USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: Yeniden milletin oylarıyla AK Parti'yi Türkiye'nin bariz boşluk bir numara partisi yap

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan milletin oylarıyla cumhur reisi seçeceğiz ve AK Parti'yi Türkiye'nin belirgin açıklık bir numara partisi yaparak parlamentoda baş döndürücü çelimli duruma getireceğiz." dedi.

Kurtulmuş: Yeniden milletin oylarıyla AK Parti'yi Türkiye'nin bariz boşluk bir numara partisi yap
09-10-2022 06:01
Kocaeli

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi'nde planlı AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı 104. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı'nda mütekellim Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin nezdinde şişman siyasal parti olmaktan mavera nezdinde şişman davanın ismi olduğunu, bu davayı unutmalarının ellerindeki pusulayı kaybetmeleri anlamına geleceğini söyledi.

Kurtulmuş, davalarının dü asliye ayağı bulunduğunu, bunlardan birinin baştan çelimli Türkiye’yi ihdas maksadı bulunduğunu ve AK Parti'nin bunun düşüncesince savaşım ettiğini vurgulayarak, Adnan Menderes, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun da ayrımsız hedef düşüncesince savaşım ettiğini kaydetti.

Bu mücadelenin akıbet 20 senedir Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bitmeme ettiğini dile getiren Kurtulmuş, "Büyük işler yapıldı, baş döndürücü şişman neticeler ortaya çıktı. Yaptığın devir 'ben de bunu yaparım' diyor birileri. İyi de şimdiye denli nite yapmadınız? Köprüler, tüneller, otoyolları, havaalanları, uran tesisleri... Sadece Gebze'de 3 bin 200 üretimevi oldu. Çok şeyler yapıldı. Türkiye defans sanayisinde yüzdelik 80 yerlilik oranına ulaştı. Türkiye'nin İHA'ları, SİHA'ları dünyada nezdinde bellik durumuna geldi. Türkiye boyuna üreten, dışarı satım eden nezdinde yurt durumuna geldi." niteleyerek konuştu.

"15 Temmuz'la beraberce vasilik sisteminin tamamı unsurları Türkiye'de gübür tenekesine atıldı"

Kurtulmuş, halis muhlis bunları yaptıran zorla Türkiye'de akıbet 20 yılda yaşanmış bulunan şişman kafa değiştirmek olduğuna ayraç ederek, "Bu kafa dönüşümünün dü ehemmiyetli ayağını bildirmek isterim. Birincisi AK Parti vasilik sistemini gübür tenekesine atmış, vasilik odaklarının sesini kısmış, onları kredisiz bir duruma getirmiştir. Bu memlekette 'Falanca yukarı rütbeli generalin dediğine göre' niteleyerek siyaseti sıralama edecek başlıklar şişman gazetelerde atılıyordu. Türkiye'nin o devir en baş döndürücü satan gazetesinin patronu baş döndürücü DOĞRU arkadaşı bulunan zamanın başbakanını pijamayla karşıladı. Niçin? İstediğini yapmadığı için, şu demek oluyor ki namına birtakımı imtiyazlar sağlamadığı için." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 72 salname baş döndürücü partili siyasal yaşamda 5 vuruş bulunduğunu kail Kurtulmuş, "Canları sıkıldığında, siyasete dahil ika imkanını kaçırdıklarında darbenin dolayısıyla başvuranlar, bunların hepsinin Allah'a baş döndürücü şükür bu kavim defterini dürdü, 15 Temmuz'la beraberce vasilik sisteminin tamamı unsurları Türkiye'de gübür tenekesine atıldı. Eğer vasilik sistemini namevcut etmeseydiniz İHA'larınızı, SİHA’larınızı yapamazdınız. Eğer iç ve aut vasilik unsurlarını köprüleme etmeseydiniz ulusal defans sanayisinde bu noktaya gelemezdiniz." dedi.

"İçerdeki vasilik odaklarının Özdemir Bayraktar'a çıkardığı engelleri Selçuk Bayraktar nezdinde anlatsa Türkiye'nin ne denli zorluklarla bu noktaya geldiğini görürsünüz." diyen Kurtulmuş, "Eğer bu memlekette Nuri Demirağ neredeyse nezdinde eş Recep Tayyip Erdoğan zamanında olsaydı Türkiye bugün harp uçaklarını çoktan yapmış ve dünyanın nice ülkesine satmış olurdu. Cumhuriyet Halk Fırkası zihniyeti Nuri Demirağ'a yaşamı zindan etmiş, 1940'larda yaptığı o Türkiye'nin ulusal uçağını ürettirmeyerek, fabrikasını kapattırmıştır. Nuri Demirağ ensesi kalın nezdinde ailenin çocuğuydu. Maalesef Nurettin Demirağ fakru hacet içinde öldü." ifadelerini kullandı.

"Bir şimdi gelmemek neredeyse iç ve aut vasilik odaklarının hiçbirinin gücünün yetmeyeceği nezdinde ortama Türkiye gelmiştir"

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"1978’de Tusaş'ın İtalyanlarla eş anlaşmayı meydana getirecek ve böylecene Türkiye 1978'de özlük harp uçağını üretecekti. Masaya İtalyanlar geldi, bizimkiler de geldi Tusaş'ın yetkilileri. Adamlar şenlik içerisinde, coşkuyla geldiler Türkiye'nin ışıksız odasından nezdinde lif talimatıyla Türk heyeti masadan kaldırıldı. Niçin? Elin gavurunun bizlere tayyare satması lazım, onun düşüncesince bizim tayyare üretmememiz lazım. O edvar geride kaldı Allah'a baş döndürücü şükür. Bir şimdi gelmemek neredeyse iç ve aut vasilik odaklarının hiçbirinin gücünün yetmeyeceği nezdinde ortama Türkiye gelmiştir. Artık bu memlekette milletin oyundan ve reyinden bambaşka tek zorla olmadığı, milletin üzerinde tek efendinin bulunmadığı nezdinde politika iklimine geçilmiştir."

"Şimdi helalleşecek beyefendiler ya ardı sıra da birtakımı bu camiayı dobra bilici birilerinin verdiği müşavirlik hizmetleriyle milletle helalleşmek istiyorlar." diyen Kurtulmuş, "Eyvallah, helalleşmek bizim dinimizde de bulunan nezdinde durumdur ancak helalleşmeden geçmiş yaşamı zindan ettiğiniz bu insanlardan nezdinde kusur arzu etmek mecburiyetindesiniz. Bu kusur dilemeyi yapın ondan sonradan bundan bahsedin." biçiminde konuştu.

Kurtulmuş, CHP'nin başörtüsü teklifine değinerek, "Bu Sayın Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin samimilik sınavına naşir tutulduğu nezdinde yerdir. Madem bunu istiyorlar buyurun, dayanak noktası verin nezdinde günde bunu parlamentodan geçirelim ve Türkiye bu ayıbından daima vareste olsun." ifadelerini kullandı.

"Artık bu memlekette 'bize yaptırmazlar' meselesi geride kalmıştır"

AK Parti’nin ikinci şişman başarısının öz güvenlik yapımı bulunduğunu tamlayan Kurtulmuş, "Efendim yapamayız, yaptırmazlar, bizlere izin etmezler lafını bu salonda bulunanları çokları baş döndürücü duymuştur. Artık bu memlekette 'bize yaptırmazlar' meselesi geride kalmıştır. misal olsun niteleyerek söylüyorum, robotik kodlama atölyelerine gidiyoruz, 13-14 yaşlarında çocuklar. Diyoruz ki 'Evladım Türkiye'nin gök istasyonunda meşgul mısın?', 'Tabii ki çalışırım' diyor. Türkiye’nin gençleri düşüncesince bundan sonradan Türkiye’nin yapamayacağı tek bilinçlilik yoktur. Türkiye şişman nezdinde öz güvenlik kazanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Numan Kurtulmuş, 2023’te milletin doğacak 100 senenin "Türkiye Yüzyılı" olmasını sağlayacak Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan cumhur reisi seçeceğini vurgulayarak, "Türkiye Yüzyılı'nın kapıları sonuna denli açılıyor. Allah kader ederse 2023 seçimleri Türkiye siyasal tarihinin ehemmiyetli dönüm noktalarından biri olacaktır. Hak, hukuk, özgürlükler, kapsayıcılık, kuşatıcılık, 85 milyonun tamamının nezdinde ve bu arada bulunduğunu dile getirerek güle oynaya 2023 seçimlerine hazırlanıyoruz. İnşallah geçim içinde seçimleri yaparak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı baştan milletin oylarıyla cumhur reisi seçeceğiz ve baştan milletin oylarıyla AK Parti'yi Türkiye'nin belirgin açıklık nezdinde numara partisi yaparak parlamentoda baş döndürücü çelimli bir duruma getireceğiz." biçiminde konuştu.

"Altılı masa altı mıdır, yedi midir, sekiz midir bilmiyoruz. Biz yorulduk izleme etmekten, kavim şekilde söylüyorum. Bu az buçuk da fırıldak çiçeği masasına döndü." diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bir senedir söylüyoruz, kardeşim iş kimin yavuklu olabileceği değil mümkün da Türkiye'de tarzı kazanırsanız kesinlikle yöneteceğiniz meselesidir. Terörle mücadelede ne yapacaksınız? Biri bu tarafa gidiyor biri bu tarafa. Türkiye'nin maşrık Akdeniz'deki adalet ve hukukları üzerine görüşleriniz nedir? Türkiye'nin asliye adalet ve özgürlükleri mevzusundaki görüşünüz nedir? Ekonomi politikasında ne yapacaksınız? Biri Hanya'ya gidiyor biri Konya'ya gidiyor. Mesele onlar düşüncesince yavuklu belirleyememek değil, iş onlar düşüncesince taraf atama edememek meselesidir. Onun düşüncesince diyorum kılıç pusulamız sağlam, istikametimiz sağlam, adayımız anlaşılan ve inşallah neler yaptığımız ortada. Şimdi Türkiye Yüzyılı'nda neler yapacağımızı millete anlatarak baş döndürücü dörtköşe nezdinde intihap kampanyası ve peşi sıra baş döndürücü şişman nezdinde galebe elde edeceğiz."

Programa, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman ve Sami Çakır, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ile Gebze kaza organizasyon yöneticileri ve partililer katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

HTTP/1.1 500 Server Error

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler