USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye temaslarını değerlendirdi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aşırı dişi müşterek konuşma yaptıklarını, sağlık, iktisat ve Kıbrıs mevzularını ele aldıklarını belirtti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye temaslarını değerlendirdi
26-12-2021 00:23
Lefkoşa

Türkiye ziyaretini tamamlayarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine (KKTC) dönen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ercan Havalimanı'nda matbuat mensuplarına açıklamada bulundu.

Tatar, Ankara'da müşterek araya geldiği Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile baş döndürücü hayır müşterek mülakat yaptıklarını ve tutum bilhassa kazanmak üzere, Kıbrıs konusu, Kovid-19 salgını süreci ve muhtelif mevzuları ele aldıklarını söyledi.

Temasları kapsamında geçmiş şekilde Ankara'da Gazi Üniversitesini görüşme ettiğini ve burada namına "Fahri Doktora" unvanı arz edildiğini aktaran Tatar, burada konuşma verdiğini anlattı.

Tatar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde de namına "Fahri Doktora" unvanı arz edildiğine ve burada öğrencilere konuşma verdiğine yer vererek Kırşehir'de başkaca gaziler, çoluk çocuk ve evcil basınla da müşterek araya geldiğini kaydetti.

Bugün ise Ankara üstünden İstanbul'a geçtiklerini anlatım fail Tatar, burada "Kanlı Noel" yâd törenine katıldığını belirtti.

Tatar, Türkiye'den almış olduğu davetleri ve bu buluşmaları önemsediğini, aykırı bağların güçlendirilmesi açısından bu insan ziyaretlerin ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Bir istifham üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile muhtelif mevzuları beraberce kestirmece dü sayaç devam eden müşterek toplantıda ele aldıklarını kail Tatar, sağlık, tutum ve Kıbrıs konusunu görüştüklerini, bilhassa de ekonomiye müteveccih etraflıca müşterek mülakat yaptıklarını söyledi.

Görüşmede, dü dünya ortada imzalan Ekonomik Protokol'ün çalıştırılması, Türk lirası yatırım kalkanının KKTC'de de uygulanması, dü dünya arasındaki ticaretin Türk lirası üstünden yapılması üzere mevzuları görüştüklerini özetleyen Tatar, bunun "olumlu müşterek görüşme" bulunduğunun altını çizdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 495

The include file 'json/puan_59199_1_3.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler