USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kremlin: "Putin, NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istedi"

Kremlin'den Amerika Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in gerçekleştirdiği görüşmeye müteallik meydana getirilen açıklamada, Putin'in NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine yönelik garanti istediği belirtildi.

Kremlin:
08-12-2021 01:19

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Amerika Başkanı Joe Biden'in videoteyp konuşma yöntemiyle gerçekleştirdiği 2 vakit 1 zaman devam eden görüşmesine yönelik mukayyet izah yaptı. Açıklamada, Biden ile Putin'in Haziran 2021'de Cenevre'de planlı Rusya-ABD zirvesinin sonuçlarının uygulanmasını ele almış olduğu belirtildi. Açıklamada, "Rusya ile Amerika ortada ortaya çıkan düet münasebat ve gayrı mesail dikkate alındığında en fevk kurda varılan anlaşmaların insicamlı müşterek biçimde uygulanmasının ve Cenevre ruhunun korunmasının önemine özen çekildi. Bu bağlamda Başkanlar, İkinci Dünya Savaşı esnasında dü ülkenin ittifakına değindi. O fasıl meydana getirilen fedakarlıkların unutulmaması icap ettiğini ve ittifakın bugünün gerçeklerinde temaslar ihdas yapmak ve baş başa idman düşüncesince kip dokuma etmesi icap ettiğini vurguladılar" denildi.

 

"Putin, Kiev'in Donbass'taki provokasyonları dair ağır endişelerini dile getirdi"

Putin ve Biden'ın Ukrayna'nın doğusundaki gerilimi görüştüğü aktarılarak, "Görüşmede ağırlıklı kendisine Ukrayna'nın iç kriziyle ilgilendiren mesail ve barışçıl müşterek çözümün emsalsiz temeli bulunan 2015 Minsk anlaşmalarının uygulanmasında gelişim kaydedilmemesi arazi aldı. Rusya Devlet Başkanı bazısı örneklere arazi vererek Minsk anlaşmalarının ve Normandiya formatında varılan anlaşmaların Kiev yönetimi çeşidinden ağız ağıza ortadan kaldırılmasını amaçlayan Kiev'in tahripkâr tutumundan söz etti ve Kiev'in Donbass'taki provokasyonları dair ağır endişelerini dile getirdi" ifadeleri kullanıldı.

"Putin NATO'nun doğuya doğru genişlememesi düşüncesince garanti istedi"

ABD Başkanı Biden'ın ise Rus birliklerin Ukrayna sınırlarına yaklaşan noktalardaki hareketliliğini "tehditkar" kendisine nitelendirdiği ve gerilimin hâlâ da tırmanması yerinde Amerika ve müttefiklerinin uygulamaya anık bulunan yaptırımlarından bahsetmiş olduğu kaydedildi. Açıklamada, "Buna cevap Vladimir Putin, Ukrayna yurtlarını obstrüksiyon geçirmek ve sınırlarımızda askeri gücü arttıranın NATO olması zımnında sorumluluğun Rusya'nın omuzlarına yüklenmemesi icap ettiğini vurguladı" denildi.

Putin'in toplantıda NATO'nun doğuya doğru genişlememesi ve tabanca sistemlerinin Rus sınırlarına konuşlandırılmaması dair garanti istediği vurgulandı.

Nükleer anlaşmaya devir müzakereleri de ele alındı

Putin ve Biden'ın İran çekirdeksel programına bağlı Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nı ele aldıkları belirtilirken, Putin'in ilkin anlaşmaların uygulanması çağrısında bulunmuş olduğu aktarıldı. Liderlerin Kasım kocaoğlan böylecene Viyana'da süregelen görüşmelerinin ortalık ortada benimseme edilebilmekte kararlar katılması anlamında umutlarını dile getirmiş olduğu tabir edildi.

Putin'den diplomatik misyonlara yönelik kısıtlamaların kaldırılması teklifi

Görüşmede Rusya-ABD arasındaki düet ilişkilerin de ele alındığı aktarılarak, "İkili meseleler masaya yatırıldı. İş birliğinin hala gönül tokluğu edici müşterek vaziyette bulunmadığı belirtildi. Bu başta rastgele dü ülkenin 'kısıtlanmış' diplomatik misyonlarının çalışmalarında yaşadıkları zorluklarda kendini gösteriyor. Vladimir Putin kâffesi bunların, 5 sene ilkin iri dirayetli kısıtlamalar, yasaklar ve Rus diplomatların şişman hudut dışı edilmesini uygulamaya süregelen Amerikan makamlarının uygulamalarının müşterek kararı bulunduğunu vurguladı. Rus tarafı, diplomatik misyonların işleyişine bağlı kâffesi kısıtlamaları kaldırmayı önerdi" denildi.

Açıklamanın sonunda, "Başkanlar, arsıulusal asayiş ve istikrarı himaye mevzusundaki hususi sorumluluklarını dikkate alarak Rusya ve ABD'nin diyaloğu ve lüzumlu temasları sürdürecekleri anlamında fikir bildirdiler" ifadeleri kullanıldı.

Erhan Altıparmak

İLGİLİ HABER
ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortada eleştiri görüşme Amerika Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ortada eleştiri görüşme
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler