USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kızılay’ın 5 tırlık yardım konvoyu Ukrayna’ya doğru yola çıktı

Türk Kızılay, Ukrayna'ya yardım düşüncesince harekete geçti. İçerisinde 210 metrekarelik umumi amaç çadırları, ailelerin barınmaları düşüncesince kıyamet çadırları, yatak, battaniye, bebek battaniyesi kadar acele insancasına yardım malzemeleri ile hıfzıssıhha malzemeleri

Kızılay’ın 5 tırlık yardım konvoyu Ukrayna’ya doğru yola çıktı
26-02-2022 00:35

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Hem Türk Kızılay Genel Başkanı yerine benzer zamanda Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu'nun Avrupa ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı sıfatımla etraflı bölgedeki ülkelerin, müteessir devletlerin ve Avrupa'daki bu alana yardım edebilecek bulunan devletlerin Kızılhaç başkanlarıyla ferda aceleci kodlu ortak doruk gerçekleştiriyoruz” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih askeri harekatı başlatmasının peşi sıra siviller düşüncesince insancasına yardım talebi gönderen Ukrayna Kızılhaçı'na Türk Kızılay dayanaklık etmek eli uzattı. İçerisinde 210 metrekarelik umumi amaç çadırları, ailelerin barınmaları düşüncesince facia çadırları, yatak, battaniye, bebek battaniyesi, hab tulumu üzere aceleci insancasına yardım malzemeleri ile hıfzıssıhha malzemelerinin bulunmuş olduğu 5 tır ve başkaca hareketli ağırlama aracı, İstanbul'dan dakika yola çıktı. Kızılay'ın Tuzla'daki Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden yola çıkan tırlar düşüncesince gönderi töreni düzenlendi. Törene Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da katıldı.

“Yarın aceleci kodlu ortak doruk gerçekleştiriyoruz”

“2014'ten buyana yaşanmış bulunan krizde gördüğümüz insancasına hareketlilikten aşırı henüz fazlasını birkaç gündüz içinde gözlemlemeye başladık” niteleyerek laflarına başlamış bulunan Kızılay Genel Başkanı Kınık, “Krizin yükseldiği günden itibaren dü tarafla irtibatımız bitmeme ediyor. Rus Kızılhaçı ile ve Ukrayna Kızılhaçı ile daima değinme halindeyiz. Ortamın risklerinden dolayı, sivillerin korunması, insancasına yardım hatlarının bariz tutulması, insancasına yardım personellerinin çatışmalardan minimum etkilenmesi düşüncesince hem çatışan taraflarla hem sahadaki insancasına yardım unsurlarıyla koordinasyonumuzu sürdürüyoruz. Hem Türk Kızılay Genel Başkanı yerine benzer zamanda Kızılay ve Kızılhaç Federasyonu'nun Avrupa ve Orta Asya'dan Sorumlu Başkan Yardımcısı sıfatımla etraflı bölgedeki ülkelerin, müteessir devletlerin ve Avrupa'daki bu alana yardım edebilecek bulunan devletlerin Kızılhaç başkanlarıyla ferda aceleci kodlu ortak doruk gerçekleştiriyoruz. Ukrayna'daki bu çatışmaların geride bırakacağı insanoğlu ızdırabının aşırı çabuk ortak halde dindirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede Ukrayna Kızılhaç başkanıyla yapmış olduğumuz görüşmede Ukrayna Kızılhaçı bizlerden aşırı aceleci insancasına yardım talebinde bulunmuş oldu ve sahaya Kızılay'ın bu mevzularda bilirkişi ekiplerinin öz ekiplerine dayanaklık etmek vermesini dileyiş etti. Biz de aşırı çabuk ortak halde facia birimlerimizden 5 tır insancasına yardım malzemesini yüklemesini yaptık. Çatışma bölgelerinde çalışan, insancasına yardım uzmanı arkadaşlarımızla beraberce ortak ağırlama aracı, ve kılavuz anahtar ve tanıtma aracıyla beraberce 5 tırı demincek Ukrayna'ya doğru geçici ediyoruz. Malzeme yerine bizlerden arzu edilen insancasına yardım depolarının çabuk ve gezici ortak halde kurulabilmesi düşüncesince sundurma tipi iri çadırlarımızdan arzu etmişlerdi. 210 metrekarelik sundurma tipi dört çadırımız, 105 metrekare sundurma tipi üç çadırımız, aslında onun ortak küçüğü bulunan 63 metrekare sundurma tipi üç çadırımızı alana gönderme ediyoruz” dedi.

“Şu an 100 binin üstünde içeride evsiz artmış insanoğlu mevcut fakat bu sayının 1 milyon ile 5 milyona çıkmasından düşünce ediliyor”

Konuşmasının devamında Kınık, “Şu an 100 binin üstünde içeride evsiz artmış insanoğlu mevcut fakat bu sayının 1 milyon ile 5 milyona çıkmasından düşünce ediliyor. Ülke içindeki çabukluk sebebiyle. İnsanlar bombardımanlar dolayısıyla yer altı treni istasyonlarına ve tehlikesiz sığınaklara gitmiş durumdalar. Bir bölümü bulundukları bölgenin riskinden ötürü konutlarını bırakma etmiş durumdalar. 51 bin 500 beniz hıfzıssıhha paketini, toplamda kısaca 300 bin kişiye dayanaklık etmek verebilecek ortak kapasiteyi alana gönderme ediyoruz. Bölgeye Bulgaristan ve Romanya üstünden ulaşacağız. Çernivtsi kapısından, son kapısından Ukrayna'ya gireceğiz. Daha sonraları Ivano- Frankivsk şehrinde konuşlanacağız. Ekiplerimiz de burada konuşlanacak. Bundan ahir insancasına yardım operasyonumuzu da Ivano- Frankivsk'dan bitmeme ettireceğiz. Geçiş güzergahıyla ait yerine çatışan taraflara araçlarımızın durum bilgilerini ve takım bilgilerimizi iletiyoruz. Tekrar çağrıda bulunuyoruz. Çatışmalar yaşanırken insancasına yardım faaliyetlerini sürdüren ekiplerin korunması arsıulusal sıcakkanlı ahbaplık gereği zorunludur. Sivillerin korunması arsıulusal sıcakkanlı ahbaplık gereği zorunludur. Bu açıdan çatışan tarafları, sivilleri ve sahadaki sivilleri korumaya etkin insancasına yardım çalışanlarını korumaya ve sıcakkanlı ahbaplık normlarını gözetmeye çağırma ediyoruz.

Komşu devletleri de aynen Türkiye'de yaşadığımız, ölümden kaçan bireylere açtığımız bap üzere Ukrayna'nın komşularını da Ukrayna'dan onların ülkelerine ölümden kaçarak sığınan bireylere himaye sağlamaya çağırıyoruz. umut ederim sağduyu bilgili olur. Kızılay yerine tığ Ukrayna'daki taharri memuru polis şahısların bu süreçten müteessir bulunan taharri memuru polis şahısların ve bire ortak halde Donbass sahasından Rusya'ya sığınmış bulunan taharri memuru polis şahısların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında rastgele dü tarafa da yardım taleplerimizi ilettik. Rusya Kızılhaç'ı bu mevzuyla ilgili öz kapasitelerinin ehliyetli bulunduğunu tabir etti. Biz Ukrayna kabilinden mevrut talebi bu açıdan değerlendirerek yardımlarımızı o alana yönlendiriyoruz. Bundan ahir süreçte de yardımlarımız bitmeme edecek. Masum bireylere korumak talip hayırseverlerimizi de bu süreçte Kızılay eliyle alana el uzatmaya çağırma ediyoruz” sanarak konuştu. Ukrayna'ya yola çıkan tırların 3 gündüz içinde alana kavuşması bekleniyor.

Cem Güney Kılıç - Halit Arslan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler