerini geliştiriyor.

Libyalı askerler Türk SAS komandolarından aldıkları eğitimlerle bahir mayınlarını imha ediyor
22-12-2021 14:38
Hums

TSK, Türkiye ve Birleşmiş Milletler (BM) huzurunda yasal Libya hükümeti ortada Kasım 2019'da imzalanan "Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırası" kapsamında Libya'daki eğitim, teşrikimesai ve müşavirlik faaliyetlerini sürdürüyor.

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda TSK'nın Libya Görev Grubu Komutanlığı kabilinden Libya Deniz Kuvvetleri personeline yönelik, üs savunmadan su altı savunmaya, patlayıcı maddelerin nötr bir duruma getirilmesinden maşa iş ve kullanımına, plonjon ve kurbağa eş eğitimlerinden ilerleyiş ve gemiciliğe denli 75 değişik kursta eğitimler veriliyor.

AA ekibi, Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda su altında birim numara bahir mayınının imhası düşüncesince meydana getiren tatbikatı görüntüleyerek burada sunulan eğitimler kendince TSK yetkililerinden bilgelik aldı.

900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta terbiye aldı

Hums Müşterek Deniz Eğitim Merkezi Komutanı Albay Taner Vural, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, arkadaş ve karındaş yurt Libya’da çağcıl ve arsıulusal standartlarda hevesli birim numara kalaba kurulmasına müteveccih askeri terbiye ve müşavirlik hizmetleri verdiklerini söyledi.

Albay Vural, "Bu faaliyetlerimizi Libya ve Türkiye ortada imzalanan askeri ve düzenlilik teşrikimesai anlaşma muhtırası kapsamında sürdürüyoruz. Merkezin kuruluşundan bugüne kadar, kestirmece 900 Libyalı personel, 75 ayrı kursta terbiye almış, almaya bitmeme etmektedir." niteleyerek konuştu.

Libyalı personel bahir mayınını başarıyla imha etti

Libyalı askerler, fazladan meydana gelen tatbikatta TSK'nın bilirkişi personelinden aldıkları eğitimler kararı edindikleri becerileri sergiledi.

Libyalı domestik güçlerde işyar birim numara tim, Deniz Kuvvetleri Sahil Güvenlik Komutanlığına ilişkin birim numara geminin karinasında el inşası patlayıcı (EYP) bulunduğu belirleme edilen çirkin cismi nötr bir duruma getirdi.

İskele ve karina kontrolü gerçekleştirmek az daha alana akıntı fail Libyalı tim, SAS komandolarının huzurunda mukteza materyal ve ekipmanı kuşanarak sezinleme dalışı yaptı.

Dalış kararında Libyalı personel, iskeledeki geminin liva karinasında, "Limpet mayını" ismi verilen, bahir araçlarının su altında artan kısmına mıknatısla tutturulan birim numara mayın bulunduğunu deyiş etti.

Mayının nötr bir duruma getirilmesi düşüncesince balık herif timinin "LMD seti" ismi sunulan teçhizatı yerleştirmesinin arkası sıra tim komutanı kabilinden ateşleme yapıldı. Uzaktan patlatılan bahir mayını başarıyla nötr bir duruma getirildi.

SAS komandoları, bölgedeki aşırı sayıda bahir mayınını imha etti

Öte taraftan Hums Deniz Üssü'ndeki SAS komandoları, Libyalı personele müteveccih eğitimlerini sürdürürken, liman içi ve çevresini patlayıcı konu ve kıtal atığı mühimmatlardan temizleyerek tehlikelerden arındırdı.

Hums Limanı'nın kazalı cephaneden temizlenmesiyle ticari gemiler de bundan böyle limana hâlâ emin yanaşabiliyor.

Libya ordusunun arsıulusal standartlarda modernizasyonu hedefleniyor

Arap Baharı kendisine bilinen süreçte Muammer Kaddafi diyetinin yıkılmasıyla ortaya çıkan talih kurumlarındaki yetersizlik, ilkin çağcıl ve hevesli birim numara ordunun eksikliği, Libya'nın akıbet dönemdeki nice sıkıntısının arkasındaki esas bozukluk kendisine gösteriliyor.

Türkiye'nin Libya'nın düzenlilik kurumlarına müteveccih iş birliği, terbiye ve müşavirlik faaliyetleri ile Libya ordusunun modernizasyonu ve arsıulusal standartlara kavuşması hedefleniyor.

Başta başşehir Trablus iktisap etmek az daha Libya'nın değişik şehirlerindeki birlikte terbiye merkezlerinde yüzlerce Libyalı askerin eğitimi bitmeme ederken, yüzlerce Libyalı askeri mektepli de dü yurt ortada varılan anlaşma kapsamında Türkiye'de terbiye alıyor.

Bu kapsamda yüzlerce Libyalı Kara Harp Okulu öğrencisi, Isparta Terörle Mücadele Eğitimi ve Tatbikat Merkez Komutanlığı'nda ve Milli Savunma Üniversitesine ilişkin kıtal okullarında eğitimlerini tamamlayarak yetkilendirilmiş oldu.

Taraflar, Libya hükümetinin daveti hesabına ve imzalanan düet anlaşmalara isnaden sunulan askeri eğitim, iane ve müşavirlik şeklindeki desteğin bitmeme edeceğini vurguluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler