USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak

Kentsel dönüşümde devletin sağlamış olduğu kasacı kredisi desteği Resmi Gazete'de piyasaya çıkan kararla dü katına çıkarıldı. Alınan bu kararın vatandaşlara ağır açıdan kazanım sağlayacağını tamlayan İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu, “Alınan kararın hedefi ke

Kredi desteği kentsel dönüşümü hızlandıracak
03-02-2022 14:25

Kentsel dönüşüm planlarında doğruluk sahibi bulunan şahıslara sağlanan güven desteklerinde artırıma gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de gösterilen kararla bu kantite dü katına çıkarıldı. Alınan bu karardan sonradan uzmanlar kentsel dönüşümde müşterek hızlanmanın olacağını belirtti.

Konuyla ait izahat da mevcut Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Aycan Fenercioğlu kararın sektörde müspet karşılandığını söyledi. Kararın kentsel dönüşüm çalışmalarına ehemmiyetli müşterek yardım sağlayacağını vurgulayan Fenercioğlu, "Ben bunu müspet karşılıyorum piyasaya müspet bulaşık edeceğini düşünüyorum. Tabii ki bunun maksadı kentsel dönüşümün önünü açmak, hızlandırmak, vatandaşa alımlı bir duruma getirmek. Bu açıdan bu adımı aşırı müspet bulduğumu esasen göstermek istiyorum. Kentsel dönüşüm ülkemizin herhangi müşterek devir bahsettiğimiz kabil mübrem müşterek gerçeği. Türkiye'de sonuç 10 senedir gündemde sonsuz konuşuluyor. Stoklara baktığımız devir Türkiye'nin yapılış stoğunun hoppadak 10 yılda onda birisi düzeltilmiş bu da baktığımızda beniz yılda yenilenmesi anlamına geliyor. Bu sebepten çıkan kanunların birlikte tığ hâlâ müspet hükümler seçim bekliyoruz. Hızlı müşterek halde hükümetten bakanlığımızdan bu mevzuda aşama atmasını hem yapım mühendisi yerine bununla birlikte yurttaş yerine arzu ediyoruz. Ben bu mevzuda inşallah hâlâ aceleci değişmeyen çıkacağını düş ediyorum zira sonuç senelerde hareket aşırı müşterek tomar yaşandığı düşüncesince devletimizde bundan sonradan kentsel dönüşüm site merkezlerinde mübrem müşterek esas olmuştur. Herkes bununda farkındadır. Ben bu meydana getirilen yardıma esasen teşekkürname ediyorum. İnşallah hâlâ dobra destek sunar bekliyoruz” dedi.

Vatandaş inandırma edilmeli
İstanbul'da yaşanabilecek müşterek depremde yapıların ağırbaşlı miktarda dokunca göreceğini tamlayan Fenercioğlu “Biliyorsunuz İstanbul depremi de ülkenin gündeminde. Rabbim inşallah sıkıntı yaşatmasın lakin baktığımız devir veriler ilmî gerçeklerde İstanbul'da müşterek hareket olacağının işaretini veriyor. Özellikle İstanbul'da aşırı emektar yapılış stoğu bulunmuş yer aldığı ve kişi yoğunluğu aşırı müşterek tomar yer aldığı düşüncesince İstanbul bu açıdan az buçuk hâlâ müşterek tomar ehemmiyet bildirme ediyor. Tabi ki İstanbul'da meydana getirilen kentsel dönüşüm projeleri mevcut on paralık yapılmıyor değil lakin söylediğim kabil bunlar az buçuk hâlâ arttırılarak editör vatandaşta inandırma edilir. Vatandaşta kentsel dönüşümden korkuyor buda müşterek gerçek. Kentsel dönüşüm hem büyüklük kanalıyla bununla birlikte bilirkişi kişilerle hâlâ dobra ifade edilerek bence hızlandırılması gerekiyor. İstanbul'un müşterek an evvela yaşanabilecek depremde amade bir duruma gelmesi gerekiyor. Herkes el birliğiyle öz hesabına düşeni yaparsa depreme hâlâ ne denli mücehhez bir duruma gelirsek o denli dobra olabilir sanarak düşünüyorum” sanarak konuştu.

Kentsel dönüşümde müteahhitler dobra seçilmeli
Kentsel dönüşüm esnasında vatandaşların mağdurluk yaşamaması düşüncesince konutlarını müteahhitlere verirken dobra araştırı yapmasını ve müşterek uzmandan dayanaklık etmek almaları icap ettiğini dile getiren Fenercioğlu “Vatandaşımız müteahhite verirken hâlâ evvela yüklenici ne denli dobra müşterek şirket olsa üstelik kentsel dönüşüm yönünde uzmanlaşmış mı bu mevzuda hâlâ evvela çalışmalarda bulunmuş mu bunu araştırması gerekiyor. Buna uyarınca yüklenici seçmesi gerekiyor ve herhangi müşterek ne denli dobra müşterek şirket olsa üstelik incelemelerden önceki olsa üstelik haricen müşterek avukat desteği ve gine bilirkişi müşterek fen elemen desteği almasını salık mektubu ediyorum. Çünkü sonunda bu işler eksperlik müstelzim mevzular üçüncü müşterek gözün bakması herhangi müşterek devir iyi. Vatandaşında lehine eden şirketin da lehine editör ki aşırı dobra örnekler yer aldığı kabil biçimsiz örnekler de var. Bu açıdan vatandaşın dobra araştırı yaparak zira kentsel dönüşümle esasen sonuç çağda yurttaş lehine seçim çıktı. Eskiden yegâne cepheli feshedilemiyordu demincek şuan yapım mahsus müşterek müddet başlamazsa büyüklük belirleme ederse yegâne cepheli feshedilebiliyor. Vatandaşın bu mevzuda esasen önü açıldı. Biliyorsunuz İstanbul'da ve devletimizde müşterek aşırı yapılış baştan yıkılıp müşterek hâlâ yapılamadı. O sebepten hakeza müşterek kanun çıktı. Ben gine sert adımlarla vatandaşımızın bu kentsel dönüşüm noktasında dobra tetkikat yaparak bitmeme etmesini salık mektubu ediyorum. Dediğimiz kabil bizim ayrımsız şeyi hareket değil yapılar öldürüldü diyoruz. İnşallah memleketimiz hem günümüzün teknolojisine yakışan bununla birlikte vatandaşın doğruluk etmiş yer aldığı konforlu tehlikesiz binalarda biran evvela kavuşarak evlerinde erinçli müşterek halde yaşarlar diyoruz” sanarak konuştu.

Volkan Kayalar - Hacer İnci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler