USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış törenine eklenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu' ”Trafik güvenliğini çoğaltmak düşüncesince başvurulan en ehemmiyetli tedbirlerden bir tanesi de tek malum çokbilmiş erişim sistemleridir. Bu noktada, enformatik

Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi
05-11-2021 18:45
Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine eklenmiş bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “AK Parti hükûmetleri şekilde 19 yılı alnımızın akıyla geride bıraktık. Bu dişi süreçte, yerel ve ulusal istihsal üssüne dönüştürdüğümüz ülkemizin, ahit dünyanın istihsal ve geri görev üssü hâline geldiğine daim baş başa şahit oluyoruz. Son senelerde global istihsal ve hazırlık zincirinde hepsi evren dava yaşarken, memleketimiz arkası peşine acemi yatırımlara oyunluk oluyor. Yine hepsi dünyada kalan şehirli popülasyon ilkin istihdam ve enfrastrüktür dalında sorunlara hastalık olurken, hamdolsun Türkiye ekonomisi düzenlenen enfrastrüktür yatırımları ile büyümeye bitmeme ediyor.

Bugün; Türkiye İstatistik Kurumu verilerine uyarınca 84 milyona yakın nüfusumuzun %93'ünün il ve sakatlık merkezlerinde yaşadığını görüyoruz. İl ve sakatlık merkezlerindeki popülasyon artışı katıksız şekilde acemi ikametgâh projeleri, muvasala ve geri görev hizmetleri, çalışan afiyet ve terbiye hizmetleri ve benzeşim hepsi mevzularda acemi gereksinimleri ortaya çıkarıyor. Artan nüfusun çabucak mütebeddil ve dijitalleşme ekseninde yoğunlaşan talepleri, doğacak teknolojileri içeren hal arayışlarını da mecburi kılıyor.

Bu noktada ahit hem vatanımızda aynı zamanda dünyada nice kentin sayısal inkılap sürecinden geçerek ve bu çabuk değişime uzlaşma sağlamaya çalıştığını görüyoruz. Artık bileşimli zeka, nesnelerin interneti ve 5G neredeyse büyümekte bulunan teknolojilerin bile adamlık düşüncesince eğer olmazsa imkânsız altyapılar olduğuna tutanak oluyoruz. Bizim de bu teknolojileri kullanarak çokbilmiş muvasala sistemlerini yaygınlaştırmak düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'nin bu manada yaşama sabık en ehemmiyetli projelerden birisi bulunduğunu kıvançla tabir ediyorum” dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yaşama sabık en ehemmiyetli projelerden birisi bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu,” Bu noktada ahit hem vatanımızda aynı zamanda dünyada nice kentin sayısal inkılap sürecinden geçerek ve bu çabuk değişime uzlaşma sağlamaya çalıştığını görüyoruz.Artık bileşimli zekâ, nesnelerin interneti ve 5G neredeyse büyümekte bulunan teknolojilerin bile adamlık düşüncesince eğer olmazsa imkânsız altyapılar olduğuna tutanak oluyoruz. Bizim de bu teknolojileri kullanarak çokbilmiş muvasala sistemlerini yaygınlaştırmak düşüncesince çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'nin bu manada yaşama sabık en ehemmiyetli projelerden birisi bulunduğunu kıvançla tabir ediyorum” diyerek konuştu.

“Yolları böldük, gönülleri birleştirdik”

Yaptıkları projelerdeki amaçlarından bahseden Karaismailoğlu,” AK Parti hükûmetleri ile sabık 19 sene; tahsilden sağlığa, mekân ve şehircilikten yollara hepsi bölgelerde bulunduğu neredeyse sürüş ve yol güvenliği dalında da aşırı ehemmiyetli gelişmelerin büküm edilmiş bulunduğu müşterek fasıl olmuştur. Trafik sakatlık oranında aşırı ehemmiyetli azalma sağlandı. Üstelik bu yurdumuzdaki konuşu kalkınmanın ve refahın artmasına koşut şekilde sonuç senelerde anahtar sahipliği ve yollarımızdaki gidiş geliş yoğunluğunun büküm be büküm arttığı müşterek devirde oldu. 2003-2020 yılları ortada nakil aracı hareketliliği yüzdelik 170 düzeyinde artarken, 100 milyon taşıt-km başına dirilik kaybı yüzdelik 81 düzeyinde azaldı. Bu başarının peşinde ilmî icraat ışığında meydana getirilen akıllıca yatırımlar vardır. Tüm projelerimizin, çalışmalarımızın, uygulamalarımızın omurgasını meydana getiren “Önce İnsan” diyen politikalarımız vardır. Öte taraftan bilimsel niteliği bulunan icraat gösteriyor ki; insanoğlu hatalarının gidiş geliş kazalarının oluşmasındaki oranı yüzdelik 90'ların üzerinde.

Bu sebeple müşterek numara hedefimiz şahısların bu hataları yapmasını önlemektir. Trafik Güvenliğinin artırılabilmesi düşüncesince tutum değişikliklerine gitmemiz şart. Bu değişikliğin hepsi toplumumuzda yaygınlaşmasını gelmek zorundayız. Bunun elden ardından, ikinci amacımız; yanlışlar olsa bile şahısların yaşamını kaybetmesini engelleyebilecek önlemleri almaktır. İşte bu aşamada gene iktidarımız çağında aşırı ara büküm ettik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yollarımızı yeniledik; böylelikle seyahatlerin güvenli, konforlu ve henüz endamsız müddette yapılmasını beklenir kıldık.2003 yılı evveliyat bulunan 6 bin 100 kilometre uzunluğundaki mukassem yol ağımızı 28 bin 402 kilometreye çıkardık. Otoyol uzunluğumuzu 3 bin 532 kilometreye ulaştırdık. Köprü ve köprü yol uzunluğumuzu 712 kilometreye çıkardık.50 kilometre bulunan mecmu tünel uzunluğumuzu 631 kilometreye yükselttik” ifadelerini kullandı.

Akıllı muvasala sistemlerinin önemini özetleyen Karaismailoğlu,”Trafik güvenliğini bırakmak düşüncesince başvurulan en ehemmiyetli tedbirlerden birisi de on paralık kuşkusuz çokbilmiş muvasala sistemleridir. Bu noktada, enformatik teknolojilerindeki gelişimlere koşut şekilde çokbilmiş muvasala sistemlerini de hizmete almaya başladık. Akıllı muvasala sistemlerimizle; trafiğin koyu bulunduğu anne akslardan gelmek neredeyse hepsi abuhava sathına yaygın müşterek çatı kurmayı hedefledik. Hatırlayın lütfen, sabık sene 16 Aralık tarihinde Ankara-Niğde Otoyolu'nu Türkiye'nin en çokbilmiş yolu şekilde halkımızın hizmetine sunduk; Edirne'den Şanlıurfa'ya kesintisiz, yolculuk süresini kısaltan, karayolu ulaşımımızın izlemsel müşterek parçasını tamamladık. Orada, ahit açılışını yaptığımız neredeyse müşterek anne arama merkezi aracılığıyla 1,3 milyon mt. fiber optikçi ağ ve yol süresince yerleştirilen 500 nüsha gidiş geliş sensörü ile yol güvenliği en yukarı seviyede yönetiliyor. Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi kusursuz da bu hedefe görev fail aşırı dobra ve akıllıca müşterek kalıp oldu.

Bildiğiniz neredeyse İstanbul'un batısındaki Kınalı mevkiinden başlayıp, Sakarya ilinin doğusunda Akyazı ilçesi civarlarında sona aziz Kuzey Marmara Otoyolu; İstanbul site içi trafiğini ve geçit geçişini ehemmiyetli seviyede rahatlattı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla baş başa Fatih Sultan Mehmet Köprüsü trafiğinde yolculuk süresinde yüzdelik 42 ye vasıl kısalma olmuştur. Ulusal ve arsıulusal yağız ulaşımı ile taşımalık araçlarına kesintisiz, tehlikesiz ve konforlu müşterek muvasala imkânı sunuldu. ‘Önce İnsan' yaklaşımımızın ayrılmaz müşterek parçası tabii doğanın, çevrenin korunması, sürdürülebilir, ‘yaşanabilir müşterek dünyadır” biçiminde konuştu.

“Kuzey Marmara Otoyolu evren çapında müşterek eserdir”

Kuzey Marmara Otoyolu'nun aydın yarınların nişanesi bulunduğunu tamlayan Karaismailoğlu,” Kuzey Marmara Otoyolu herhangi müşterek biricik Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı düşüncesince müşterek alım çalım vesilesidir. Gençlerimize, çocuklarımıza Türkiye'nin aydın yarınlarının müşterek nişanesi şekilde gösterebileceğimiz evren çapında müşterek eserdir. Ülkemizi ve milletimizi çağdaş medeniyetler düzeyinin hesabına geçirmek düşüncesince tek bariyer tanımayacağımızın ve Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada önder ülkelerden birisi olabileceği günlerin ne denli yakın bulunduğunun ispatı niteliğindedir. İnşa ettiğimiz bu dev eserin en alım çalım duyduğumuz yanı da insanı, onun canını, sağlığını ve huzurunu destek olmak düşüncesince beklenir bulunan hepsi imkânların seferber edilmesidir. Bu önsezi ve düşüncelerle sözlerime sonuç veriyor, ülkemizi geleceğe bağlayan yol şekilde nitelendirdiğimiz Kuzey Marmara Otoyolu Ana Kontrol Merkezi'mizin hepsi milletimiz namına hayırlara fırsat olmasını dilek ediyorum” dedi.

Murat Horoz - Gülşah Kahveci
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler