USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kremlin: KGAÖ Barış Gücünün çıkarılması dair değişmeyen hakkı Kazakistan'ın

Kremlin Sözcüsü Peskov, Kazakistan'ın Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Barış Gücünü ülkeden sürüm sonucuna ilişkin, "Bu, ağız ağıza KGAÖ'ye başvuran ülkenin hususi hakkıdır. Bu onların analizi ve bizim buna işgal hakkımız yoktur." dedi.

Kremlin: KGAÖ Barış Gücünün çıkarılması dair değişmeyen hakkı Kazakistan'ın
11-01-2022 13:53
Moskova

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da gündeş mevzulara bağlı gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, KGAÖ Barış Gücünün 2 güneş sonradan kademeli halde ülkeden çıkmaya başlamış olacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Peskov, "Bu, ağız ağıza KGAÖ'ye başvuran ülkenin hususi hakkıdır. Bu onların analizi ve bizim buna nehiy hakkımız yoktur." biçiminde konuştu.

"ABD ile görüşmelerde son önemli"

İsviçre'nin Cenevre kentinde cemaziyelevvel gerçekleşen ABD ve Rusya arasındaki güvenlikle ilgilendiren görüşmelerini de değerlendiren Peskov, "Şimdilik, nikbin kazanmak düşüncesince ortak bozukluk görmüyoruz." dedi.

Peskov, bahis konusu müzakerelerde son katılması icap ettiğini vurgulayarak, "Bu, proses olsun niteleyerek meydana gelen ortak proses değil. Bu doygunluk edici ortak bilinçlilik gayrimümkün zira burada son önemli. Sonuç karşı da söylenecek ortak bilinçlilik elan yok." ifadelerini kullandı.

İleride toy devir görüşmelerin yapılacağına dikkati çekici Peskov, bunların Rusya'nın ABD ile bulunmuş olduğu noktanın anlaşılacağını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler