USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Konut kampanyası, hem yapım firmalarına hem vatandaşa müspet yansıyacak

Gayrimenkul endüstrisi temsilcileri, ılımlı gelirliye müteveccih dünkü hane finansman modeliyle yaşama geçirilen "Yeni Evim" kampanyasının hem yapım firmalarına bununla beraber vatandaşa müspet yansıyacağını belirtti.

Konut kampanyası, hem yapım firmalarına hem vatandaşa müspet yansıyacak
05-01-2023 14:08
İstanbul

Sektör temsilcileri, geçmiş teferruatları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum çeşidinden açıklayan "Yeni Evim" kampanyasına bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Orta gelirlilere müteveccih "Yeni Evim Kampanyası"nın bilgileri açıklandı"Yeni Evim Kampanyası"ndan 16 Ocak'tan itibaren yararlanılabilecekOrta gelirli yurttaş 9 bin 720 liradan süregelen taksitlerle ev sahibi olabilecek15 soruda "Yeni Evim Kampanyası"na bağlı alçalma edilenler

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, ölçülü gelirli yurttaşlar düşüncesince açıklayan bakir ev kampanyasının ev sahipliği oranına zait yardım sunacağını belirterek, "Ama esas zait etkiyi ev üretiminde görebileceğiz. Önceki yıllarda hep satışın yarısını gerçekleştiren bakir ev satışlar sonuç zamanlarda yüzdelik 30'lara inmişti. Bunun en ehemmiyetli nedeni acemi ev projelerinin başlayamamasıydı." dedi.

Şimdi yüzdelik 0,69'dan süregelen ve ruh bilimsel bitim bulunan yüzdelik 1'in baş döndürücü altında küsurat ürem payı kampanyasıyla ölçülü gelirli vatandaşların acemi ev alabileceğini aktaran Timur, geçmiş 3 sene taksit tutarlarına dayanak noktası olunmasının da direkt üretime zait yansıyacağını anlatım etti.

Timur, "Arzın kararlı ve sürdürülebilir biçimde gelişigüzel şehirde bitmeme etmesi memleketimiz düşüncesince baş döndürücü önemli. Nitekim gelişigüzel sene minimum 1 milyon ev talebinin oluştuğu, gerekseme ve envestisman gayeli taleplerle baş başa bu rakamın 1,5 milyona çıktığını görüyoruz. Böylesi müşterek fotoğrafta arzın desteklenmesi ince altın müşterek atılım oldu." diyerek konuştu.

"250 ast piyasaya akıntı getirecek"

Gamador İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Karaarslan da kampanyanın tamam bakir ve mahsus miktarda tamam konutları kapsadığını anımsatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Öncelikle bu kapsamda elinde ev bulunan şirketler düşüncesince de iri müşterek dayanak noktası oldu. Son müşterek yılda küsurat maliyetler dikkate alındığında kampanya yapım firmalarına da iri yardım sağlayacaktır. Ayrıca, ev satışı önleyen şirketler acemi planlara başlayacaktır ve bu sayede kısaca 250 piyasaya de akıntı gelecektir. Yani etraflıca vadede bu kampanya müspet tesirleri Türkiye'nin ekonomisine yansıyacaktır."

Peşinatın yüzdelik 10 kendisine belirlenmesinin ölçülü gelirlinin alıntı gücünün artırılması düşüncesince baş döndürücü müspet müşterek etap olduğunu, müteahhitlere finansman desteği verilecek olmasının ev üretimini hızlandıracağını bildiren Karaarslan, kampanya kapsamında tahsil edilen konutların 5 sene süresince satılamamasının fiyatların boş boş yere artmasını engelleyeceğini söyledi.

"Kampanyada belirtik sınırların çizilmesi kesim açısından baş döndürücü olumlu"

Kerem Nükte Gayrimenkul Ankara Direktörü Muhammet Dinç ise kampanyanın ev sektöründe müspet karşılandığını anlatım ederek, belirtik sınırlar çizilmesinin kesim açısından baş döndürücü müspet bulunduğunu kaydetti.

Kampanyanın 3 alana değişik koşullarda ve fevk limitli biçimde uygulanacağını aktaran Dinç, bu sayede mükemmel kendisine ölçülü gelirliye seslenme edildiğini söyledi.

Halihazırda müşterek ev sahibi olmama şartının da taşınmazlar endüstrisi düşüncesince ehemmiyetli müşterek etap olduğuna ayraç fail Dinç, "Herkes ev alabilirse piyasada fiyatlar çabucak yükselebilirdi. Şu anda hakeza müşterek boyut yok, şu demek oluyor ki kampanyadan ötürü fiyatlarda müşterek artım gözlenmedi. Ayrıca, sonuç müşterek yılda ev satmamış olma kriteri de var. Yani bu kampanya mükemmel kendisine gereksinimi ve alıntı gücü bulunan insanlara seslenme ediyor. Yüzde 0,69 emniyet payı da bu kampanya kapsamında mevcut konutların alımını kolaylaştırıyor." diyerek konuştu.

Dinç, kampanyada 15 sene kadar etraflıca müşterek önel uygulanmasının ev alımını kolaylaştıracağını anlatım ederek, ev fiyatlarının sonuç müşterek sene içinde yükseldiğini ve etraflıca önel yapılmasının vatandaşa iri ağız tadı sağlayacağını vurguladı.

"Oldukça güzel mutasavver kampanya"

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt de acemi ev kredisi kampanyasının ince güzel düşünüldüğünü, hakkıyla gereksinim duyan vatandaşın faydalanması düşüncesince planlandığını ve piyasaya müspet yardımı olacağını söyledi.

Öğüt, "Kampanya kapsamında yurttaşlar hemen tamamlanmış, belirtik miktarda tamamlanmış, bankaların emniyet ödeme kriterlerine makul bulunan ve yapımına başlanacak konutlar düşüncesince emniyet kullanabilecek. Bir süredir ev piyasasında eder artışının ehemmiyetli nedenlerinden birinin de arzdaki düşme bulunduğunu söylüyoruz. Kampanya yüz bakir konutların satışı ve üretimini hızlandırmanın da amaçlandığını görmekteyiz. Bu da kesim açısından ince zait müşterek gelişme." diyerek konuştu.

Kampanyada emniyet limitlerinin ince alımlı ve makul göründüğünü anlatım fail Öğüt, şunları kaydetti:

"Peki bu ev fiyatlarının artmasına etken olabilir mu? Kampanyanın hemen belirtik müşterek maksat kütle ve bakir konutlarla lokalize olması dolayısıyla hepsi ev fiyatlarına baş döndürücü müşterek tomar tesiri olacağını düşünmüyorum. Halihazırda konutu bulunan şahıslar ise evlerini satıp satışın yapıldığı il dışındaki şehirlerde bakir konutlara önem vererek kampanyadan yararlanma kriterlerini sağlayabilir. Dolayısıyla ev piyasasında müşterek satma, satın kabul etme biçiminde hareketlenme olacaktır. Ayrıca, bakir konutlar ve inşaatı bitmeme fail konutlar tarafında da halihazırda bağan pahalı olanların belirlenen emniyet limitlerine akıllıcasına yükselmesi de muhtemel olacaktır."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler