USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC'de kabin değişikliği yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Oğuzhan Hasipoğlu'nun istifasıyla boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Dışişleri Bakanı Hasan Taçoy, Dışişleri Bakanlığına ise Tahsin Ertuğruloğlu getirildi.

KKTC'de kabin değişikliği yapıldı
09-03-2022 21:57
Ankara

KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı görüşme ederek Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisinden (YDP) oluşan ortak yönetim hükûmeti hükûmetinde meydana getirilen kabin değişikliğini onaya sundu. Kabine değişikliği, Tatar kabilinden onaylandı.

Sucuoğlu, Hasipoğlu'nun dakika öğleden sonradan istifasını sunmasıyla boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Taçoy'un atandığını, Taçoy'dan boşalan Dışişleri Bakanlığına ise Ertuğruloğlu'nun getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı'na kabin değişikliğini sunmasının arkası sıra Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) açıklamalarda mevcut Sucuoğlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Oğuzhan Hasipoğlu dakika öğleden sonradan bakanlıktan istifa ettiğini bağlanmış kendisine bizlere sunmuştur. İstifa ettikten sonradan öğleden sonradan sayın Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Daha sonradan Hasipoğlu'nun istifası dolayısıyla boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Hasan Taçoy'u atadık. Dışişleri Bakanlığından boşalan yere de Tahsin Ertuğruloğlu'nu atadık. Şu anda da yazılar yazılmıştır. Biraz sonradan da Resmi Gazete'de yayımlanacaktır." niteleyerek konuştu.

Sucuoğlu, "Şu an düşüncesince birlikte arkadaşımız bakanlıktan istifa etmiştir. Bir arkadaşımız icra vekili olmuştur, gayrı arkadaşımız da kabin içinde birlikte bakanlıktan gayrı bakanlığa geçmiştir. Bu biçimde kabinede birlikte başkalık olmuştur. Hayırlı olsun." dedi.

21 Şubat'ta Sucuoğlu başkanlığında kurulan UBP-DP-YDP hükûmeti, 3 Mart'ta Cumhuriyet Meclisinde güvenoyu almıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler