USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi yerine rötuşlu ettik

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi ve 24 bilyon dolar namına düzeltilmiş ettiklerini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 2021 turizm hedefini 29 milyon ziyaretçi yerine rötuşlu ettik
25-11-2021 18:05
Antalya

Ersoy, Kundu Turizm Bölgesi'ndeki ortak otelde planlı 11. Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde, akıbet dü senedir dünyayı tesiri dibine meydan salgının toptan ölçekte dört başı mamur sektörlerin işleyişini akıbet basamak aksi etkilediğini söyledi.

Gerek kamuda, gerekse hususi sektörde üretimden ulaşıma, tahsilden teknolojiye, sanayiden ticarete herhangi ortak bölgede ortak değişimi, temelli ortak farklılaşmayı da baş başa getirdiğine yer veren Ersoy, turizm piyasası namına da bu süreçten dersler çıkararak, kendini yenileyerek yola bitmeme edeceklerini bildirdi.

Salgında en aşırı etkilenen sektörlerin seyahat, turizm ve turizmin vasıtalı paydaşları bulunan hars ve konuşma bulunduğunu özetleyen Ersoy, şöyleki konuştu:

"Devlet ile bu arada cereyan fail fakat herhangi ortak şeyi devletten beklemeyen, çapkın katılması müstelzim kararlara tez uyarlanmış olan, yakınma kılmak adına 'Ben de varım' diyen, riziko meydan siz, kesim aktörleri sebebiyle 2021 senesinde dakika başlangıcında hedefimiz bulunan 25 milyon ziyaretçi 20 bilyon dolar sağlık seviyesini 28 milyon ziyaretçi ve 22 bilyon dolar sağlık namına elan geçmiş düzeltilmiş etmiştik. Beklentilerimizin üstünde gerçekleşmekte bulunan bitmiş teşrin ve ara aylarını dikkate aldığımızda hedefimizi 29 milyon ziyaretçi, 24 bilyon dolar sağlık namına gene üst akla yatkın düzeltilmiş ettiğimizi de aksettirmek istiyorum. Böylesi çetince ortak yılda talih ve bu sektörün ahali kesimleri el ele vererek Akdeniz çanağında rakiplerimizi geride bırakarak mükemmel da ortak sene geçmiş söylediğimiz neredeyse V depar belgesi yapmayı başardık. Üstelik bunu yaparken 2018'de 647 dolar bulunan insan başı turizm gelirimizi 830 dolara çıkarttık. Sadece ziyaretçi sayımızı, mecmu gelirimizi değil, esasi ehemmiyetli bulunan insan başı geliri de bu sürede yükseltmeyi başardık."

"Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı sebebiyle çapkın kararlar aldık"

Ersoy, akıbet dü yılda meydana getirilen atılımlar sebebiyle Türkiye'nin yüzdelik 40 geriden strateji etmiş bulunduğu İspanya'dan elan ortak tomar gezmen ağırladığına dikkati çekti.

Öncelikle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın ehemmiyetli gösteriş oynadığına yer veren Ersoy, ajansın yönetiminde 15 üyesi bulunduğunu, ağırlığını hususi bu sektörün oluşturduğunu bildirdi.

Ajansın aşırı streç ve çapkın yapısı olduğunu, bu sayede çapkın kararlar alabildiğini vurgulayan Ersoy, kamuda bu genişliğinde çapkın değişmeyen alınamayacağını kaydetti.

Ersoy, ajans sebebiyle Türkiye'nin öteki rakiplerine uyarınca elan çapkın cereyan ika yeteneğine kavuştuğunu belirterek, "Türkiye akıbet 2 yılda dünyada en aşırı ve en can alıcı reklam verici memleket oldu. Doğru zamanda, akla yatkın kişiye, akla yatkın reklamı göstererek ürün alıyoruz. Teknolojilerle beraberce rakiplerimizden ayrışarak yolumuza bitmeme ika şansına cemaat oluyoruz." dedi.

Yapılan herhangi ortak çalışmanın kalburüstü sonuçlarına ulaşıldığını aktaran Ersoy, tanıtımla ahali kazanımların art alınabildiğini söyledi.

Ersoy, ajansın ayrımsız sürede sigorta neredeyse de çalıştığını, eder pili işlemlerinin de önüne geçildiğini kaydetti.

Salgın sürecinde fiyatlarda ağır çalkantılar yaşanmadığına yer veren Ersoy, bunun sonuçlarını de turizm gelirlerinin artmasıyla görebildiklerini dile getirdi.

2022 gastronomi turizmi atak yılı olacak

Ersoy, turizmin sürdürülebilir olması düşüncesince 12 taban yayılması gerektiğine ayraç ederek, şöyleki konuştu:

"Ürün çeşitliliği getirerek yaptığımız tanıtımlarla turizmi 12 taban yayıyoruz. Amacımız çabucak 12 taban neşretmek değil, ülkenin tamamına turizmi yaymak. Eğer turizm ülkenin tamamında yapılabilir ortak kesim biçimine gelirse o devir hacısı hocası çeşidinden turizme cemaat çıkılır. Şu anda aldığımız nice nahak eleştiriyi almaz bir duruma gelirsiniz. Çünkü her insanın sağlık kapısı biçimine gelirse halkın hepsi cemaat yarar ve elan güzel noktalara geliriz. Ürün çeşitliliğine ehemmiyet veriyoruz. 2022 gastronomi turizminde atak yılı olacak. Turizm açısından gastronomi aşırı ortak tomar önemli. Gastronomi turizmiyle ait beş altı senedir strateji ettiğimiz mevzular var, onları sonuçlandırıyoruz, sene başından itibaren açıklamaya başlayacağız. Türkiye ağır farkındalık yakalayarak arsıulusal gastronomiyle pop reşit turizm devletler ortada yerini alacak. Bizim yiyecek içmece sektörümüz aşırı güzel vaziyette fakat kılıç bunu aşırı güzel anlatamıyoruz."

Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifika dönemi

Salgınla beraberce Güvenli Turizm Sertifika programının da araya girdiğini anımsatan Ersoy, Türkiye'nin bu izlence sebebiyle Avrupa'da kılavuz gemisi bulunduğunu bildirdi

Diğer devletler çeşidinden sağlam alındığını, kopyalandığını fakat hiçbirinin Türkiye genişliğinde kalburüstü olamadığını tamlayan Ersoy, şu değerlendirmede bulundu:

"Turizmde dört başı mamur evren rakibimiz, dört başı mamur evren da gizil misafirimiz. Bu oyunu arsıulusal kurallara uyarınca oynadığımız sürece gato payımızı artırabiliriz. Güvenli Turizm Sertifikasında ikinci ortak evreye geçeceğiz. Artık yaşantımızda kalıcı. Pandemi koşullarını adım adım istikbal senelerde bırakma edeceğini fikren aşılanmanın da etkisiyle bazısı kurallardan vazgeçerken bazısı dünkü kavait doğacak hayatımıza. Sürdürülebilir turizm ve diyar değişikliği dair muhtemelen kuralları belirleyip adımları atmazsak bu yarıştan önümüzdeki seneden itibaren art kalmaya başlayacağız. Keyfiyetimize ilişkin ortak madde değil. Sektörler namına mukteza adımları atmamız gerekiyor. Önümüzdeki ay bakımından Güvenli Turizm Sertifikasında bulunduğu neredeyse STK temsilcilerimizle etraflıca namına münakaşaya başlayacağız, muhtemelen ortak intikal sürecinde asgari 3 yıla yaymayı düşünüyoruz, Güvenli Turizmi Sertifika Programını, Güvenli Turizm ve Yeşil Sertifikası namına değiştireceğiz. Hedeflerimizi vereceğiz, neler yapmamız icap ettiğini anlatacağız. Yine dünyada kılavuz gemisi olacak biçimde bu adımları atmamız gerekiyor."

Ersoy, sertifikayla ait kuralların belirlenip 2022 sezonu öncesinde paylaşacaklarını bildirdi.

Bakanlık namına 3 sene geçmiş Milli Eğitim Bakanlığı ile tören düzeni imzaladıklarını, Türkiye'deki 76 turizm dizge lisesinin müfredatını ve konumlamasını değiştirerek uygulayım ortaöğretim biçimine getirdiklerini özetleyen Ersoy, bu liselerde ortak numara yıldan itibaren İngilizce, ikinci sene Rusça, üçüncü sene ise Fransızca, Almanca, Çince yahut Arapçadan birinin öğrencilere öğretildiğini kaydetti.

Ersoy, 76 dizge lisesinden 52'sini otel zincirleriyle eşleştirdiklerine dikkati çekerek, öğrencilerin 15 Nisan-15 Ekim'de stajlarını otellerde gördüğünü vurguladı.

Otellerin öğrencilere kademeli biçimde herhangi ortak sene elan ortak tomar kazanmak kaydıyla aylık verdiğini dile getiren Ersoy, "Herkesi bahtiyar fail ortak formül. Öğrenciler aşırı güzel ortak kariyer fırsatı yakalıyor, 3 kıstak öğreniyor. Turizm sektöründe çalışmasa gürbüz 3 kıstak ile kariyerini ihya şansına cemaat oluyor. Staj zamanında de olması gerekenden aşırı elan ortak tomar sağlık elde ediyor. Mezun olunca da işi hazır. Otelci de en aşırı personel gereksinimi duyduğu çağda öğrencilerle bu problemi çözmüş oluyor. Okullar da mutlu. Eskiden mektepli bulamazken demincek eşya yağıyor. Sistem dakika neredeyse çalışıyor." diyerek konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile dünkü ortak tören düzeni yaparak dizge iktisap kursları uygulamasını da başlattıklarını tamlayan Ersoy, bu kapsamda turizm sektöründe işe süregelen çalışanların ilkin kıstak kazanmak neredeyse türlü eğitimler aldığını vurguladı. Ersoy, bu sene 25 bin personele yetişek vermeyi hedeflediklerini söyledi.

"Personelin konaklayacağı alanların standardını yükseltmeniz gerekiyor"

Otellerin lojman ihtiyaçlarının da bulunduğunu özetleyen Ersoy, şöyleki bitmeme etti:

"Maalesef kılıç turizmciler de ara esna vebal yapıyoruz. Hepimiz düşüncesince söylemiyorum, ortak kısmımız düşüncesince söylüyorum. Devlet namına size verdiğimiz lojmanları otele çevirdiniz. Onlar biliyor. Yine dava devletin problemi namına geliyor tabii. Bununla ait de emek vermek yapıyoruz. 2022 bakımından bilhassa resort bölgelerinin bulunduğu yerlerde lojman arazisi ihalelerine başlıyoruz. İlk aşamada devletten tahsis almış oteller düşüncesince bu tenkis sistemi çalıştırılacak. Çünkü ortak zamanlar tenkis ederken, tahsisleri yaparken lojman ihalesini de bu arada yapmamız gerekiyordu. Bu eksikliği de gidermiş, düzeltmiş olacağız. O süreçten sonraları istem elan ortak tomar geliyorsa öteki bölgelerdeki oteller düşüncesince de bu ihalelere iltihak izni verilecek. Lojman şişman sıkıntı. Artık personelin konaklayacağı alanların standardını yükseltmeniz gerekiyor."

Bakan Ersoy, turizmin en ehemmiyetli ayaklarından birinin hars ve konuşma bulunduğunu vurguladı. Kültür ve sanatın turizmin reklam ve tanıtımını yaptığını dile getiren Ersoy, turistlerin devletleri seçerken hars ve sanatına dikkati çektiğini, buralara meydana getirilen yatırımla devletlerin rakiplerinden ayrıldığını tabir etti.

Başkent Kültür Yolu mayısta yaşama geçiyor

Bu manada 3 senedir Beyoğlu Kültür Rotası'na envestisman yaptıklarına dikkati çekici Ersoy, bu rotayla ait nice yapının restorasyonu ve renovasyonunu gerçekleştirmenin yanı esna dünkü yapılar yaptıklarını vurguladı.

Beyoğlu Kültür Rotası'nın Galataport'tan başlayıp Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ne genişliğinde bitmeme ettiğini aktaran Ersoy, şöyleki konuştu:

"Beyoğlu Kültür Rotası'nı 29 Ekim bakımından festivalle taçlandırdık. 17 güneş süresince aşırı dip hars konuşma etkinlikleri gerçekleştirdik. Binlerce sanatkâr katıldı. Yüzlerce aktiflik gerçekleştirildi. Burada hedefimiz dü taneydi. Maalesef pandemiden en aşırı etkilenen sektörlerin başlangıcında hars konuşma geldi. Kültür sanatta gene normalleşme periyodunun başladığını ilkin Türkiye kazanmak neredeyse dünyaya duyurmayı amaçlıyorduk. Türkiye bu manada kılavuz gemisi ortak cereyan yapmış oldu. Dünyada ahenk getirdi. Dünyaya, hars ve sanatın pandemi sonrası normalleşmeye başladığı mesajını kesin biçimde Türkiye verdi. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin ikincisi mayısta gene İstanbul'da gerçekleştirilecek."

Kültür yolu rotalarını çabucak İstanbul ile sınırlanmış tutmadıklarını, Başkent Kültür Yolu Rotası yapmaya başladıklarını tamlayan Ersoy, "Başkent Kültür Yolu Festivali'ni, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile ayrımsız tarihte gerçekleştireceğiz. Buna da 3 senedir hazırlanıyoruz. Burada tamam Bakanlığımıza ilişkin amme binası var. Bunların inşaatı ve yatırımları tamamlandı. O binaları temel alarak o rotayı mayıs kocaoğlan bakımından Ankara'da da yaşama geçirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin, genel manada emlak haricinde görünüp imrenilen festivaller bulunduğunu dile getiren Ersoy, şunları kaydetti:

"Şu anda ahali evren İstanbul'daki festivali konuşuyor. Bunlar kendinden olmuyor. Gerekli kanuni düzenlemeleri yapıyorsunuz, mukteza kurumları oluşturuyorsunuz. Sonra mukteza yatırımları yapıyorsunuz. Bunları devir süresince yaşama geçirdiğiniz devir elan geçmiş imrendiğimiz festivallere, etkinliklere, neticelere ulaşabiliyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürname ediyorum. Çünkü turizm piyasası 2018'de 'stratejik sektör' anons edildi. Bu ortak söz neredeyse geçiyor fakat anca değil, aşırı önemli. Turizm Bakanlığı biricik başına ortak nesne yapmıyor, gerçekte düzenleyici neredeyse çalışıyor. Ağırlıklı yatırımlar ve yetkiler öteki bakanlıklarda. Stratejik kesim anons edilmiş bulunduğu devir öteki bakanlıklar, bizlerden mevrut talepleri önceliklendiriyor ve çapkın sonuçlandırıyor. Yasaların çıkarılması, ek bütçelerin verilmesi, pandemide memleket liderleriyle diyar trafiğinin baştan başlatılmasıyla ait meydana getirilen görüşmeler, bunlar çetince süreçlerdi. Bütün bu ihtiyaçlarımızda, görüşmelerimizde Cumhurbaşkanımız herhangi ortak daim yanımızda oldu, önümüzü açtı ve bugün minimum güçlük ile pandemi sonrası normalleşme sürecine girdik."

Türkiye'nin yaşanmış bulunan süreci dört başı mamur ayrıntısıyla inceleme ettiğini ve mukteza adımları attığını tabir fail Ersoy, "Bakanlık namına dört başı mamur paydaşlarımızla danışma ederek bu müstevli dönemini yönettik, planlar ürettik ve yaşama geçirdik. Bu dip çalışmanın getirilerini de beklediğimiz rakamların da üstünde ortak dönüşle aldık. Gerçekçi ortak yaklaşımla, çelimli tanıtım, akla yatkın envestisman ve desteklerle Türkiye'nin potansiyelini toptan yönelimler ışığında değerlendirerek ve yöneterek geleceğin turizminde önderlik yarışının ortak aktörü namına yerimizi alacağız. Bundan hiçbirimizin şüphesi yok. Bizi ileriye taşıyacak dört başı mamur paydaşlar ortada bünye edilecek çelimli teşrikimesai ve enformasyon aşırı ehemmiyetli olacak. El birliğiyle çapkın cereyan ederek dünkü sezonu da bugünlere kesinlikle geldiysek ayrımsız biçimde geçireceğiz. 2021'de bulunduğu neredeyse 2022'de de çıkışı yakalayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Ersoy, turizm bölgelerinde enfrastrüktür ve ayıklama tesisleri mevzularına da ciddilik verdiklerini ve bu hususlarda çapkın adımlar attıklarını laflarına ekledi.

Kongre bugün sona erecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler