USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş’tan asgari ücret, döviz kuru ve ekonomi hakkında önemli açıklamalar

AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Önümüzdeki ayın başlangıcında uygulamaya girecek bulunan asgari ücretin tespiti meselesi edinmek kadar kılıç etraflı ters gelirli, düşüt gelirli yurttaşlarımızın bu süreçlerden negatif etkilenmemesi için; mademki fiyat

Kurtulmuş’tan asgari ücret, döviz kuru ve ekonomi hakkında önemli açıklamalar
26-11-2021 18:09
Samsun programı düşüncesince şehre mevrut AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Samsun Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin peşi sıra esnafları gezdi. Vatandaşların durumunu hatırını soran Kurtulmuş, hâlâ sonraları AK Parti Samsun İl Başkanlığına geldi. Burada partililer ile müşterek araya mevrut Kurtulmuş, asgari ücret, döviz kuru ve konuşu gestalt hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Türkiye'nin zahmetli müşterek süreçten geçtiğini biliyoruz”

Türkiye'nin zahmetli müşterek süreçten geçtiğinin bilincinde olduklarının altını çizen Prof. Dr. Kurtulmuş, “Türkiye'nin zahmetli müşterek süreçten geçtiğini biliyoruz. Bu zahmetli süreçlerde inşallah daima bu arada ****ni ile ve sağduyu ile bu süreçleri atlatacağız. Türkiye'de hassaten akıbet 1 hafta içinde yaşadığımız kurlardaki aşkın yüksekliğin vatandaşın üstünde oluşturduğu hassaten alıntı gücü itibarıyla oluşturduğu etkilerin farkındayız. Ekonomi ile ilgilendiren hepsi meseleleri halis muhlis bilgileri ile biliyor, izlem ediyor ve bunlarla ilgilendiren tedbirlerimizi yalnızca şimdiki değil derinlemesine vadeli tedbirlerimizi de alarak yolumuza bitmeme ediyoruz.

Son zamanlarda Türkiye ekonomisinde aşkın önemli müşterek aks, dirsek değişikliğine gidildiğini daima bu arada izliyorsunuz. O da şudur: Türkiye üretimi, istihdamı, yatırımı, ihracatı kısaca gerçek ekonomiyi esasi meydan müşterek kalkınma modelini uygulamaya koymuştur. Pandemi şartlarının ağırbaşlı baskısına karşın Türkiye'nin 2022 senesinde inşallah yüzdelik 9-10 aralığında iri müşterek büyümeyi ortaya koyacak olması da bu tezin ne denli akilane bulunduğunu belirleme etmiş bulunan önemli müşterek gelişmedir.

Dünyanın nice durumunda tedbir zincirleri kırılırken, insanoğlu bel kemiği besin maddelerine ulaşmakta gürbüz külfet çekerken çağı müşterek zamanlar tahsil edilen tedbirler zımnında Türkiye bu süreci beklenen bulunan en ceninisakıt hasarlarla kazanç düşüncesince himmet ediyor. Sonuçta müşterek ülkenin ekonomisinin gücü yalnızca müşterek vahit tane 1-2 rakama bakılırsa değil, yalnızca dönemsel kimi gelişmelere bakılırsa değil o ülkenin istihsal gücüne ve kapasitesine bakılırsa değerlendirilir. Türkiye çağ ulusal defans sanayinden, otomobil ve teçhizata denli nice bölgede arsıulusal piyasalarda mallarını, ürünlerini satabilecek, rakiplik edebilecek çelimli müşterek iklim pozisyonuna gelmiştir. İnşallah hâlâ da güçlenerek bitmeme edeceğiz” diyerek konuştu.

“Fiyatlar alçak çekilemiyorsa alıntı enerjisini üst çıkartacak tensikat yapmakla yükümlüyüz”

Asgari ücret ve alıntı gücü dair da görüşlerini bildirme fail Numan Kurtulmuş, “Türkiye'de yaşanan bu akıbet dönemdeki kurgusal gelişimleri de kayda geçiyoruz. Bir ekonomist kendisine şu yaşadığımız gerekçenin nazar boncuğu ussal öne sürülen sebebi yok. ‘Şöyle müşterek faktör beli da bu nedenden ötürü bu denli iri müşterek kurgusal evolüsyon oldu' diyeceğimiz nazar boncuğu esbabımucibe yoktur. Bunları Türkiye atlatabilecek müşterek güce sahiptir. Kararlılıkla bu süreci atlatacağız. Burada bazılarının ortaya çıkan serüvenli gelişmeyi punt isteyerek sokakları hareketlendirmeye emek harcaması hakkıyla akilane müşterek obje değildir. Biz bu manada muhalefetin legal, yasal mitingler ile hükümete hakkında görüşlerini dile getirmesinin demokrasinin müşterek gereği olduğuna yayımcı ki inanırız. Buradan müşterek el hâlâ bildirmek istiyorum ki: sokakların yasa dışı demonstrasyon sektörü biçimine getirilmesine hassaten aykırılık de izin etmemelidir.

Bu manada Türkiye bu süreci aşacak. Aşmanın yolu ****ni, sağduyu ve sabırla bu süreci geçebilmektir. Dövizdeki aşkın oynaklık mahsus müşterek noktaya geldi. Şimdi hâlâ da aşağıya akilane gidecek. Daha da önemlisi oynaklık da ortadan kalkarak milletimiz inşallah önünü görebilir müşterek noktaya aşkın endamsız müddet içinde gelecektir. Bunu söylerken şunun altını çiziyoruz. Vatandaşımızın alıntı gücünde kimi tebeddülat oldu. Olumsuz manada tebeddülat oldu. Kısa vadede bunu ortadan kaldıracak, doğrudan önümüzdeki ayın başlangıcında uygulamaya girecek bulunan asgari ücretin tespiti meselesi peyda etmek şartıyla tığ halis muhlis elverişsiz gelirli, ceninisakıt gelirli yurttaşlarımızın bu süreçlerden negatif etkilenmemesi düşüncesince mademki fiyatlar aşkın geriye çekilemiyor onların alıntı enerjisini yukarıya çıkaracak düzenlemeleri gerçekleştirmek ile yükümlüyüz” halinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının böylece şu ifadelere arazi verdi:

“Ümit ediyorum ki asgari ücret ile halis muhlis yurttaşlarımızın ‘tamam hakkaniyete makul müşterek biçimde oldu' diyebileceği noktada belirleme edilecek. Ayıca elverişsiz gelirli kesimlere şimdiye denli bulunduğu denli bundan ahir süreçlerde de destek sunar verilecek. Bu zahmetli tarihi atlatacağız. Şundan emniyetli olun bu zahmetli vakitleri geçtiğimizde önümüz aydınlıktır. Türkiye hepsi dünyanın yalpaladığı, yalnızca keyif itibarıyla değil, konuşu bakımdan da yalpaladığı, hepsi fiyatların da oldukça yükseldiği, şahısların dünyanın aşkın varlıklı vatanlarında gürbüz marketlerde az hâlâ verim bulamadığı zamanlarda Türkiye sert müşterek biçimde arasında durmuştur. Olumsuz etkilerin tığ de altındayız. Bunları aştığımızda önümüzde aşkın acemi punt alanlarının olduğu, baştan çelimli iri Türkiye'yi kurabilmek düşüncesince konuşu bölgede da halkımızı rahatlatacak, hâlâ ileriye götürülebilecek, ülkenin hâlâ da müşterek tomar gelişmesini sağlayacak aşkın önemli fırsatların önümüzde bulunduğunu görüyoruz. Hep bu arada bütünlük ve huzur içinde bu süreçleri aşacağız ve inşallah 2023 ve 2024 seçimleri ile de Türkiye'nin önü hâlâ da açık müşterek biçimde yolumuza bitmeme edeceğiz.”

Numan Kurtulmuş'un Samsun programlarına başkaca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve partililer katıldı.

Erdi Demür-Furkan Abrek Ünal

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler