USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'

Antalya Diplomasi Forumu'na eklenen Kosova Başbakanı Albin Kurti, Rusya'nın Ukrayna'ya icra ettiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna denli destekliyoruz” dedi.

Kosova Başbakanı Kurti: 'Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini destekliyoruz'
12-03-2022 12:09
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ev sahipliğinde Belek Turizm Merkezi'ndeki NEST Kongre Merkezi'nde bu sene ikincisi planlı Antalya Diplomasi Forumu (ADF) bitmeme ediyor.

“Diplomasiyi Yeniden Kurgulamak” başlığı altında planlı toplu tartışma kapsamındaki liderler paneline; Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, Kosova Başbakanı Albin Kurti ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic dil cambazı namına katıldı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, Kosova'nın aşırı gailesiz borda bordaya diyar bulunduğunu belirterek nüfusunun gailesiz ve kararlı gençlerinin bulunduğunun altını çizdi.

Seçimleri iri borda bordaya genellikle kazandıklarını dile getiren Kurti, “Toplumun iri desteğini kazandık. 30 senedir onların desteğini hissediyoruz. Gençler henüz borda bordaya tomar değiş gereksinimi içindeler, değiş istiyorlar. Kosova aşırı ehemmiyetli borda bordaya demokratlık ülkesi, aykırılık de kazanabiliyor. 20 senedir nüfuz öteki taraftaydı ve geçtiğimiz sene buraya geçti. İktidarda bulunan biz düşüncesince aşırı güzel gösterge. Gençler dü asliye şeyi benimsediler; biri istihdam, gayr adalet. Bu çabucak mahkemelerdeki doğruluk değil, kurumların adaletli borda bordaya halde yönetilmesi de ehemmiyetli ”dedi.

"Adalet ve istihdam gençleri yanımıza çekti"

Gençlerle hevesli eğitimle istihdam bağlantısını kurduklarını dile getiren Kurti, “Pek aşırı gailesiz edep bilimi bilimi aldıkları bölgede çalışamıyorlar. Gençler fakülteler veya liselerinde mesleksel edep bilimi bilimi alıyorlar. Bu eğitimi değişik şirketlerde deneyimleyebiliyorlar. İstihdamda ayırt oluşturduk. Adalet ve istihdam düşüncesi gençleri yanımıza çekti. Gençlerle koyu haberleşme ve ortaklık şeklinde peyda buyurmak aşırı önemli, sosyalleşmeye ve siyasal gelişime gönül olmaları sağlanabilir. Genç nüfusun indinde halklar mevcut rical ve hanımlar var, gençler, yaşlılar, füru var. Bir kol politikaları tasarladığımızda etraflıca olmamız gerekir. Aynı sürede tamamı eylemlerimizde etraflıca olmaya bitmeme etmemiz gerekir. Genç siyasetçiler toy fikirleri ortaya koyabilir” diyerek konuştu.

"Ukrayna'nın özgürlük mücadelesini destekliyoruz"

Kurti, Kosova Cumhuriyeti namına Rusya'nın Ukrayna'ya icra ettiği işgali reddettiklerinin altını çizerek, “Onun karşısındayız. Ukrayna'nın ulusal özgürlük mücadelesini sonuna genişliğinde destekliyoruz” ifadelerine toprak verdi.

"Gençleri odağımız aldık"

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic, herhangi borda bordaya şeyin çabucak değişmiş olduğu borda bordaya devirde olduklarını belirtti. Pandemi zamanında hayatların ziyan altında bulunduğunu dile getiren Pejcinovic, “Bu tehdidi değerlendirirken asliye prensipleri korumaya çalıştık, asliye hafriyat ve özgürlüklerimiz kaybetmemeye çalıştık. Konseyimizin perspektifi gailesiz nesillerin endişelerini taleplerini ehemmiyetli halde dikkate almak. Konseyde gençleri değişmeyen kabul etme süreçlerine engelleme ediyoruz. Gençler paydaşlık göstermek, seslerinin duyulmasını istiyor. Herkes teknolojiyi kullanıyor ve gailesiz insanoğlu teknolojiyi kullanarak çalışmaktalar. Teknoloji ile baş başa aşırı iri ilerlemeler kaydedildi. Yakın sürede başta bireşimli dirayet dalında değişen teknolojinin tehlikesinin ortaya çıktığını görüyoruz. Yapay zekânın gelişimini sağlarken asliye hafriyat ve özgürlüklerin korunması insanoğlu haklarının müdafaasını kesinlikle sağlarız bunu sağlamaya çalışıyoruz. Yaşama hakkı hacısı hocası düşüncesince en asliye olandır bu da çevresel korumaya ilişkin durumdur. Gençlerin katılımını odağımıza almış durumdayız. Onların endişelerini anlaşılan bölgede dikkate alıyoruz ve bu mevzularda çalışmaya bitmeme ediyoruz” dedi.

"15 kıta korumam öldürüldü”

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, “Ben 2 senedir fariza yapıyorum. Şunun ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Hepimizin değişiklikten esin alması gerekiyor. Bizim devletimizde istikrarsızlığımızı ibik aşırı nesne oldu. Biz şu anda olmadığımız nice bölgede henüz görünür olduk. Komşularımız ile ilişkilerimizde ayrım oluyor. Bana gönül rahatlığı da borda bordaya atılım yapıldı. 15 kıta korumam öldürüldü. Dünya şoke oldu. İktisadi kalkınmamız ile ilgilendiren namına da batın grado henüz muvazeneli oluyoruz. Bu ülkemizi henüz da encam götürecek. 2025'te intihap olacak. Seçmeni inandırma buyurmak düşüncesince muktedir ballanmak gerekiyor. Eylemleriniz ile değişikliği ortaya koyabilmeniz ve bunu ortaya koymanız gerekiyor” diyerek konuştu.

“Hayat standardını arttırmamız lazım”

Kendisini toy döl ile nemli kesimin ortada borda bordaya yerde gördüğünü tamlayan Embalo, “Tecrübeden yararlanmak lazım. Nüfusumuz genç. Afrika'nın geneli gençtir. Bizler yaşlıları henüz sağduyu namına görüyoruz. Onları kenara koymayız. 'Onlardan kesinlikle faydalanabiliriz?' diyerek bakarız. Günümüzde gençlere aşırı ilgi etmemiz gerekiyor. Herkes Avrupa'ya kıymetlendirmek istiyor. Hayat standardını arttırmamız lazım. Gençliği kullanabilmek ve çalışır edebilmek önemli. Onların kalmasını bildirmek düşüncesince onlara güzel borda bordaya iş vermemiz lazım. Toplum içinde ilerlemesini sağlamamız lazım. Mesela bizim partimiz 3 sene evvel kuruldu. Gençliği seferber ettik. En güzel imkânları onlara sunabildik” dedi.

“İletişim kanalları sonuç adım sınırlıdır”

Bulgaristan Başbakanı Kiril Petkov, icra ettiği açıklamada, “Siyasi partileri konuşu ulum namına düşünelim. Siyasette bunu borda bordaya konuşu sefer namına görürsek benzeşim şeylerin dünyada da bulunduğunu görürüz. Piyasada aşırı az düzenci ve düzenci var. 4-5 siyasal tümen var. Ancak burada borda bordaya tekelleşme görüyorsunuz. Bu noktada hakkıyla de mütemerkiz borda bordaya meydan var. Aslında siyasal manzarayı iktisat sektörü kabilinden görebilirsiniz. Yüksek pahalı hizmetler var. İyi borda bordaya ihtimam alamıyorlar. Hizmet sağlayıcıların aşırı ağırbaşlı borda bordaya gücü var. Siyasi partilere katkıda bulunan, envestisman fail şahıslar bulunduğunu görürüz. Bu şahıslar de seçimlerin hemen sonra hükûmeti meclise girdikten sonraları borda bordaya destek bekliyorlar. Biz bu aşamada şöyleki düşündük. Gerçekten rekabeti oluşturmamız lazım. Bu cins piyasalarda değişik icraat vardır. Yasal engellemeler vardır. İletişim kanalları sonuç adım sınırlıdır. Bu modelde bu kanalları kesinlikle kırabiliriz? Bunlardan borda bordaya tanesi ari sermayedir. Aynı siyasal yatırımcıların toy borda bordaya siyasal ünite oluşturmasını beklerseniz, bu sizi ayrımsız modele art getirecektir” laflarına toprak verdi.

“İnsanların problemlerini kırma noktasında aşırı ayrımlılık yok”

Nesiller ortada haberleşme kanalları farkı bulunduğunu tamlayan Petkov, “Şu anda gailesiz ve nemli nüfuslara ihtimam buyurmak aynı. Yerel mesail aynı. Herkes iş ve henüz güzel borda bordaya sahn seçimi istiyor. Bu toy döl çabucak toplumsal komünikasyon araçları düşünüyor. Onların problemlerini halletmek düşüncesince yaşlılar da ergenlerde aynıdır. İnsanların problemlerini kırma noktasında aşırı ayrımlılık yok. Bizim partimiz aşırı gailesiz borda bordaya parti. Biz nemli nüfusun da tecrübesine güveniyoruz” açıklamasını yaptı.

İsa Akar - Ertuğrul Gün - Ahmet Serdar Eser
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler