USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Karantinadan çıktığım geçmiş gün, vatandaşla geveze eylemek en iri temennim

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kovid-19 testinin zait çıkması zımnında karantinada bulunduğunu belirterek, "Karantinadan çıktığım evvel gün, ortak kahvede oturup vatandaşla geveze geçirmek en şişman temennimdir." dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Karantinadan çıktığım geçmiş gün, vatandaşla geveze eylemek en iri temennim
06-02-2022 12:05
Lefkoşa

Kovid-19 testi 2 Şubat'ta zait çıkan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, karantina sürecinde yaşadıkları, bitmeme fail emekleri ve şimdiki mevzulara bağlı devre içi adına AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tatar, Kovid-19'un KKTC'de evvela ortaya çıkmış bulunduğu Mart 2020'de başvekil bulunduğunu ve diyar adına nice güçlük atlattıklarını söyledi.

Hemen tedbirler aldıklarını fakat tek devir ekonomiyi dört dörtlük adına kapatmadıklarını tamlayan Tatar, bu süreci güzel yönettiklerini anlatım etti.

Tatar, virüsün evvela çıkmış bulunduğu çağda hastaneye gerekseme duyulduğunu fakat bürokratik engeller dolayısıyla şifahane projesinin yaşama geçirilemediğini anlattı.

Salgının artacağını öngörerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradığını ve bu mevzuda iane istediğini kaydeden Tatar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emir vermesiyle 2,5 ay sonradan Lefkoşa Acil Durum Hastanesi devreye girdi." dedi.

Tatar, müstevli süreciyle ilgilendiren kitaplar yazıldığını hatırlatarak "Ben eser da yazdım, pandemiyle ilgili dü kitabım var. Şimdi Kovid-19 nâkil birlikte Cumhurbaşkanı adına bu kitabın üçüncüsünü boşlamak durumundayım. Dolayısıyla üçüncü edisyon da gelebilir." sanarak konuştu.

KKTC'nin, anne yurt Türkiye'nin de desteği ile sıkıca müstevli periyodunu güzel yönettiğini tamlayan Tatar, afiyet sisteminin bu süreçte kalburüstü işler yaptığını ve müstevli hastanesinin de baş döndürücü yarayışlı bulunduğunu söyledi.

Tatar, sabık hafta Türkiye ziyaretinden sonradan testinin menfi çıktığını fakat birlikte devir hemen sonra enflüanza olduğundan çevre birlikte imtihan henüz yaptırdığını, bunun zait çıkmasıyla izole bulunduğu anlattı.

"Şahsen sağlığıma özen ediyorum"

Cumhurbaşkanı Tatar, şu şekilde bitmeme etti:

"Halkla buluşmuyorum zira izoleyim. Bazı afiyet personelleri benimle ilgileniyor, kendilerine teşekkürname ediyorum. Şahsen sağlığıma özen ediyorum, gelişigüzel sabahleyin yürüyüşlerimi yapıyorum. Kendimi de dimdik tutmaya çalışıyorum. İnsanın işini güzel yapabilmesi ve sağlam birlikte isim olabilmesi düşüncesince hayatını güzel yönetmesi gerekir. Halk adamı olmak, çabucak söylemde değil. Halka da sağlam olacaksınız. Halk sizi izliyor, Cumhurbaşkanı adına gündemdesiniz."

Tatar, dimdik ve aşılı bulunduğu düşüncesince Kovid-19 periyodunu baş döndürücü başağrısı yaşamadan geçirdiğini belirtti.

Öksürüğünün azaldığını ve sesinin henüz güzel bulunduğunu anlatım fail Tatar, bugün ve erte imtihan yaptırmayı planladığını kaydetti.

Tatar, dü testin de peş peşe menfi çıkmasının arkası sıra alışılagelen dünyasına dönebileceğini söyledi.

Belli çivi birlikte dü ilacı kullandığını tamlayan Tatar, rahatsızlığı gribal enfeksiyon halinde bol adına geçirdiğini, süreğen birlikte hastalığının olmamasının da bunda çarpıcı bulunduğunu kaydetti.

Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM ve AB'den yetkililer, KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, bakanlar ve milletvekilleri ile baş döndürücü sayıda ferdin kendisini aradığını ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini aktardı.

Mart kocaoğlan bakımından müstevli döneminin hafifleyebileceğini tamlayan Tatar, Kovid-19'un Omicron varyantından sonradan acemi birlikte değişke çıkma olsa dahi, onun henüz bol geçmesinin öngörüldüğünü anlatım etti.

Tatar, Türkiye ziyareti sonrası benzeri Sibel Tatar ile bire birlikte ortamda olmasına karşın eşinin testlerinin menfi çıktığını fakat yaklaşan kadrosundan bazılarının testinin zait çıktığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, "Türkiye ziyaretimiz dü gündü, kılıç bu virüsü Türkiye'ye gitmeden evvela de almış olabiliriz. Öyle birlikte bilinçlilik ki nerede kaptığın muhtemelen değil. Virüsü Türkiye'de (Kayseri ve Ankara'da) aldım sanarak birlikte bilinçlilik söyleyemem. Kayseri'de buluştuğum şahısların virüse yakalandığını da duymadım." dedi.

"Karantinadan çıktığım evvela gün, birlikte kahvede vatandaşla geveze eylemek en şişman temennim"

Salgın döneminin bitmeme ettiğini tamlayan Tatar, özen edilmesi icap ettiğini vurguladı.

Tatar, "Halkla bulunan temasımı bu hafta mecburen durdurdum, o beni az buçuk üzdü zorla el telefonu eliyle gine gelişigüzel yerdeyim. Kovid-19 buna bariyer değil. Sabah yürüyüşlerindeki fotoğraflar hariç, başka noktalarda el telefonu yardımıyla temaslarımı sürdürdüm. Yıllardır evvela kat halkla bu denli devir temasım olmadı. İnşallah bunu telafi edeceğiz. Karantinadan çıktığım evvela gün, birlikte kahvede oturup vatandaşla geveze eylemek en şişman temennimdir. Lefkoşa'nın Surlariçi dalında bunu yapacağım." ifadelerini kullandı.

Cuma akşamı Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin bitiş bölümünü izlediğini kaydeden Tatar, dizinin Türkiye'de Kıbrıs davasına ayn açısını değiştirdiğini söyledi.

Tatar, "Bu diziyi yaşama nâkil TRT yönetimini, yapımcısını, yönetmenini, aktörleri ve eksiksiz kadroyu kutlama kartı ediyorum." sanarak konuştu.

Cuma akşamı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ın da katılmış bulunduğu birlikte göstergeç programında Osmanlı'nın 1071'de Anadolu'ya ve 1571'de Kıbrıs'a geldiğini hatırlattığı anları çalışkan adına izlediğini ve duygulandığını kaydeden Tatar, "Türk milleti adına ayrımız gayrımız yok, kökümüz belli, soyumuz muhtemelen ve milletimiz belli." dedi.

Tatar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin arkası sıra uçakta gazetecilere icra ettiği değerlendirmede, "Doğu Akdeniz'deki gelişimleri yakından izliyoruz, önemsiyoruz ve oradaki Kıbrıslı Türklerin haklarını da korumakla mükellefiz" anlamında beyanda bulunduğunu hatırlatarak Kıbrıs'ın bu denli ehemmiyetli birlikte arazi bulunduğunu kaydetti.

Görevinin başlangıcında bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, 23 Ocak'ta meydana gelen er umumi seçimlerin arkası sıra acemi birlikte hükümet kurulması düşüncesince Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu'nu 7 yahut 8 Şubat'ta görevlendireceğini kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler