USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kremlin: ABD ve NATO ile ölçülü müzakerelerde anlaşmazlıklar var

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın ABD ve NATO ile yürüttüğü müzakerelerde esas mevzularda anlaşmazlıklar bulunduğunu bildirdi.

Kremlin: ABD ve NATO ile ölçülü müzakerelerde anlaşmazlıklar var
13-01-2022 16:00
Moskova

Peskov, Rusya ile NATO arasındaki düzenlilik garantileri mevzusundaki görüşmelere bağlı gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

NATO’nun, Rusya’ya öz toprakları içinde öz ordusunu elbette ve nereye akıntı ettirmesini yazdırım etmesinin gibi olmayacağını vurgulayan Peskov, "Rusya silahlı kuvvetlerini apayrı ülkelerin topraklarında akıntı ettirmiyor." dedi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya davetine tepki

Peskov, NATO’nun tevessü tehdidini sürdürdüğüne ayraç ederek, "ABD’li yetkililerin NATO’ya toy üyeleri, kısaca Finlandiya ve İsveç’i çağırma fail açıklamalarını duyuyoruz. Bazı NATO ülkelerinden, kısaca kimi Baltık ülkelerinden topraklarındaki er sayısının arttırılmasını arzu fail izahat duyuyoruz. Bütün bunlar olurken gerilimi ıskat kılmak düşüncesince neye ihtiyacımız var?" diyerek konuştu.

Rusya’nın ABD ve NATO ile Cenevre ve Brüksel’de düzenlilik garantileri ile alakalı icra ettiği müzakerelerin asliye hikayelerinde anlaşmazlıkların bulunduğuna dikkati çekici Peskov, "Müzakereler belli başlı asliye sorulara belli başlı konkre yanıtlar bildirme kılmak düşüncesince başlatıldı. Bu asliye mevzularda anlaşmazlıklar kaydedildi. Bu kötü. Bu, gerçekleşen dü dolaşma düşüncesince hoppadak müşterek eksiklik sayılabilir." ifadelerini kullandı.

Peskov, Rusya’nın ABD ile müzakereleri bitmeme kılmak düşüncesince siyasal iradeden tek devir mahrum kalmadığını aktararak, mükemmel tersine, muhatapların müzakereleri icra üzerine isteksizlikleriyle karşılaştıklarını dile getirdi. Peskov, müzakerelerin araştırma gerçekleştirmek düşüncesince değil, konkre son ve konkre karşılık yoluna sürmesi gerektiğine özen çekti.

Kuzey Akım-2 Doğal Gaz Boru hattı projesinin ticari bulunduğunu tamlayan Peskov, bunu Avrupa’nın güvenliğiyle irtibatlı duruma getirmenin "saçma" bulunduğunu söyledi.

Peskov, ABD Kongresinin Rusya karşıtı hazırladığı müeyyide taslağıyla alakalı de yorumda bulunarak, müzakerelerin sürdüğü müşterek çağda müeyyide taslağının açıklanmasını "olumsuz" ve "Moskova’ya bası girişimi" yerine nitelendirdi.

"Diplomasiye müşterek nasip verilmelidir"

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Rus RTVI kanalına verdiği röportajda, Rusya, ABD ve NATO ortada düzenlilik garantilerine bağlı görüşmelere değgin değerlendirmelerde bulundu.

Batılı diplomatların, mutlak öz kendilerini ait düzenlilik hikayelerinde mülaki olmak istediklerini tamlayan Ryabkov, "Görüşmelerde ‘hayır’ kelimesi söyleyiş edilmedi fakat Batı'ya henüz akla yatkın mevzularda bahsetmek bizim düşüncesince müşterek alternatif değil zira tığ mükemmel tersi mevzularla ilgileniyoruz." ifadesini kullandı.

Ryabkov, ABD ve müttefiklerinin, Rusya’nın tekliflerindeki en açacak mevzulara itiraz ettiklerini anlatarak, "NATO’nun genişlemesi mevzusuna nazaran henüz az ehemmiyetli mevzularda ise arttırma görüşmeler yapmayı bildirme ediyorlar. Yeni müşterek dolaşma düzenlilik görüşmesi hazırlamaya lazım bulunduğunu düşünmüyorum zira bu müşterek bakıma fikir ayrılıkları dolayısıyla görüşmelerin tıkandığı anlamına gelir." diyerek konuştu.

ABD ve NATO’nun, Rusya’nın taleplerini görmezden gelmesi biçiminde ayrımlı "önlemler ve yöntemler" deneyeceğine ayraç fail Ryabkov, çevre arasındaki görüşmelerin ayrımlı kanallar üstünden bitmeme edeceğinin altını çizdi.

Ryabkov, ABD ve NATO’nun, Rusya’nın düzenlilik garantileri üzerine itidalli noktada buluşmaya amade olmadıklarını vurgulayarak, "Askeri uzmanlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e (Ukrayna konusunda) daim türlü tercihler sunuyor. Bu, güç müşterek husus ve kamuoyunda ön plana çıkartılmamalıdır zira bu üstelik durumun tırmanmasına defa açar. Diplomasiye müşterek nasip verilmelidir." görüşünü dile getirdi.

Rusya’nın Küba ve Venezuela’daki askeri varlığını açık açık tezyit konusunu değerlendirip değerlendirmediğine müteveccih müşterek suali da cevaplayan Ryabkov, "Bunu tasdik kılmak yahut belki dışı çoğaltmak istemiyorum." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler