USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kurtulmuş: AK Parti rastgele bölgede 'güçlü birlikte Türkiye' idealiyle akıntı ediyor

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin ekonomi, sanayi, üretim, içtimai bina ve yetişek kabil değme bölgede "güçlü ortak Türkiye" idealiyle akıntı ettiğini vurguladı.

Kurtulmuş: AK Parti rastgele bölgede 'güçlü birlikte Türkiye' idealiyle akıntı ediyor
15-09-2022 04:02
Kahramanmaraş

Kurtulmuş, Necip Fazıl Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, intihap çalışmalarının başladığını, bu süreçte adımların ve safların hâlâ da sıkılaştırılması icap ettiğini söyledi.

Bundan sonradan rastgele müşterek dakikanın baş döndürücü hâlâ çelimli müşterek biçimde değerlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Kurtulmuş, sabık seçimlerde Kahramanmaraş'ta 4 insandan 3'ünün Recep Tayyip Erdoğan'a dayanaklık etmek verdiğini, artan biricik bireyin kazanılması düşüncesince de paradigma kola, taç yana yürümeye bitmeme edilmesini istedi.

Kurtulmuş, nereden geldiğini ve nereye gittiğini bilmeyenlerin siyasette şeklini kaybedeceğini anlatım ederek "Biz Türkiye'nin ne zorluklardan geldiğini, geçtiğini bilici müşterek milletiz. Daha bu haftanın başlangıcında 12 Eylül'ün sene dönümünü algı ettik. Türkiye 72 salname baş döndürücü partili politik hayatında 5 çarpış ve baş döndürücü sayıda çarpış teşebbüsüyle dirlik karşıya kaldı. Ama Allah'a şükür milletimizin iradesi, sayın Cumhurbaşkanımızın yalçın duruşuyla 15 Temmuz gecesinde Türkiye, darbeler tarihini sona erdirdi. Darbecileri tarihin çöplüğüne attı." diyerek konuştu.

AK Parti'nin ülkedeki en ehemmiyetli başarılarından ikisinin vasilik sisteminin namevcut edilmesi ve özgüven yapımı bulunduğunu kail Kurtulmuş şunları kaydetti:

"Önceden Türkiye'de rastgele müşterek özellik gündeme gelse 'Yapamayız', 'Yaptırmazlar', derlerdi. Hatta bu salonda bulunanlar caba hakeza diyebilirdi. Ama inançla yürüdük. 'Arabayı bizlere yaptırmazlar, uçağı bizlere yaptırmazlar, helikopteri bizlere yaptırmazlar, şurası bizlere yaptırmazlar, bunu bizlere yaptırmazlar' fazladan yaptırmadılar da. Nuri Demirağ'a yapmış bulunduğu uçaklarını sattırıp Türkiye'nin ulusal uçağının 1940'lı zamanlarda yapılmasının önüne geçenler, Türkiye'nin ışıksız zihniyetidir. 70'li zamanlarda Türkiye’de TUSAŞ'a kıtal uçaklarını yaptırmayanlar Türkiye'nin ışıksız zihniyetidir. 1961'de Devrim otomobillerini yaptırmayanlar gene bire müşterek zihniyettir. Ama elhamdülillah bugün geldiğimiz gözcü önemli. Bakın geçtiğimiz haftalarda Samsun'da TEKNOFEST oldu, çabucak Hakkari'den 550 ekipman öğrencimiz bu uygulayım bilimi yarışına girdi."

AK Parti'nin ekonomi, sanayi, üretim, sosyal çatı ve terbiye kabil rastgele müşterek bölgede "güçlü müşterek Türkiye" idealiyle akım ettiğini vurgulayan Kurtulmuş laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Böyle inancımız bulunduğu düşüncesince İHA ve SİHA'ları üretebiliyoruz. Böyle müşterek maksadımız bulunduğu düşüncesince Akdeniz'de Mavi Vatan'ın takiben koşuyoruz. Böyle müşterek maksadımız bulunduğu düşüncesince burada konuşuyoruz. Abdülhamit Han gemisi şu anda Doğu Akdeniz'de doğalgaz arıyor. Eğer müşterek hedefiniz yok ise Abdülhamid Han gemisini sefere çıkaramazsınız. Eğer müşterek hedefiniz yok ise hakeza baştan çelimli müşterek Türkiye'yi ihdas hedefiniz yok ise NATO'nun salonlarına harcama Finlandiya ve İsveç'e sınırını bildiremezsiniz. NATO size ne diyorsa orada durursunuz. Eğer baştan çelimli müşterek Türkiye hedefiniz yok ise Yunan orada rastgele müşterek muhtelif şımarıklığı yapar, siz de 'Acaba NATO müsaade verecek mi? ABD müsaade verecek mi?' diyerek ona bakarsınız. Eğer baştan çelimli müşterek Türkiye hedefiniz yok ise Türkiye'nin defans sanayinde yüzdelik 80'lere vasıl yerlilik ve millilik içinde şişman müşterek kıtal vermenin önünü açamazsınız. Biz Osmanlı ve Selçuklu'nun torunları yerine baştan çelimli müşterek Türkiye olacağız."

AK Parti'nin hedefleri bulunan müşterek öğür bulunduğunu fakat başka partilerde hakeza müşterek endişe görmediğini özetleyen Kurtulmuş, muhalefetin hâlâ adaylarını caba belirleyemediklerini dile getirdi.

6'lı masanın müşterek ipham içinde bulunduğunu ve HDP ile intihap ittifakı yapmış olup yapamadığını caba açıklayamadığını anlatım fail Kurtulmuş, "Son 20 senedir aykırılık iktidarda olsaydı bu ulus halen gavurdan neyi alabiliriz, SİHA mı alırız? Bize verirler mi vermezler mi diyerek kapılarında beklerdi. Türkiye bu istikamette Allah'ın izniyle çelimli müşterek biçimde yürüyor. Zaman devir F-35 ile S 400 tartışmaları dinliyoruz. İçeriden haricen hacısı hocası bu mevzuya müşterek biçimde taç oluyor. Arkadaşlar iş ne F-35 konusudur ne de S-400 meselesidir. Elin oğlu biliyor ki Türkiye Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bu yürüyüşünü bitmeme ettirirse Allah'ın izniyle geçenlerde öz kıtal uçağını yapacak, geçenlerde öz iklim defans sistemini de kuracaktır. Allah, hedeflediğimiz baştan çelimli müşterek Türkiye hedefindeki bu hedeflediklerimizi gerçekleştirmeyi baht etsin." dedi.

Mahir Ünal'ın açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da Kahramanmaraş siyasetinde 20 senedir müşterek arada olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Buna karşın "Türkiye'yi kutuplaştırıyorsunuz, müşterilerini ötekileştiriyorsunuz." şeklindeki eleştirilerle dirlik karşıya kaldıklarını özetleyen Ünal şu biçimde bitmeme etti:

"Biz kimseyi kutuplaştırmıyoruz, kimseyi de ötekileştirmiyoruz. Ama bu bayrağa, vatana, toprağa, bu topraklar üstünde bin yıldan buyana mücadelesini verdiğimiz değerlere hürmet duymayan hep beraberce sonuna derece kutuplaşmaya bitmeme ederiz. Biz bu topraklar üstünde Cumhurbaşkanı'mızın 'Türkiye ittifakı' diyerek nitelendirdiği politik görüşü ne olursa olsun bire müşterek bayrağa, bire müşterek vatana, bire müşterek millete, bire müşterek devlete nazikâne ilişkin bulunan hacısı hocası bizim kardeşimizdir. Biz karşımızda politik rekabeti katıksız müşterek politik zaruret yerine görürüz. Bizim dirlik çıktığımız politik rakiplik değil, düşmanlıktır. AK Parti düşmanlığıdır, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıdır."

Ünal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in şehrin kurtuluşunun 100. sene dönümü kutlamalarındaki açıklamalarına aksülamel göstererek şunları kaydetti:

"İzmir'deki şehremaneti reisi ecdada taşlama ediyor ve 'Ben bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk'undan aldım.' diyor. Ona buradan müşterek dizge uyarmak istiyorum, Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk Nutuk'ta diyor ki 'Şahsi kendilerini müstevlilerin politik emelleriyle monoteizm edenler'. Yani zatî kendilerini müstevlilerin lüzum yayılımcı deyin lüzum agresif deyin lüzum kolonyalist deyin onların politik emelleriyle birleştirenler diyor. Bu, kime uyuyor? Buna beslemek lazım. Bugün politik emellerini, müstevlilerin politik emelleriyle monoteizm edenler, bu ülkeye yabancılaşmış, bu ülkenin verdiği istiklal mücadelesine yabancılaşmış ve bu ülkenin defans sanayinden tutun da ihracatında, büyümesinde, üretiminde, rastgele müşterek bölgede verdiği mücadeleyi itibarsızlaştıran ama İngiltere, Fransa, Belçika, Hollanda, ABD bahis konusu olduğunda nazikâne temenna çakanlar, kalkıp bizlere bağımsızlıktan ve 'Bağımsızlık benim karakterimdir.' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ten bahsetmesin."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel'in de musahabe icra ettiği programa AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Fethan Baykoç, AK Parti İstanbul Milletvekilli Hasan Turan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, Celalettin Güvenç, Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal ve başka partililer katıldı.

Kurtulmuş ve Ünal, başkaca temasları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'ü makamında görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler